Ferrari - s futkározás három

MotoszkaDaniel•  2019. október 27. 15:27

Elkelt a Ferrari. A művelt és elegáns nő a lányának, Nórának adta el. Arról nincsen információ, van - e még gyermeke, esetleg a férjével mi van? Az a biztos, hogy a huszonegy éves Nóra veheti birtokba. Forgalmi engedély oké, műszakija megfrissítve. És ezek szép teljesítménynek számítanak, mivel jogilag feléjük eléggé meg van nehezítve ezen autózáshoz szükségletek beszerzése és megfizetése is! A 21 esztendős lány vezetői engedélye friss, lakott területen kívül még nem vezetett. Az egy másik téma, hogy szeretnek mellette ülni. Hiszen ez így is lehet igaz, nincs két egyforma képességű sofőr


Ezt így számították ki? Májusban már kettő hónapja, hogy övé az erős gőzgép, de nem használhatta érdemben, mert megtankolni nem volt még módja. Elvégre ilyen fiatalon csak zsebpénze van, el kellett helyezkedjen valamerre a munka világában. Most is ideiglenes helye van, de ilyen... apróbb 'kormányozgatásokra' egyenlőre van lehetősége. Ez az első autója.


Egy valaha repülőgép leszálló pálya lehetett? De lehetett akár más célra is fentartott parkoló a vendégek számára egy itt, régebben fellelhető lakótömb esetén. De tény az tény, most kettő barátnőjével állnak a járgány mellett és a lányok felváltva menni szeretnének egyet vele. Nekik nincsen jogsijuk. Egyikük vezetett már mellékúton, a másiknak még ilyen élménye sincsen. Talán valamikor vezetett egy terepjáró Ladát. Horváth Letty és Kortecz Titanilla a két barátnő. Titanilla kell csak, bemutatkozzon. Lettit pár éve Nóra már ismeri. 


Melyik ez? Elkezd rallyzni az autó. A lány kikötötte neki, csak a pályán! Közútra okmányok hiányában nem mehetnek ki. Látja már, a gyakorlottabbik fruska (Letty) van a volán mögött és füstölésig nem, de túráztatja ám a gumikat! :) Látszik, hogy élvezi. Még szerencse, hogy ez egy átlagos nagyparkolóhoz képest is méretes terület. Hát a legkisebb szélessége, illetve hosszúsága is száz méter.Pár percig a Ferrari élvezi, hogy meghuzatták. Előtte nekik Nóra ugyan elmondta: Olyan nincs, hogy egy autót nem lehet meghuzatni. Minden autót meglehet, még egy sportfajtát is. 


Nézi Nóra az óráját. Letty rallyzgat még, a csúszás nyomok látszódnak is a betonon. Megállnak, és Letty helyet cserél Titanillával. Titanilla nem akarja, de Letty ráveszi, tanulja azért legalább egy aprót a sportos kezelést. Pörgetés, tolatás, FÉK. Előre kaparás, FÉK. Indulás, Gyorstoaltást Titanilla nem akar. kicsikben, óvatosan próbálja a csendőrkanyarokat. Most ilyen tempóban körbejárja a leálló - pihenőhelyet. Utolsó tolatás kaparva hátra, befékezés sipítva Nóra elé. Most Letty átveszi a kormányt és fütyültetés nélkül orral beáll egy helyre és Nóra várja, hogy kiszálljanak.Kiszúr egy férfit és Ferrarija felé veszi az irányt. Letty és Titanilla cseveg az autóban. Kocsik érkeznek a parkolóba. Van aki, köröket ír le. Van, aki leparkol és kiszálnnak. 


A férfi elkerülte Nóra figyelmét és a parkolóban őt nézi, majd felé tart. Indíts, lány! Ez... ki tudja, mit akar és a múlt alkalommal már erőszakoskodott veled. Zaklatott. Pörgesd fel a kerekeket, így van! Fordulás és elhagyni a kereszteződést jobbra. Az úrnak gyors az autója, de ő nem annyira gyakorlatos. Egy jármű veszi üldözőbe őket, Nóra figurázik. Sejti, ki az. Végül az üldöző urat a civil jármű leszorítja, bilincsbe verik és be kell szállnia a civil rendőrhöz. Nóra annyit hall, éppenhogy kiszállva, hogy azt majd a kapitányságon adja elő zászlósnak. Int a rendőr Nórának, aki reagál rá és Nóra már pattan is vissza autójába. Sipítja a kerekeket, tolatás! Fordulj, csendőrkanyar, aztán egyenesen a kereszteződésig és ott fel a hegyekbe. Akarom mondani egy gyönyörű dombra, melynek tetején egy csinos templom van szép kilátással ide a kora délutáni órákra. A megbilincselt zaklató férfi a járőrautóban dühvel és irígykedve nézi, ahogyan Nórával a volán mögött a három lány nagy farolással behajt, illetve a dombútra. Az ablakból a kettő hátul lévő lány mosollyal kigúnyolja, majd kissé levetkőztetve egymást a férfira nézve óvatosan lovagolnak egymásnak ajkain s simogatják egymást.


