Fővárosi borozó

MotoszkaDaniel•  2024. február 25. 22:36  •  olvasva: 64

Klicska Jenő kíván borászatot tanulni és a vizsga feladványon kívül borkóstolási feladat van. Egy rosszindulatú ellenőr a nyakukba aggatva a meghallgatásról félreállítva. Rustic Itala és Ivola jelentkezők jobban teljesítenek Jenőnél, ám ezt a férfi nem kívánja elismerni (ahol csak lehet, keresztbe tesz nekik). J. Anikó borászat vezető helyettes lép be a felvételire azzal, mit művel ez a férfi? J. Anikó irodába kéreti be Ruszic László kijelölt ellenőrt, hogy: együttműködik vagy áthelyezi a nyóckerbe, de akkor már lesz egy rossz pont az ajánló lapján. Lackóka tagadja a vádakat, hiába szembesítik azzal, hogy Itala és Ivola elég jól teljesített. El van bocsátva. Laci erre nem számít, most azonnal távozzon innen. Nem kiabál Vele J. Anikó, ám a nyomaték az megvan (benne van a hangjában). A munkaügyi osztályon J. Anikó javaslatát elfogadja Kicsko Udo, ám módosítja e szociopata áthelyezési célállomását Óbudára (ahol nehézfiúk is vannak). J. Anikó az irodából kijőve karba tett kézben van a pulzáló bájak közepette s így karöltve megy a főnökséghez. Klicska Jenő egy kacsintást vesz észre tőle fordultában. Akkor a lányokkal minden rendben? Nézi Jenő, mennyire kacéran van öltözve J. Anikó. Egy szociopatát nem hozza lázba ez.


J. Anikó megy az aktatologatóhoz, iktasson le egy munkakör újbóli igénylést. Bendy Krisztofer máris hozzálát és viszi, ám Anikó meglátja a felgyülemlett előző megkérések hűlt helyét és gondol egyet. Elégedett Krisztofer munkájával. Kacérabbra veszi a figurát és, ajánlat következik. Jövő héttől van kedve szintet lépni? A fizetség a duplája s több szabadság is járna. Mintha úgy emlékezne Anikó, hogy nem éppen tiszta körülmények között rúgták ki (az előző helyéről) s került ide hozzájuk. Mindenki lefelelt már, megvan a létszám. De a pótfelvételiken például már dolgozhatna (ellenőrködhetne).

Krisztofer megköszöni, amit alig fejez be. Ez már csók és illat is átkarolja. Nem éppen sietős ajakpárbaj ez, ám annál lágyabb. Azt mondja Anikó (a szemek nyílása után), nemigen tudja másnak adni és idegent meg nem akar. A háta mögött van egy bor, azt vegye Krisztofer magához. (Most a guggolásból mosolyogva áll fel Anikó, és megy vissza)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!