Egy baba lelőtt a szószéken

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 19. 23:39  •  olvasva: 86

A pódiumon meglőtt katonatisztre csatornában találnak. Még él, de azért menjünk már ki innen a csorgó alagsorból. Annyira meleg van, majdhogynem  nem érezni a szennyvíz keltette bűzt. Az asszonyt egy beugró félébe húzzák be a közlegények, ez lőtt seb.

Valahogyan ki kellene jutni innen, ugyanis eme amúgyis kellemetlen vágatokban csobogást hallanak az alázuhanásban közlekedő víz zaja mellett.

Ez valami démon lehet (Ez a kisbaba)?  Helyenként eldobált kupakokra lelnek, lehet itt víz valahol? Ezeket a zombiszerű lényeket el kell kerülni s becélozni talán a kijáratot. Lépésről lépésre lehet csak haladni. Egy átharapott torkú áldozat mellett haladnak el másik saroknál, na próba! Fel kellene jönni a szennyvízből! Senkinek a ruhája nem lett különösebben dzsuvás, de azért egy mosás nem árt.

 

Informátor keresi fel az éjjelben Rebekát és Ádámot, hogy itt van. Itt van, amit kiemeltek a szekrényükből.

Szellemszakértő technikus árnyakat fedez fel a felvételen és tényleg a semmi nyitja a szekrényt, de ezt miképpen tálalja a Vámvidék kettes számú támaszpontjának?

 

Az informátor a szennyvíz járat alagsorának egy kisebb, előcsarnokában? apró rágcsálást hall. Belép oda és a szerencsétlenül járt áldozatból lakmározik a jelentősen kisnövésű lény. Persze, hogy babának nézték! A zombiszerű férfiakból néhány a háta mögé kerül. Vérző szájúra verik, de egy kóbor csákánnyal felülkerekedik rajtuk. A babát ezután mellen lövi, majd fejbe.

Futólépések kintről illetve fentről, az egyetlen kivezető ajtót a katonák behegesztik, most mi lesz? Körbenéz az öltönyös szakállas és a telefonját nézi, amikor létrára lesz figyelmes. Azt nem éri el, csak ha nekifutásból ráugrik. Aknafedőben végződik, kilövi a lakatot. Felérve várni kell, amíg néhány autó elmegy. A baba még mindig él. Egészen addig, amíg egy érkező autó ki nem lapítja.

 

Övegh Zsuzsanna, Kovách Boglárka nyer felvételt a nemhivatalosan Vámház nevű kaszárnyába és nem tanulóként (Akikről Ödön hosszú munkanapja s átvedlése után álmodta azt az asztalán magához térve, hogy egymásban merültek finoman az ajkaik). Az előbbi nagyrészt kislányos jellemű, nyájas beszéddel. Osztályvezető helyettesnek veszik fel. Azt kérik tőle, hogy órára / foglalkozásra szerezzen meg egy anyagot írásvetítőre. Azt pedig juttassa el az oktatóknak. Elkapja a gondnokot az irodájában s kellene neki a fénymásoló. Megnyitja a ruháját és csókot nem szeretne, mert számára nem jóképű a gondnok. A kulcsot megkapja szintén az írásvetítő szekrényhez, indulhat meg az előadókhoz. A portás pillanatra behívja, na ez a kan már tetszik neki. Kibontott ruhával elfekszik a portásfülke ágyán, csókot provokál ki. Az is marad, amíg nem jön valaki. 

Kovách Boglárka, a szőkésbarna csábos tündér. Tanársegédnek veszik fel, de nem az akar lenni hosszútávon. Ki kell járnia a kerítések mellé, de tizenhét órakor záróra. A határőrök ekkor váltják köztes műszakként a délutánosokat s veszi kezdetét az éjjeli. Az reggel hatig tart. Az egyik előadójelöltet a Vámház nem tudja rávenni szakoktatásra (Pintchee Aladár foglalkozna nemsokára a kommandósok kiképzésével). Egy lakóautóban megdugja Őt az egykor a hadseregnél szolgált alezredes. Egyenlőre minden héten megkúrhatja Bogit Aladár, mert nincs férjnél és gyereke sincs.

 

Az informátort üldöző katonai alakulat parancsot kap, hogy újból 'szálljanak' alá a város alá és végezzék ki az ott rekedt illetve tenyésző zombiféléket. Egy swatos életben marad, a többit elintézik ezek a zombik. Tehát feladat teljesítve.