Innen alig pár perc, mire a takaros úton elérik a domb egyik tetejét. Egy sivításnyit kénytelen Nóra fékezni, mert egy szembejövő dupla fülbevalós férfi nem figyel. Most már mehetnek tovább, ott a célállomás, leparkol a kis aranyos fürge jármű a templom homokjára vagy salakjára. Vegyes a talaj, de szép. Akárcsak a táj! Amíg bent arra a pár percre Letty és Titanilla beszélgetnek, Nóra a templom oldalához megy, hogy nézelődjön, kiszellőztethesse a fejét a tájban. Örül, hogy ezt a zaklatót az ismerőse lekapcsolta. Már egy ideje szerette volna. Nem értette meg a férfi, hogy még kavarni sem kíván vele. Számára erőszakos!


Kiszáll Letty és Titanilla. Főleg fiatalok és középkorú párok vannak itt, no meg érkeznek is. Néhány idősebb életkorú és nyugdíjas is van, de ők kevesebben! Nóra pár percre lepihenne az autóban, rájuk bízhatja a kulcsot? Hát persze! Ők addig rosszalkodnak a templom körül, a kulcsot egy zárható szeb félébe teszik. Csak egy negyed órára kell Nórát nélküközniük, addig megnézik az alattuk elterülő apró völgyet és az alanta elterülő patakba kavicsokat dobálnak. Ezzel elvannak, és már meg is érkezett Nóra. Kéri a kulcsot, de nem kell kérnine. Letty és Titanilla már adják is neki.


Elmaradoznak itt egy órát, aztán kettőt. Végül alkonyatig maradnak, rájuk alkonyodik. Csak a legfiatalabbak maradnak. Fiatal párok, de társaságok is vannak itt. A középkorúak és a nyugdíjasok, valamint az ifjú párok és ifjú közegek elhajtanak innen, elkerékpároznak. Már két órája, hogy az alkony ideért. Felmennek a templom nyitott részébe Nóra, Letty és Titanilla. Három pár nézelődik csók gyakorlásával egybekötve, illetve kettő ifjú párt látnak még kisgyermekkel, meg egy szál középkorú családot, akik kisgyermekekkel vannak itt. Szép ilyenkor a kilátás, ahogyan slattyog le a nap.


A bíbor simogatja az autót és behelyezik magukat a Ferrariba. Indulás valamerre, mondjuk leginkább haza kívánnak menni. Nem terveztek semmit. Letty is csak hallotta, ez egy jó hely. Csendes, meg lehet állni, nézelődni, és beszélgetni is.Féket kell taposson Nóra, mert stoppos férfi egy lánnyal az úton a templom után éppenhogy. Egy alig pár percet nézelődnének, és utána tegyék csak ki őket a városközpontban. Egy szállást keresnek, rokonhoz jöttek. A lány a menyasszonya volt pár hónapja, most már férj és feleség ők. 


Nóra odatapos, mert utál este vezetni. A Stop táblánál egy pillanatra megáll, de nincsen kedve megvárni a balról érkező autót, ezért elébe vág. Mondja a pár, hogy nem baj, ha így sietősen vezet, mert elképzelhető, hamarosan zárnak a szálláshelyek. Nóra ismer egy kulipintyót, ami egy óra és zár, viszont a vendéglátás mellett szállás kiadásával is foglalkoznak s éppen nem a gazdagok pénztárcájára van kiélezve. Hátha számukra is elérhető. Megérkeznek oda, de az éles kanyarodás után ott bent már nem veszi sportosra a figurát, nehogy rosszat gondoljanak róluk, amint meglátnak egy sportautót. Látja a lány, hogy ezek jómódúak, de nem az elit felső köreiből jöttek és a kulipintyó meg abszolút falusi turizmusra van kihegyezve. Elvégre a városka szélén van, féltávolban látni innen a dombokat.Megvárják őket, van! Majdnem, de csak majdnem telített mindegyik szállás. Egy üres, de már lefoglalták, az utolsó szabad! Megnézték és azt igénybe veszik. Nekik nem kell fényűzés, a szoba állapota pedig jó. Egy igényes bort adnak Nórának, Lettynek és Titanillának. Nem tudja az úr, ez - e az ízlésük, de a három nővér elfogadja.


