Csajszi az űrben 4. Az Eltitkolt ikertestvér

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 29. 20:39  •  olvasva: 71

Nicole - al beszélgetek és valami nem tetszik nekem. biztos, hogy mindent elmondott nekem illetve nekünk Kendra? Brennan rangidős orvosi tiszt szerint is mutatós nő volt Kendra számítógépes mester és valami hiány lehet a meséjében. Beöltözünk s merülünk alá, csak ezúttal mélyebbre a katlanban.

 

Nicole drágám kérdezi, mégis hová? Ez jó jel, ha kérdez. Az első kérdő mondata az utazás során. Növeli a bizalmamat. Inkább kérdezzen sokat, én meg ritkán és esetleg kevesebbet.

 

Megmutatom neki, hol volt a szellemjelenés. Hol jelent meg és milyen helyzetben vala Ő pontosan? Vizsgálódást követően az után érdeklődik, merre láttam elmenni a komputer specialista elvileg felszabadult lelkét? Kérdezi, van erről felvétel kamerában?

 

Hát az nem biztos, hogy akad. Tényleg, a raktár be volt kamerázva? Ekkor nekem indul be az agyam és mondom a számára. A sisakomban lévőben biztos, hogy van anyag.

 

De én le kívánok menni egészen az aljába. A hulladék feldolgozó aknába. Mondja kérdezéssel, hogy emlékszem az oszlopra? Nem úgy volt, hogy ki lett lőve az egy csomagolórakományban?

 

A legalján vagyunk, megérkezünk a szemétfeldolgozóba. Folyamatosan  figyelem a szerelmemet, szellemként vibrál a teste. Sérülést látok e csarnokban. Nicole is mondja félszellemként mozogva, menjünk csak tényleg még lejjebb!

 

Egy szint van, a legalja. Nicole visszanyeri villódzás nélkül az emberi külsejét. Alattunk az űr tátong sötétkékben, ami egyenlő a feketével. Kéri, óvjam Őt meg a szemét részlegen. Az piszkálja a lelkét.

 

A raktárhelyiségben járkál egyet és nyújtja a kezét, fogjam meg? Nehezen mozog, húzza valami s segítem az elvileg nejem módos gyaloglását. A zsilipet ilyenkor mindig bezárni, nem kézzel! Most önként fogom a kacsóját, a vezérlő ajtaja nyílik ránk.

 

Meséli a menyasszonyom, a mentő hajónk indulása előtt Kendra Daniels tudósnak rossz előérzete volt és mindegyik űrhajós ruha kameráját ellátta fekete dobozzal. Egy záradékkal, ha Ő maga nem élné túl a bajba jutott bányászhajó felkutatását. Ezt kell megtalálni a sisakomban. Én mérnök vagyok, Brennan asszony pedig rangidős doktor s menni fog a rátalálás?

 

Izsák vagyok, adom neki a fejfedőmből kivett készülék egységét. Az oldalában van egy elhelyezve. Akkora, mint egy régebbi fadoboz tolltartó (és floppy lemezekkel). Elzárjuk kulccsal fiókba, a kódomat adom meg levédésként.

 

Eszembe jut valami a múlttal kapcsolatban, vegye csak le Nicole drágám a sisakját! Abban is kell lennie egy ilyen tárolónak. Neki azt a búrája oldalába építették be és mondja is doktor Brennan mialatt veszi le magáról a sisakot, nekem mennyi eszem van!

 

És mi a francban fogjuk lejátszani a felvételt? Ezek huszonharmadik századi űrhajók, a diskek pedig huszadik századbeli meghajtókra voltak tervezve? Felvonókkal le a személyzeti öltözők melletti irodába, ez volt Kendra asszony fülkéje s itt kell most találnunk egy szerkezetet. Nincsen kupi, Daniels egész életében ügyelt a rendre.

 

Úgy áll itt most előttünk a szakmai kabinja, mint egy ékszerüzlet. A nejem nem talál semmit, csak egy kicsi kulcsot póttal. Adja csak ide! Neki nem mond sokat, az én őseim viszont a huszadik század közepén már űrhajósok voltak.

 

Ez egy floppy lemeztartó tárolójának a kulcsa. Árnyat látok mögöttünk mozogni és ölt lassanként testet. Érkezik a hang hozzá s nem tetszik, ami abban van. Közém és Nicole közé telepedik e nő kerepelése.

 

'Ti sohasem adjátok fel?' 'És te, Te hogyan lehetsz életben?' 'A húgom félmunkát végzett?' 'Halottnak kellene lenned.' 'Ahogyan be volt az tervezve, a cég révén előre.'

