Gallows hill

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 8. 22:15  •  olvasva: 73

Károly nem egyedül portyáz a leszámolásért, a dögös s csinos Sára az? Szembe lehet szállni minden erővel, ha van benned fondorlat. Ha nincs, csak néz rád dombról a sok akasztófa. Karcsi átgondolatlan önbíráskodása csak szégyent hoz a boszorkányokra.

Hat összeesküvő vala, azonban többen megbánják a századok alatt a tettüket. Felettük miképpen ítélkezik a mágusok bírája ma? Erik másodjára is lépre csalhatná a kiszemeltjét, de nem él vele. Csak Ő várja Őt a temetőnél, ezúttal nyúlik ki onnan megviselt kar.


Minden üldözésnek van egy magja. A kezdet, ami kicsírázhat. Az utódokon múlik ennek az esetleges kivirágzása. Az istennőhöz latinul kellene a fohászt intézni vagy angolul is ért? Mindenkinek egy kártya és rajta egy szó, talán mantra a teljes hatásért.


Amiben Karcsi kudarcot vall, Sári veheti át. Ám ott várja Őt a férfi az út mellett. Az igaz, hogy a fiú anyja erre nem igazán adja az áldását. Bent azonban valaki előbb áll e mágus oldalán, mint a bizonytalanok suttogása felett.


A varázsló a bulira elmegy s ennek Erik kiváltképpen örül. Barátnője van, de az most bőven lehet mellékes. A vadászt letámadja a csók s lehet, hogy életében először üdvözül. Az Ő asszonya nem akarja elhinni, hogy öltözőben az ajkaik megmossák egymást a szenvedélyben.


(Tudom, mit suttogtál a sötétben, 1998)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!