Fehéren tündököl a feketegyöngy

MotoszkaDaniel•  2020. október 25. 10:52  •  olvasva: 204

Lóerőkbe kapaszkodik, küldik aludni az arcát. Ő nem is ellenkezik.  A világító torony teteje felébred, alatta a többi része továbbra is a sötétben. Felizzik a hajótest, pillangó repkedése dob számára fényt.

 

A magasba bátorodó kaszárnya kelne, csak éppen a szarvas agancsa aludni szeretne. Farkas ordítja körbe e magaslatot, a társa fél szemmel elaludt egy gerenda padon.

 

Az éj érkezik az udvarhoz, nem lát éppen semmit! Azt észleli, hogy valami fogyatkozik! A kajütök munkához látnak, mert a foszlányok indulnának rumot inni. Szerelik fel magukra az előkét, és éjjeli bágyadtságukban nyitják ott lent a szuterént. A paripák erre tüsszentenek. Érthetően, csiklandozza orrlyukaikat a begomolygott szeszfelleg. Azért zabláik felnyerítenek! Patkóik bájosan csörögnek.

 

Az ordas kinyitotta másik pilláját és terepjárójával felbontja a nézelődő világítását. Még csak most kúszik hegyeknél a bíbor. Azt hittem, még abszolút éjszaka honol.

 

Menjünk akkor aludni. A gyöngy ússzon útjára, a bordó kapaszkodik a fedett magasles lábára.

 

Az agancsot ha felkeltik álmából, magára vet bőgést. Hátára gyalogol derengés. A tornác a lepke hátáról megérkezett s ez ad fényt jelenleg e medencének.

 

Zseblámpámat le is teszem az emeleten, mert kamrám rácsa, szintén felébredt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

okeanus2020. október 25. 13:24

A Békássy Ferenc név mond neked valamit?