 

Jordán Rebeka hadnagy több mint kacér szerelésben térne be az anyagokkal a Vámház bázisára illetve Örsére (A kedvenc melltartója van rajta és ahogyan lép, azok libegnek ott bent a kosárban. Inkább meg se kérdezem, mennyire lehet melegük azoknak a szép s formás melleknek), amikor megtámadják hárman. El se tud érni az ajtóhoz. Egy ütést hárít, szájon vágják. Egy kört megnyer, aztán leteperik. Innen még nehezen, de ütközetet nyer. Tűnik fel ekkor Káci Ádám főhadnagy. A fegyverek nem ijesztik meg a támadókat, szóval...miután a figyelmeztető lövések a felszólítással sem használnak, le kell lőnie őket. 

A sofőr elmenekülne. A vérző szájú Boglárka magához tér és kel fel a földről, nyúl a fegyveréért. Egy madárkát elfognak, mielőtt az elmenekülhetne. Csikorgásokat hallanak a közelből, aztán egy másodikat s még egyet. Megbilincselik székhez az elfogottat, vallatni szeretnék. Szájon csapja, aztán behúz neki. Miután végignézte a bérgyilkos a mellei belengését, Rebeka hadnagy a foteljába ül. Rágyújt, előredől benne. A nyikorgása is hallatszik az irodai széknek, de miképpen bírják szóra? Amikor a hadnagy asszony ki kívánja égetni a szemét, megnyílik. Csak nem azt hallják tőle, amire várnak (egyeseknek felsőbb körökben kifejezetten nem tetszik, hogy nők is oktathatnak. Lacólilla megnyitásában érdekeltek. Nincsen ínyükre a vámház tevékenysége). Szünetet tartanak és Rebeka hívja a férjét, a kaszárnyabázist a hadnagy bezárja. Kefél egyet a férjével az egyik szobában, így mindjárt jobb és folytatják a kikérdezést.

 

Az informátor a csikorogva kereket oldó Toyota utasát kiszállásra kéri, hogy agyonlője. A nő könyörög az életéért, amikor kérdés jön: - mi hasznom magából?

-ezekből a kisnövésű gyilkosokból több is készül, ez csak a prototípus volt. Ha nem megyek vissza a megbízóimhoz, balhé lesz. Magát azért akarták otthagyni megdögleni a védelmi egység zombiknak, mert túl közel került a tűzhöz. Aztán hogy ne maradjon nyoma, a kormány az eltüntetésük mellett döntött.

- Vetkőzzön.!

-Hogy mi!!?? (Néz fel a nő)

Az öltönyös kibiztosítja a fegyverét. A nő nem akar golyót a fejébe (van, hogy van rosszabb a pokolnál). Melltartónál megállítja és poloskázás következik. Arra kéri a  nőt, hogy tegye Őt ki a város határánál (az ügynök ott lakik, de azt nem köti a végrehajtó orrára). Mielőtt elmenne, felhúzott fegyverrel a megbízást teljesítő feje mellé lő (a második számú bérgyilkos sír és jönnek a könnyei kétségbeesett nyögéssel).

- Maga nem látott engem és nem találkoztunk. Maga halott. Ha eljár a szája, legközelebb meghúzom a ravaszt. Adja ide az aktákat (megnézi őket, aztán azokat visszaadva elengedi a nőt. Ja, és az igazolványát is megnézi távozás előtt).

 

A megbízókhoz érve a gorillák elmennek. 

Egy ballonkabátos marad (vággyal teli, de nem érzéki csókkal árasztja el, aki részfeladattal bízza meg). - Mindent láttunk. Nem keresztes hadjárat kell, hogy a sarkunkban legyen az összes keleti állam maffiája (tárakat nyújt neki). A társat intézze el, Ő hibázott. Magát nem kapták el.

- Le is lőhetett volna, de nem tette. Nekem férjem és fiam van, Sándor. Félek, de... miért vagyok még életben?

-Tudja, nem mindenki szereti a helybeni kivégzéseket. Azért van életben, mert bízom magában. És... kedvelem magát, Sarah.

Sarah indulna, de megint csók jön. Csak ezúttal hosszabb. Sarah - t figyelik. Ő kishal, Őt nem bántják. Sándort azonban reggelre meggyilkolják (legalábbis szivaros körökben ezt terjesztik el).


(Mr. X, Alex Krycek előtt tisztelegve)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!