Ferrari - s futkározás kettő

MotoszkaDaniel•  2019. október 27. 01:53

A vörös Ferrari ugyanúgy megvan és meg kívánják vásárolni, csakhogy a személygépjármű nem eladó! Pontosabban annak az illetőnek nem az, ki szemet vetett rá. Ezt kell hőseinknek megoldania. Két férfi és egy nő a jelenlévő utasai a sportautónak, a vevőjelölt pedig egy megtermett úr. Igazán szép a környék és mivel egyikük sem koránkelős, de alkony se legyen, a megbeszélés időpontját 13 órára jelölik meg. A vevő ugyanis ragaszkodik ahhoz, legalább hadd lássa a négykerekű sebesség szekeret. Még azzal sem lehet eltántorítani szándékától az urat, hogy nincsen még megújítva a műszakija. Nem rendelkezik forgalmi engedéllyel. Most mi a fenét csináljanak? Mitévők legyenek? Itt vannak kint a szépséges lágy vonulatok között és a legifjabb férfi odasúgja a nőnek, játszák el azt, az autó nem indul. Ő szikráztatást fog színlelni a drótok összekötésével. Amint elfordítja a kulcsot és próbálja a gázt, közelítsenek az autóhoz lassú beszálással s utána valami menekülésféle a terv. A másik férfi hozzá teszi, a pótkulcsot kell valahogyan igényelni vagy vissza szerezni, mert annak hiányában bármikor visszatulajdoníthatja magának ezt a kis gyors egérkét.

 

A vevőjelölt megindul természetnézésre, hogy azonnal jönnek. Az autót itthagyják. Hát…, ez sem rossz. A gyalogos kitérőjük a fák, mert időközben kiszáll a vevőjelölt úr kocsijából két kacér nő. Az egyiknek féldekoltázsa van, a másik egy olyan topja, ahol szó szerint virít a melltartó. A férfi egy pillanatra vissza kérdez, hogy a rendszámot azért igényelné, mert szita az agya. Mindjárt jönnek a hölgyekkel, csak átruccannak az apró, kicsi turzás másik oldalára. Azzal egészíti ki és dob a Ferrarisoknak egy pótkulcsot (Hál’ Istennek, ezért sem kell már pitizni), hogy ő megbízik bennük és azért is adja inkább át nekik, mert (lánypartnereire sandítva) ’ezek’ meg úgyis ellopnák.

 

Százhúsz másodpercet vár a csapat a remélt menekülésre. A legifjabb ifjúnak van annyi esze, ellopja tőlük az autó kulcsát. Aha, azt ő csak gondolja. Az autó be van zárva. Nem egy csúcsjárgány, de azért elég jó egy darab. Jó év az a 2002, nem igaz? 

 

Bőgnek a szarvasok, azt hallgatja madár és vad trillával a két nő és a férfi, ezalatt:a legifjabbnak nincsen még vezetőije, a másiknak balesete volt nemrégen és bevonták a jogosítványát. A jó alakú, szép arcú, de elegáns nő pedig nem tud vezetni. A fiatalúr viszont alacsony életkora ellenére jeleskedik az autótolvajlásban és odakéredzkedik a volánhoz, hogy lehet - e?

Benyomja a gázpedált és farolva indul meg egyenesen, a kereszteződéshez már enyhén kidobja magát a Ferrarink. Az úr a gázba tapos és simogatják a kerekek az utat. Első kanyar következik.

 

Hőseink a szarvasbőgéses meg trillázós rengetegben a másik 'oldalon' visszaérkezve csak a saját autójukat látják. Kocsiba mindenki! A megtermett úrnak nincs akkora szerencséje indulásnál. Ő háttal áll a torkolatnak úgy fél kilométerrel a kereszteződés előtt. Gázra támasztás és kormányrántás, fordulás! A lányok elöl ülnek egymás ölében és segítenek neki navigálni. Mivel fogalmuk sincsen, merre induljanak a Ferrari nyomába, levágnak egy utat. 

 

Az úr a Jó oldalon az lehet, hogy nem vezetett még úton, de jól boldogul ezzel a járgánnyal. Meddig van a tank? Kettő liter lehet? Mondja a művelt és okos nő: 

- Elég az! 14-15 kilométerre van akkor üzemanyag. 

