Földmozgás 2.

MotoszkaDaniel•  2021. szeptember 18. 18:18  •  olvasva: 126

A fenyőfa fut, iramodik a láb utána. Imbolygó virágtartó, de csak szédül. Van, aki az ég alatt ragad? Üvegek a szekrényen dulakodnak, így nem tudnak inni a poharakból nedűt.


Kaspó tartotta növények hintázata a mennyezeten, a medence fürdik. Kileng a korlátja? Bajnoki menet később, mert a felszín a lefolyókba kisebb vizet ürít.


Pocsék év találkozója? A heverő felriad, a fűtőtest pont állna le s az ablakon a természet zörget. Asztal a kezeket rázza, a megriadt cirmos csahol idebent.


A könyvek meg szeretnék nézni a rengést? Tolják maguk előtt kilépésért az üveget. Csillár nyúl a kapcsolóért, a mozgó széken később törlöm a port le.


Karosszék inog meg a kar alatt. Virágok levelei bögréért nyúlnának, nem tudnak kortyolni. Morajlanak a repedések s szakadnak, de nyílnak meg.


Kanapé kajakozik? Nem vagyok álmos. A csillár költözne, ne zuhanjon! Az inga sztrájkol, magam elé nézek: kóbor pelenka gurul, ki ne jusson az erkélyre. A tizedik emeletről liftezhetek le.


Fél falu asszonyai házának szobájában dől fel a szekrény. Futnak, menekülnek s remegnek. Mozog alattuk minden, székek tartják a korsókat. A csempék ijedten dobják le magukat, a kakukkos óráikban visszahőköl hajlékába a madár.


A cserepek szöknek a tetőről? Lötykölődik ki a sör? A mosógép kinyitna, mert nyikorog. Rázkódásban mossa a kezét. A habnak nincsen jó kedve, mert nem vigyorog.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!