Búcsúzás és köszönet, az ilyen falusi aranyosságok, ahol azért más a közeg, mint városban, általában huszonkét órakor zárás van. Aki dohányozni kíván vagy esetleg levegőzni, oda biztosítva van egy terasz néhány társalkodóval.


Huhha, Letty-t várja az udvarlója. Titanillának mindegy. Nóra csak le kívánja tenni a gyors csodát. Letty mutatja az utat, navigálni fog. Jöjjön Nóra is, elvégre Letty tudomása szerint nincsen titka barátnője és Nóra előtt sem. Amint elhagyják a kulipintyó vonalát, Nóra megcsúszik ugyan a tempó hevében a salakon, a betonon viszont már tud pörögni és a kerekek már viszik is magukat jobbra. Letty leszarja, ha elkésnek, Nóra viszont utál késni, oda kívánja nyomni. Titanilla nézi az utat, merre mennek. Letty arra irányítja Nórát, amerre száguldozással lehet rövidíteni és nem kis utcákban kell szlalomozni. Egy rendőrrel sem találkoznak. Olyan ilyenkor előfordul, hogy egy bivalyerős BMW kielőz sötétedés után kettő buszt, dehát ezekbe most edzi bele magát Nóra. Nem mintha, nem boldogulna vele.


Egyötöd tank fogyott el és a kicsi dombok között megérkeznek a célállomásra. Ég a villany az egyik háznál és kérésre itt Nóra leáll a rallyzással. Letty udvarlója nincsen hozzá szokva a tüzes vezetésű menyecskékhez! :) Nóra nem akar zavarni és a kormányt fogja induljon. Kérleli letty, hogy jöjjön. Nem zavar. Leteszi a Ferrarit és mindhárman kiszállva, már nyomja is Letty a csengőt. Húsz - huszonegy óra lehet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2019. október 27. 22:19

Törölt hozzászólás.

MotoszkaDaniel2019. október 27. 19:50

@Törölt tag: Már írom az Esti kiruccanás hármat, amihez az ötlet már megvan. Ha azt megírtam, meg ezt a Ferrari-s futkározás négyet, gyarapítanám a Havazikot, a Katonacsizmábant, egy történet erejéig a Vasmadarakat, a Veszélyes Vidékenhez is szeretnék még egy utolsót. És még régről egy álmom, hogy az Egy csendes kis nap délutánjához az Olvadó Aszfalt kategóriában szintén írnék egy folytatást. :)

Ezután sima autós novella is tervben van, egy kerékpáros völgyezős széria és gyermekmesét is szeretnék! :) Nem sikerült még megírnom a Mosoly az Arcokon azt hiszem hetedik darabját sem. Úgyszintén adós vagyok ezzel magamnak :)

Valamint ott van még a hiányzó hatodik, befejező évada a Nyári Szünetnek, ami ha összejön, akkor a tervek szerint is 'Nyaralás' alcímen futna.

Illetve nem tudom, mennyire távlati terv, de lesz Köszönök a sötétségnek 5 is.

Törölt tag2019. október 27. 19:42

Törölt hozzászólás.

MotoszkaDaniel2019. október 27. 19:29

Köszönöm! :) Akkor a kedvedért gondolom örülsz, hogy kiegészítésképpen megírom néked a Ferrari - s futkározás 4-et. Még fogalmam sincs, miről szóljon. Hogy egyáltalán hol meg miképpen és mit illetően vegye fel a történet a fonalát. Meg hogy kikről szóljon.
De akkor megkapja ez az alfejezet a negyedik darabját az Olvadó Aszfalton belül! :)

Ennek az volt a fő koncepciója, ne a nemiséget helyezze fókuszba, hanem a kalandot a sokat változó helyszínekkel! :)

Törölt tag2019. október 27. 19:16

Törölt hozzászólás.