Esti Kiruccanás 5. - A szabad éjszaka /O.A./

MotoszkaDaniel•  2019. november 1. 16:04

Nóra hazaviszi a barátot, aztán mielőtt ténylegesen be is menne a lakba Kipcsak Norbert, hajnalig beszélgetnek. Ő faluról származik. Azt mondja a lánynak, hogy nem biztos benne, el tudja - e végezni az autóversenyzőit. Bocsánat, Nóra ki lesz javítva, nem falusi úr Norbi. Egy kicsi város az, ahol él és jár be Szekszárdra tanulni. Ez a kis város pedig Bátaszék. De rendelkezik Magyarország legmagasabb templomával!

Ugraty Nóra kiszáll az autóból és pár percet kér Norberttől, szeretné megcsodálni a még megvilágított templomot. Látszik ebből a nagy kanyarból, ahol most vannak. Kezd mászni alvásba az éjszaka, hogy kússzon pástján a hajnal. Átmenet van az éjjel és a pirkadat között. Látnak egy alakuló kapcsolatot, ugyanis egy kieső mellű barna lány ül mellettük a buszmegálló várójában fehér felsőjében. A kacérka markolássza a fiú kezeit, de csók nincsen. Beszélgetnek. Az első busz egy óra múlva indul innen.

Nem az a seggén megmaradni tudó férfi Kipcsak Norbert, de megadja a tiszteletet Nórának, aki a fényárban úszó templomot nézni. Hadd nézze! 

A pirkadat következik, de előtte a hajnal. Búcsúzni kell, és Norbert átkarolja Nórát az autónál állva. 

Na, kitér a csók elől? Igen! Ez van akkor, amikor mindketten foglaltak, de ő Nórát szeretné barátnőjének.

Megkapta, amit akart, a csókok kaptatnak fel az éjszaka utolsó harmadában. Nóra megbocsájt neki, beengedi Norbertet a nyelvére. Norbert aprón könnyező szemei köszöntenek az autóversenyző kislányra. Ezek a kétségbeesés könnyei, soha többet nem fog az útjukba állni. Egyszerűen nem bírta ki már.

Nem rossz! Norbi meg akarja fektetni zárásul, neki úgyis csak a barátnője jut. Tudja, ki Nóra barátja. Konrád névre hallgat és annak bizony nagyobb türelme van, elhivatottságban is jobban otthon van. Nóra megnézi a hátsó üléseket. Ha Kipcsak fiú bírja türelemmel, szabad számára a terep a Vectra hátuljában. 

 

Képtelen róla lemondani, de el kell engednie. Ez egy 19-20 év körüli valaki és nagy karrier előtt állhat. Megérzése szerint magasabbra is fogja vinni, mint Ő. Száz dollárja van rá, soha nem is fog eljutni oda, hogy Ugraty Nóra az övé legyen. Mind magánéletben, mint élet eredményekben.

 

Kakas kukorékol és itt van bizony a pirkadat. Készen vannak és Nórát simogatja Norbert. Jöhet az öltözés. Nem tudja ilyenkor mi a szokás és nem is érdekli. Labilis lelki állapotban van, de magánál van elmében. Ez a lelkek harca, igen! Az érzelmeké. :) Ezt ki fogja megtörni? Ha akarja egyáltalán. A pirkadatban Nóra és az autóbol kiszállva Norbertre nagy csókkal köszön Nóra. Itt, ebben minden van, ami a csövön kifér. A kapcsolatot tartják. Tuti biztos, ezt az éjszakát Norbert nem felejti el egy darabig. Ugraty Nóra megtette Kipcsak Norbertért, amit kellett. Mielőtt a fiatal férfi lelkileg összeomlik. Ő megy az asszonyhoz, Nóra meg hamarosan egy éve foglalt.

 

Megjött a hajnal és Bátaszék határában Nóra tesz egy próbát. Tudja, hogy még fel sem kelt a nap. Felveszik a telefont, a barátját hívta. Pont sikerült aludnia tanulás után. Nóra kiszellőzteti a fejét Szekszárd egy kilátójában, utána durmolni kíván.

 

Konrád fogadja, és ajtót nyitva neki megy a kora reggelben a bájcsevely. Kérdezősködik Konrád, utána pár csókot levágnak egy ágyon. Nóra ugyanis aludni szeretne. Konrád tanul tovább, elvégre jövőre vizsga. Meg van vetve az ágy, betakarja Nórát, rácsukja az ajtót, és Konrád hol zenére tanul, hol totál csendben. Ha zenére tanul, akkor fülest vesz magára. Kilenc körül Nóra bekéredzkedik Konrádhoz, együtt alszanak tovább egy ágyon. A lány belefetyel még egy kávét és fekszik vissza barátjához. 

