ENTANGLEMENT

MotoszkaDaniel•  2021. december 29. 10:33  •  olvasva: 127

Tinidisco-ba megy Grudia Grumilla-val. A húg megy előre, kimelegedik a táncban. Le is vetkőzik fehérneműre. Kinéz az előtérbe, nem jött még a nővére.Viszont még megjöhet. Felöltözik a dekoltázsra, és látja. Nem akarják viszont beengedni Grumilla-t. Ott marad a folyosón, hátha jól sül. Segíteni nem tud. Grumilla jegye nem megfelelő, azonban mivel sok ember ismer itt: Megpróbálja kidumálni magát. Azt mondják a kidobók, az nem az övé. Nem mehet a folyosón tovább. Rálel egy kiütött lányra, a barátnői vannak vele. Bepálinkázott, semmi baja nincsen. Ott van egy jegy. Mondják is neki, hogy használja. Haladás a pultablakhoz, előtte kidögösíti magát. Copf, meg női praktikák pár perc alatt. Kijön a mosdóból és a fiatalember mondja neki, hogy felismeri. A jegy azonban érvényes. Még nem mehet be, aláírja az ablaknál a férfias kéz. Parancsolj, mehetsz be! Fiúk, álljatok félre. A hölgy mehet.

 

Grumilla bejut a tánctérre és Grudia-t keresi. Az egyik karon fehér nyulat lát tetoválva, de ez mit jelenthet? Emlékezteti valamire. Nagyobb dekoltázsra vált, az egyik sarokban odamegy a kidobóhoz. Azt mondja a fiú, hogy kiszúrtak vele. Az az ő jegye volt, de ügyesen kivágta magát. Mi az a fehér nyúl, amit egy vagy néhány karon látott? - kérdezi Grumilla? Új divat, hóbort. Nem tudom. - érkezik a válasz. Grumilla kiszúrja a pólója alatt szintén az imént látott fehér nyúl egy részét. Most akkor mi van? El kell tűnni innen? Pár óra és zárás úgyis, azt meg nem kötelező kivárni. - Megnőiesedtél, amióta nem láttalak. Ez a haj is. És halad a hasától felfelé. Mielőtt elérné a kosárt a vonalnál, nyílik az ajka. Így már rögtön nem matat feljebb a keze s a folyosó végéig tolja így. Van itt egy pihenő, Grumilla tolja el a kezét onnan, ahonnan nem akarja tovább az érintést. Ostromot kap az ajka, a hátat simogathatja az őr. Azt közli a fülébe, ha ezzel újra gond lenne: szóljon neki. Grumilla hátrál, aztán megfordul a húgáért. A férfi léptek így is látták a mozgó, ugráló dekoltázst. Az ajakostrom során azonban Grumilla közelről látta a szemeket és innen menni kell. Táncoljon? De veszélyes lehet. Sok fiút ismer, nem feltétlenül a rendet felvigyázókat. Odamegy az egyik baráthoz, aki így nyílt ruházatban nem látta még őt. Kiabálja a hangzavarban, hogy oda megy rajta, ahova akar. Felkérés, és három dalra a szélen ropás. Grudia-t látja, az a lényeg.

 

Egy órát nyitva tart még a tinidisco, ők kiérnek az országútra és fekete macska. Grudia-t gyorsabb gyaloglásra kéri Grumilla, hátulról férfiak közelednek, meg egy autó. Veszik elő a fegyvereiket és tüzelnek. A terrorista van bent és mondja, hogy még ma el kell hagyni a Mátrixot. Grumilla mesél a fehér nyúlról. Grudia másról számol be, olyan átszellemült volt némely fiú. Egy darabig elvolt velük a zenékre, aztán... Az újaknak meg, mitől volt zöld a szemük? Azt mondja Grudia, először kapott el neki megfelelő valakit az ajka. Aztán annak is kissé zöld volt a szeme. Zuhantak a számok benne, inkább hozzá hajolt újra. 

Az autóra lőnek, el kell érniük egy telefonfülkét. Egy hajó maradt a városhoz, a másik kettőnél a pilóták nem válaszolnak. 

