Daráló vakság

MotoszkaDaniel•  2022. április 26. 14:02  •  olvasva: 92

Ahol a pihék esésnél barátságosan száguldoznak, észnél kell lenni a gyeplőnél. Szexin loboghat a hajad, de itt minden hófehér a nap alatt. e vagy fent vagy a kristályok lepte hegyen a felhők fagyott ölelése? Mögötted a nő és hintázó szemével rád vár indulásra?


Kopár pálmafák ezek, el ne vakítsák szemeiteket. Betolom a csajt és mögötte siklok, nehogy belefehéredjen a gyomok szegélyezte út vájatába. A dara elgereblézte az oldalak szemöldökét? A hasító talpak siklani kezdenek a sínek karján.


A fázó nap kanyarban előzi az árnyékba tévedt havat s erre rengeteg fázó porszem akad. Mintha a sivatag kívánna meleget a napsugár érkezésével, de itt minden az utolsó négyzetcentiig hó. Az aljához közeledve hegy vonulatának ködsapkája. Közelebb felszórták az utat sóval?


Ömlik a párából a gleccser, hónunk alá a szánkókat és futás fel egy hegyre! A hölgy az árnyékomba siklik s leheli rám a levegőt. Erre nincsen nagyhétfő, ezek nem hullámok, azonban dérseregek igen. Behavaznak az égbe nyúló szédült sziklák, a hölggyel ki kell várni, míg e vihar elszelídül.


(https://ng.24.hu/termeszet/2022/04/24/a-vilag-egyik-legszurrealisabb-helye/?fbclid=IwAR1ScGUQc68cBvLXwLZ6yu6U6ZAmAYZHBPKhLWwjKiKNu2MSwBLW-zMqq8w)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!