Mondom, alszanak! :)

 

Konrád reggelig fent volt, tanult. Az alszik. Alszik, mint a bunda. Nóra meg aludt, mint egy baba. Amíg az úr alszik, Ő lefoglalja magát. Olvas, rejtvényt fejt és megnézi nappal a parkolót, ahol a kabátos rém volt előzőleg. Eszébe jut, talán sok idő, amíg Norbert feldolgozza a történteket. Talán örülne, ha találkoznának. Semmit nem tervez be Nóra. Kocsikázzanak, beszélgessenek és úgy érzi, ilyen állapotban nem hagyhatja magára. Keresgéli a számokat és tárcsáz.

Hát  az asszony is otthon van. Menjen, Norbert! Az asszony takarít és sürög - forog. Munkából jött meg. Nem rossz nőt fogott ki Norbert. Csak hát persze, hogy nem olyan, mint Nóra. Ez egy bárpincérnő, de odaadó asszonyka. Délelőttös most, ezen a héten. 

 

Norbert boldogan dühös. Az Opel Vectra volánja mögött furikáznak egyet. Persze, hogy Norbert az, aki vezet. Utána ugyanezt teszi egy 1976-os platós, amerikai Polski Fiattal Nóra. Nincs még saját autója Kipcsak Norbinak, az apjáét használja. Olyan figurákat levág Nóra nem egy veszélyes helyen, hogy ez a párbeszéd részlet történik meg többek között Norbert részéről: - Jó, jó-jó-jó Nóra. Bemelegítetted apám matuzsálem járgányát. Visszafordulhatnánk...? Nehogy a hűtővíz felforrjon.!

 

Ugraty Nóra: - Már készen is vagyunk. Megyünk haza. Ez volt a vételár. Na, milyen volt megdugni engem? :)

 

Törölgeti homlokát Norbert: - Minden első osztályú volt.  Jajj, végre lelassítottál normálra, Nóra. Ne, ne adj csókot. Puszi elég.

 

Azért a kezét elfogadja. Igen ám, de mögöttük a rendőr. Leinti őket. Látta a rallyzást. A nevet felismeri a járőr és mutatja felettesének, egy főtörzsőrmesternek. Igazolványt mutat kérdés feltevésére Nóra. Elismeréssel nézik a járőrök, dícsérettel végezte el az autóversenyzőit. A kérdésre válaszol Nóra, az általuk szóba hozott Tímea a fiatalabbik nővére. Alku: kövesse őket! Ha a gyakorlópályán nem dönt fel egy bólyát sem, akkor mivel lakott területen kívül történt a szabálysértés, elengedik a bírságot.

Nóra a Vectrájához kéri az utat és úgy vállalja. Nem, ezzel! Hangzik a rendőrök iránymutatása. Nem kerékfüstölésre kíváncsiak. Csak mutassa meg, hogy mindaz igaz, amiért az igazolványát kapta a dícsérettel a bizonyítványában. 

 

A pálya. A rendőrök befarolnak egy sarokba és a Fiattal munkához lát. A rendőrlány faarccal, időnként mosollyal, elismeréssel néz. Nem nagyon találja a szavakat, de csak megszólal egy idő után. Férfi társa (Ő a főtörzsőrmester, a lány sima törzsőrmester) szemmel követi a manővereket. Norbert az ő autójukból figyeli az eseményeket. Még csak meg sem inogtak a bólyák!

 

Alkony van, késő délután. Nóra szabad és Vectrázik haza. Húsz óra ötvenkilenc perc és csörög Nóra telefonja. Az ismeretlen számot felveszi. A vonal végén Nikolett van és vendégül látná pár órája a barátjával. 

Vectra-t elő. Niki barátja elébük megy és mutatja az utat a házhoz. Vállat szabadon hagyó haspóló. Nem tudja Nóra, hogyan készüljön, de Nikolettel egyszer már találkozott. Egy apró kabátkát arra ráhúz és mehet.