Szétverték a telefonfülkéket, hogyan jutnak ki a Mátrixból? El kell menni, valahová. A város szélén a szülői ház? Nem fülke, de telefon van. Csak ide ne találjanak az öltönyösök /mert most már elvették az alakjaikat a kidobók (már, amelyikbe belemásztak az ügynökök)./ Jó lesz, csak kezdjék meg az áthaladást. A legkisebb tárcsázása történik meg elsőnek, a nővére következik. A sofőr emeli kagylót, most érkeznek a fényszóró fények s jöhet a terrorista. Tárcsáz, és az utca végében kilövik a távvezetéket. Nem voltak elég gyorsak az ügynökök, nézzék át az összes házat? Az sem biztos, hogy itt találják őket. Visszavonulás! Az egyik nénike megy ki vécére a szomszédban és így érzékelik, hogy a kagylót nemrég rakták le. -Átjutottak? -Át. -Vissza a Disco-ba? -Nem. A hajót próbáld meg bemérni. - Nincsen jel. - Melyik számot hívták erről utoljára? - Megvan, de onnan rögtön tovább mehettek. 

 

Bionban fedezéket kell keresni, a másik csapat kimenekítette Grudia és Grumilla szüleit. A bátyjaik még odaát vannak. - Arról miért nem szóltatok, hogy ott tartózkodnak még családtagjaitok? - kérdezi a terrorista. A válasz az, hogy nem akarták húzni az időt. Valahol jogos. A lányok leülnek az ideiglenes menedékfészek foteljaiba reménykedni. Az igazi célpont én vagyok, engem akarnak - keresi a lehetséges megoldásokat a terrorista, hogy hol lehet valahol még szabad telefon. Két fiú fut az utcán a húgaikat keresve, a sofőr észleli őket. Hogyan jutottak át? Minden telefon szétrombolva, elintézték az ügynökök. A legutóbb nyomott címeket használták, hátha nyerő lesz. Igyekeztek törlést nyomni ezután, de az nem biztos, hogy sikerült. 

A terroristát hívják, hogy a két pilóta meghalt.

 

Bion nemhogymég nem biztonságos, semmi. Egy üresség a semmiben épületekkel meg dombokkal körülvéve betontöredékekkel. Fel az egyetlen hajóra és semleges helyre menni vele. Minden másodperc számít, mivel az Mátrixban kétszer olyan gyorsan telik az idő. Bionban sem lehet az több két óránál. A terrorista kihúzza a vezetékből a telefont és viszi magukkal távozás előtt. Innen, hagyományos módszerekkel nem jutnak utánuk. Minden forradalmár a terrorista mellett tudja azonban, hogy van más mód is. Csak mindig csökkenteni kell a lehetőségeket ilyen helyzetekben.

Grudia és Grumilla a betonpusztában néznek ki, hogy hol tudnak elvegyülni a gépek elől. 

 

Van egy félkész fogadó, egy bár féle. Talán ez jó lesz. A terrorista beküldi Grumilla-t és Grudia-t, hogy nézzenek körbe. Forgótárcsás telefonnal találkoznak hátul és van fehér nyúl, na akkor... Mehetnek be, talán ilyen régi készülékkel nem akadnak a nyomukra egyhamar. A testvérek hátramennek és ott van telefonfülke, zárolva. Kettő is. Egybekötik a drótokat erre az időre és a terrorista szól, a túlélők maradéka most jöjjön. Kettő órájuk van legfeljebb. Zion a semmivé lett. Itt legalább van, valami. Most még. Később meg majd, más is lehet. A lényeg, az utolsó aki átjött: a mellette lényő lányoknak szóljon, hogy a fülkék vezetékét szedjék szét. Legyen elvágva az előző világoktól az út. Oda nem lehet visszamenni rövid idő múlva. Grumilla s Grudia mennek is a fülkékhez őrt állni, ha az ügynökök gyorsabbak lennének. Nem, nem kell nekik a nyakpántos fehérnemű felülre, a mostani kényelmesebb. A nővér kitárt kabáttal indul meg, a fülkékhez érve érkeznek az emberek pár másodperc múlva.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!