Csendes víz felett követi holló a felhőket

MotoszkaDaniel•  2021. május 28. 00:06  •  olvasva: 157

Itt nem üti meg az árapály a lábát. A férfiember kissé hiánycikk. Egyenlőre jöhet bárminemű hímnemű. A fehérnemű bolt azért remélem, nemhiába mutogatja a báját.

A fák szerelmesen hajlonganak, május van? A hintázó lombok alján a rétet nézem, a fagyöngy ölelkező csókban megakad. Nem zörög még a fülembe a nejem? Mi tart neki eddig a gyerek számára egy fagylalt beszerzésében?


Kínomban azt számolom, hány barka fejének a pihélye akadt fenn a cipőfűzömön. Na, én ruhástol megnézem a tó hűsét. A tüzes gyep a szikla ágyából füzekkel hintázik. A pipacsok egymásnak koszorút kötnek, a sziklák a köveiket latba vetve dobóversenyt rendeznek.


A birtokokra zuhog a gaz s néha a kóbor kukorica. Az utóbbi e tűzdelt fenyős emelkedőkön ritka, mint a tépett varjú. Amíg a gyomlálás után megsimítom karórás kezemmel a lesőharcsa marta hullámok ébredő tajtékát, kukacot kap tőlem kioszkból a totyogó. Ez az én kiskoromban fincsi volt s gyakran paprikával rúzsozva. Olyan vörös volt a zacskó meg a burgonya pelyhek színezete. Azt hittem sokáig, a gyártását sminkelő nő ihlette.


IV.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!