A férfi rendőröket vesz észre, akik vagy mérnek vagy keresnek valakit. Elhagytak több kereszteződést is, és a legutóbbi jó lesz! Biztonságképpen a fékre tapos, GÁZ! Ráfordul a kanyarra, ott helybe' megfordítja a vagány Ferrarit, aztán ha van még ereje, úgyszintén gáz! Van még ereje! 

Pár perc és a menekültek valami biztonságos zughoz érnek, amit a nő ugyan nem ismer. Az ifjú férfi viszont igen!.Rákanyarodik egy leágazásra, megfordítja a sportjárgányt és a nő meg is jegyzi: - Most mért lassítottál le?

- Azért, mert nem kell mindenkinek tudnia erről a helyről és itt most már biztonságban lehetünk.

Nyitja az épület bemeneti részlegét, betolat. Ajtó elektromosan le, de a jármű őket keresve feltűnik a távolban. Látják az ablakból. Na, biztonságképpen eltalálni tövig a gázt és hátra! Hol a fenébe forduljon meg? Ennek az apró garázsnak a szélessége megfelelő, fordítsd a kormányt. Újra gázra a lábat és indulás tovább! Egy hangárba érnek ki, őt figyeli a férfi és az elegáns nő. Nem ismerik ezt az épületet, csak a fiú!

Az úrfi megkezdi a rallyzást egy olyan járat felé, ami a mélységben folytatódik és négy emelt mélyen találják egyszer csak magukat. Visszhangzik az egész utazásuk, ahogyan a kis bizalmasuk kezében forog a kormány. Pár perc alatt a kerekek lecsússzák magukat a komplexum mélyére és egy kihalt, hosszú, de a magában egyedi szépségű tájra érnek ki. 

Egy rámpa fogadja őket, ami felfelé vezet ki. Most már lehet lassúzni! A férfi jelzi, elfáradtak a lábai a heves pedálkezelések alatt, de szívesen vezet tovább hazáig, hiszen tankolni kell s éppen pihennének is. Maradhat! jön a válasz hátulról neki a nő részéről. Az idősebb és sérült férfi is megszólal, csak nyugodtan hajókázzon! A fiatalúr kérdéseket tesz fel, amire a nő meg is adja a válaszokat. Tető fel a Ferrarira és az ablakokat felhúzza, mert feltámadt a szél és szép, de sötét felhők jönnek az égen. Eddig gyönyörűen sütött a nap!

 

Miután megtankoltak, hazafelé készülődnek. Az oké, de hogyan és ki vigye haza ezt a kis klafa Ferrari-t? Üljön be a nő! Ő rallyzni nem tud ugyan, azonkívül, hogy vezetni sem. A fiatalúr és a férfi azonban kíváncsi rá, élvezi - e a vezetést. Mivel a balestes férfi profi sofőr, a fiúval együtt segítenek a nőnek. 

Szépen megindul és mondják neki, ha valami nem jó. A nő azt teszi szóvá, milyen jól gyorsul. Hát persze! Elvégre ebben sportmotor van! Ismerkedik a pedálokkal, a váltóval. Szépen masírozik a tájon. Erre nem is szoktak látni rendőrt, szabad útja van. 

 

Felbukkantak a kéretlen vendégek, tőlük úgy 5 vagy 20 kilométerre. Innen nehéz megállapítani, csak a szép dombok között átlátni az egyik apró hídra, amint azon haladnak és feléjük. Habár vaktában!

Akkor a kis nőnk színt vall, hogy tud vezetni és engedélye is van, csak a rallyzást nem vállalta és nála sincsen a jogosítványa. Elfelejtette magával hozni. Hát az előfordul! Az idősebb férfi nézi meg a nő táskáját, amíg a csajszi vezet, hogy tényleg otthon maradt - e? Vezetés közben a lányka persze, hogy nem kíván a motyójában matatni. Megvan a vezetői engedély!

Segítenek a hölgynek megtalálni újfent a négy emelet mélyen elhelyezkedő erőd útját és oda bekormányozva a kis Ferrarit megpihennek. Annyi egérútjuk van, mivel az autó még távol és nem tudják, merre keressék őket.

 

 

Garázst lezárni és indulhat a pihenés. Arrébb még a reggel, Ha meg őket itt nem találják, estére, késő estére mehet is haza a csapat! A délután vége felé közeledünk, alkonyat? Nézzék meg majd a naplementét is, igaz?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2019. október 27. 03:39

Törölt hozzászólás.