Delta, áldozd fel!

MotoszkaDaniel•  2023. december 12. 15:03  •  olvasva: 16

Lezárás a kalitkába vagy eljátszadozik a lehetetlennel egy sor elítélt fogoly? És a nagykutyák szerint még ritkítsák is meg az ellenséges hadállás létszámát. De ez önmagába visszafordulóan járhatatlan út egy csattogó ostor mocsarában. Ezeknek az embereknek nincsen katonai múltjuk s akkor még a könnyebbik gond sejlik fel a szolgálati lapjukon.


E dögcédulák lapjai borzalmasak. A borzadály kerülget, hogy ezeknél használ - e a fegyelem? Melyik eszementnek az ötlete volt ide besorolni egy bibiliaforgatót? Hát pont az hiányzik a hátsó felünkre.


Jobban érdekli a szentírás mindenható intelme, minthogy a többiek érdekeit szolgálja. Márpedig ha Ő hibázik, kezdhet szemezni a kötél hágcsójával. A másik meg elítéli a szabályok illetve fegyelem kötelékét. Talán a kötelék másik fajtájával jobb viszonyt ápol az ő képessége.


Na, mi is itt a helyzet? Meglegyen a hajlékuk esőre, a hóig nem tartózkodnak a táborhelyen. De kíváncsian várja minden szem, hogy e munka is miképpen hat rájuk? Vigyázni rájuk s felelősséggel lenni irántuk és tényleg: mi van akkor, ha utána engem meg a hadbíróság zárkája vár?


(A piszkos tizenkettő 1967)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!