Ekvádor

MotoszkaDaniel•  2022. július 15. 20:19  •  olvasva: 79

Várja a kíváncsiskodókat az égen a szárnyak szárnyalása? Tévedj el az őserdőbe és nézz fel! A homokból árnyék mászhatja a talpadat s amerre tekintgetsz, ez bizony mind ragadozó madár suhogó tollazata. A szirtek mentén e tűző napon nőkkel találkozhatnak, akik napozhatnak. Ők óvják az élővilágot van, hogy tigriskörmökkel.


Ne a nevük érdekeljen, úgyse mondják meg. A lábadra figyelj a helyenként e durva kavicsok között feltűnő sziklák mellett a skorpiók végett. Szeded a lábad látnivalóért? Saját felelősségre e szikla széleken és némely nő csapkod a karjával? Csak nem ők egyes kondor szemei a vadra festett szemöldökükkel?


Ugye, mondtam? E kiszáradt s sivár helyeken mindenhol belebotlik a látogató egy hölgybe. Ott lent a melegben a férfiak poroszkálnak. A dombokon, hegyekben a zugok mindegyike a csajoknak ad helyet.


Én tigrist még nem látok, de azt a lányok a párduccal őrzik? Észrevetted, hogy nem engednek be a barlangokba? Arra terelnek, amerre a föld a levegőt perzseli. A lilába öltözött lány homoksziget tetején szárnyal, az előbb Ő nem az egyik csúcs tetején nyaralt?


(Sash! - Ecuador)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!