Eltűntek az időben

MotoszkaDaniel•  2022. július 16. 14:20  •  olvasva: 82

Egy ifjú lány feketében itt lett felejtve? Négy rakétát fellőni az égbe és a levegő keverő álljon készenlétben s Krisztina a hangszálaival megint fakadjon arra a fület gyönyörködtető dalra! Táncol a szoknya, lobogó haj ráng az égbe. A sötétkék kisbusznak lobogjon fel a motorja.


Srác jelzi, hogy Ő is indul vissza. Áll a sötét hajúhoz ki az utcára és csörögnek már azok a villámok? Alig kell támasztani Kriszta hangját, a fiatalokat felvenni a saroknál s álljanak a járdára. Az üzletházhoz gomolyognak a felhők, ez nem az eső csapolása e napon.


Rádión mondja a jelet a sofőr, hogy a frekvenciát élesítsék. Feltámad valami szélhez hasonló, csak a menetszél lövései ezek. Micsodát kell fényképezni s mihez kell a régi mikrofon áramba helyezése? Csak a huzat beszél meg a tudósok szavai közlekednek egymás mellett.


Én elnéztem a házmester nem. Ez hat helyett négy rakéta volt, amit fellőttek. Pörögnek fel a kerekek és a kisülések villámlásban izzanak, a kilométer óra is pereg. Átjutottak az ifjoncok s oszlik az égbolt, lehet szétszerelni a kábeleket.


A kebel már nem beszél és pihenhet, másodjára is feljajdult éneke. A lapátok lassulnak, nem kell a hurrikán kapucnija. A karbantartó elhúzza a csöveket a magas és szűk hangárba pihenésre. A kisbusz száguldása álljon meg, az ő motorja szintén hűljön. Az árnyék megy fel pihenni a teraszra. Semmilyen utazó nincs itt, üresen gőzölgő fotelek ezek a kényelmes furgonban.


(Sash! - Mysterious Times)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!