Fehér Kutyák 3. - F, mint Főnix

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 14. 23:12  •  olvasva: 57

Nehéz idők járnak a pokol koronázatlan királyságában és Éva nem hagy el, azonban mély barátsággá hamuzik e munkakapcsolat. Ő nem talál magának más férfiút a másik feleként, egy közös gyermek így is összeköti a gyümölcsöt. Azt a termést, melynek a köteléke kitart ez áramló hamusivatagban. Valamint a majdnem társam újabb gyermekkel terhes tőlem, a neme pedig a szelek szava szerint Nő.

 

A beszéd csendjében csitul a száraz zivatar, Éva beszélni kíván velem e dörgések közepette. Már jó ideje önti ki nekem a lelkét, amidőn is a magam részéről teszem hozzá az érzéseim esőjét s remélem azok nem cseppekben csapódnak le a részére. Zörgésben a szeme és a romantikázás házába lépek be vele, a bárányok ezalatt arrébb mennek máshová füvet legelni az égen. Más mezőkhöz pedig más fajta fodrokban sodródó lábak tartoznak a gomolygás borotválás utáni vizét nézve.

 

Amit sejtve reméltem, megerősítésre kerül a mosolya mögötti fogsorában tükröződve és a szembogaram figyelemmel követi a beszámolóját az ajkak szárnyán repülve. Gyermeket hord a szíve alatt, terheljem a lelkét a bennem lévő fekete gondolatok híreivel? Vagy inkább vezessem fel fokozatosan az esernyő tartóbotját érintő ponyvájának a lappangó vetülését, amiért jobban járunk a ködbe lépéssel? A királynő ül a székben a cégnél váltóállítás végett, még ráérünk azonban a lelépéssel.

 

El kell majd menni a világos ebekkel a vörös madár ideérkező szárnyalása előtt és e derűs kutyusok a kutyafejű emberek, akik még a független cégeknél dolgoztatnak embereket. Több hetünk, akár hónapunk is van eldönteni ezt. Hogy a tatár kobakúakkal elmegyünk vagy pedig jön a kétes lehetőségeket s mozgásteret kínáló hadsereg. Mandyhez megyek el az éj leszállta előtt, ameddig az idő még temérdek.

 

Kivirágzik a nap sütése s bízom abban, nem utoljára. Nem sokat szól, inkább kérdez és azzal el is megy a délután. Most az én szemem kérdez, az arca meg válaszként beszél? Odaérkezve az erdőhöz a temetők mögé az itteniek fahordását látni, belemászik fokozatosan az ajkam az orcája alsó szélébe.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!