Ébredő Balatonvilágos 2.

MotoszkaDaniel•  2021. szeptember 5. 16:34  •  olvasva: 137

A kilátó az első látogató, kit kivesz a partjáról a sütkérező liba tolla. Tisztogatja a tollazatát meglepetten és óvón, jókedvtől csoszogva mennek az emberek piacra.

Nyelvét nyújtja a perzselés, kevernek a halak az árnyékszigeteknél. E melegítő süvegnek be kell járnia a partot a keltegetésekért. Nem teszi le a lábát, mert úgy nem melegszik a homok a kezében.


A hó foltok vágynak a szigetre, a partmenti ágaknak el kell oda jutnia. Védőháló hívja a szelet, de a homok köntösét fel fogja sérteni.


Ablak takarja el a szemét, napágyfüggöny érkezett. A domb lejjebb kergeti a vízhez a meleget étkezni. Az még ilyenkor biztos, hogy hideg.


Magánléghajó viszi a hő királyi erejét a sötét zátonyokra melegedni, meg is hozza a hullámok kedvét. Most sehol nincsen jég, a tajtékok érkeznek lovagolni emeleteket mászni.


A hajnal int? A repülő pihenjen meg, a koronák jeleznek. A szárnyak a fűre ereszkednek. Aprócska forgószél bontja le a védőhálót, ez már a vidék szele? A sarkon eltűnik délre, megcsapja a víz felszínét ott bent valami.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!