Vendéglátás fogadja őket. Házi készítésű pizza, melegszendvics. Huszonkét órára egy bárba mennek. Konrád Nórához fordul a kérdéssel, Niki barátja vezetheti - e a Vectra-t? Nóra odaadja a kulcsot, de Konrád lelkére köti, vigyázzon az autóra. Ez frissen lett az övék. Levágnak egy csókcsatát, utána Niki barátja örömmel fogadja a hírt. Engedélyezve. Kiegészíti a mondandóját, hogy bele szeretne ülni. Úgysem tud úgy vezetni, mint ahogyan hallotta a barátnőjétől. Nóra előveszi táskájából a bizonyítványát és igazolványát. A férfi elámul. Azt feleli, nincs több kérdése! Puszit kér az arcára. 

Nóra és Nikolett megnézi, ahogyan elfoglalják udvarlóik az autót. Konrád az anyósülésre és diszkréten csikorgással hagyják el a parkolót. Nikolett mosolyog és visszaül.

Nóra mosolyog, megnézi őket, amint elrallyznak a távolba. Leveszi kabátkáját és nézi, hogy Nikolett már visszaült. Póló nélkül Átlátszó top van rajta fekete, pánt nélküli melltartóval. Leül mellé, Nikolett előtt leveszi magáról a pántokat. A topja már lejjebb van, kosárig csúsztatva. Beszélgetni kezdenek és Niki türelmesen provokálásba kezd. Leveti, de magán hagyja a nyári dzsekijét. Nórának esze ágában sincsen lánnyal enyelegni. Megérzi a parfümöt, azzal se lehet rávenni. Egy alkalmat kibír! Niki már az ajkain mászik, amikor mondja, nem szeretne szégyent vallani a barátja előtt. Nincsen csók gyakorlata. Az még rendben van, de miért lánnyal? Csak azzal jön Nikolett válasz indoka, nem szeretne szégyent vallani a barátja előtt. Eddig szájpuszi volt csak. Hivatalosan mától járnak. Nóra körbe néz, mellette pont csókolózik két lány, ajaksimogatás. Gondolkodik, mi legyen. 

Célba veszi Nikolett ajkait és öleli. 

Ezután Nikolett őt vissza csókolja, Nóra kinyújtja a nyelvét és ezzel elvannak éjjel egy óráig. Egy óra szünet, Kettő órától nyelv nélkül csak csók még utoljára Nórától három óráig. 

Iszogatásba kezdenek és beszélgetnek még, de visszaveszik rendes buliruháikat. Egy - egy férfi ugyanis felkéri őket táncolni. Mind a kettő foglalt, csak táncra kérnék a lányokat. A barátnőik nem tudnak táncolni és gondolták, tesznek egy próbát. Nevetnek, amikor hallják, ezen lányok is foglaltak. 

 

Az autó odakint hasítja közben az aszfaltot, mivel Konrád is megedzi. Három órára megérkeznek vissza a bárba és látják, hogy barátnőik táncolnak. Megkeresik a női táskákat, hol volt a helyük. Leülnek és megvárják őket. Kézcsókot kapnak a lányok, hogy elfogadták a táncot.

 

Nóra fáradt, Konrád szól Nikolettnek és barátjának. Helyesel Nikolett, hogy menjenek. Nikolett szól a barátjának, hogy haza. A férfiak vezetnek, kimennek a kilátóhoz. Nóra ásít, de még magánál a kilátóhoz mennek nézelődni utolsó állomásként. A Vectra-val vannak, egy autóval jöttek. Elöl a kettő udvarló, hátul Románki Nikolett és Ugraty Nóra. 

Felérnek a kilátóhoz, kiszállnak. A következő kép fogadja őket. Egy luxus miniautóban két elég szép lány normálban felöltözve nyári időhöz eszi egymást és kezdenek elmélyülni a csókban. A kilátó fényei világítják meg őket a homályban. Tőlük hátra a falnál, autó mellett beszélget egy húszas évei közepén járó pár. Főhőseink a kilátóhoz mennek nézelődni, a város fényeit. Nikolett Nórával együtt egy pillanatra álmosodva hátranéz, a fiatal párnál a lány a fiú kezét kéri és jönnek melléjük nézelődni. A két szép lány elmélyül egymásban teljesen és miután kicsókolták magukat, hátra tolatnak luxusautójukkal. A zene, ami eddig szólt náluk, lekapcsolják. Kiszállnak és ők is nézik a kilátást. Beszélgetnek. 

Kettő lány jön még fel egy fiúval és mögöttük még egy húsz év alatti pár kézenfogva.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2019. november 1. 20:27

Törölt hozzászólás.