 

'Ez kicsoda, Isaac?' 'Nem tudom, Nicole drága.' 'Ti emberek, mind egyformák vagytok az űrben. Éltek valaminek, aminek derűlátás a neve. Azt hittem, hogy velünk jössz az öröklétbe.' 'Ez az otthonom, nekem Izsák az életem.' 'Akkor gondolom nem is érdekel, mi lett a bányászokkal a dögtelepen. Lejárt az időm, az űrben mindenki csak fél életet élhet.'

 

Mit érthetett az alatt, hogy fél élet? Adtam a kapitánynak plusz jelkulcsot. Ez a nő Claire - ként mutatkozott be. Kendra mesélt egy nővérről, akit a szüleivel elnyelt a kozmosz.

 

Jézus, és mi van akkor? Ha ezeknek még gyerekeik is lettek? Claire tudós szellemének nyakában lóg kettő kulcsocska, meg kell kaparintani valahogy. A kacér jelenés foszlik s az oldalán lóg egy tolvajkulcs, Nicole le szeretné venni a kettő aprót a nyakából nekem.

 

Az arcából jövő fehér fény dolgozik az előbbi megszerzéséért. Csákányt hajítok az átszakításához, ami az Ő kobakja felett fúródik a falba az üveg alatt. Egy tábori bicska van még nálam, ide ugranom kell az átvágásért. Nyeli el a kísértetet a padló és telekinézissel harcolok utóbbiért, majdhogynem a padló aljára borulva.

 

Bele kell fúrni és még úgy is vigyázva kibányászni. Egy igazi, régi vágású tolvajkulcs. Azonban be vagyunk zárva, miképpen fogunk innen kijutni? A monitoron megy a visszaszámláló, huszonhét perc és robbanunk?

 

Az életed felét élheted űrhajósként, az egyik felét már értem. Mire utalhat a rejtvény második megoldása? A rangidős orvost jegyezték meg, hogy nem lehetne életben.

 

Gondolkozz, Izsák! Gondolkozz, mire akarhatott Claire kilyukadni ezzel? Nicole - al van kapcsolatban e rejtély, ez a valami más. A bányászhajóra indultunk érte.

 

A barátnőm holttestét nem találták meg és hol látták Őt utoljára élve, mielőtt a pilóta fülkébe fel tudott kecmeregni? A sürgősségi részlegen, az intenzívnél, ott lehet a jelölő oszlop eredeti példánya? Nálunk itt csak egy maradvány porosodik odalent, amit még ki is kell lőni. Akkor Kendra Daniels elsőtiszt hiába halt meg a biztos hatalom birtoklásának tudatában?

 

Jajj, te csacsi lány. Nem hallottad még te se, mi? Nem minden démon ad neked fényt, ami a koromban feketén fénylik. E csonk oszlopot kidobjuk, mert szerintem az okozza Nicole démoni vörös szemeit az indulata kitörésekor. Az eredeti bálványt leszállítjuk Claire Daniels dögtelepére és meg kell keresnünk a holttestét, megy a hajtóművek nyomása?

 

Brennan asszonykám, lövessék ki a csonka szobor mihamarabb a térbe. Üzemanyagunk meg élelmünk mennyi van? Vagy egy évre elegendő a készlet. Vissza kell térnünk oda, ahol egykor rád találtak.

 

'Segíts nekem, nem boldogulok a rejtvény második felével. Csak sejtem és az nem lesz elég a végső sikerhez. Mire emlékszel abból, amikor hajtották végre rajtad a merénylet kísérletet? 'Beledöftem egy mellettem lévő másik nőbe a mérget.'

 

'Hasonlított arra a nőre, akitől szellemként most szabadultunk? Dögös volt ez a Claire? Csinosban lapult a többiek mellett?' 'Eléggé jó nő volt, még jobb a húgánál és aludt éppen.'

 

Betáplálom a koordinátákat, előkészítem az űrruhákat. Megnézzük, mit látunk a kamerák fekete dobozán s a felvételeken. Én semmit, de a feleségem kiszúrja? Elvégre még félig szellem és így láthat olyant, amit én nem.

 

Kérdezi, hogy látom - e? Ránézek, csak Kendra Daniels komputeres vonalai vannak előttem. Kéri, pörgessem vissza a másodperceket és figyeljek. Áttetszés meg tükröződés, mintha gőz vagy füst lenne.

 

Azt mondja, itt állítsam le. Merevítsem ki a képet, mi az ott lent? A nejem női alak megjelenését véli látni az asztaltól nem messze. Most kérem az övét, hogy azon mi rejtőzhet?

 

Ezen nincs semmi, de akkor mit látunk? Ez az űrhajó berendezése lehet munkásokkal az utunk előtt? Zakariás kapitányt látjuk, amint járkál a hajó testében gondtalanul. E másikon Kendra beszél valakivel a cégtől.

 

Nicole - al összenézünk azon, ami ezen elhangzik. Minket nem menteni küldtek, hanem a halálba. Mi voltunk a csalik. Egy tenyészetnek, ami jó kis hadsereg a kormánynak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!