Csajszi az űrben

MotoszkaDaniel•  2022. május 28. 14:48  •  olvasva: 112

A barátnőm egy szemétláda áruló, aki el akarta venni az életemet és végül az általa szeretett sötét hatalom végzett vele. Megfertőződtem s halott lélekkel Én, Nicole Brennan mászok tovább a szeretett férfiért félholtként. Még van erő a küzdéshez a testemben. Ásványokat kellett volna bányásznunk, a boldogságunk meg életünk helyett azonban más másoknak többet ért.

A barátaink elestek, én meg már régen szerelembe vagyok esve. Hallgat a kozmosz, tűnjünk is el e bolygóról. Miért állt a helytelen oldalra a barátnőm s így került az életébe? Jegyesem, indítsd a hajtóműveket! Itt vagyok veled az irányító pult melletti székben, hagyjuk magunk mögött a kárhozattól füstölő pokolt.

A testem minden porcikájában egészséges. A vőlegényem rémült, kimerült és fáradt. A megpróbáltatásoktól vérzik az egyenruhám s kellene a számomra egy ellenméreg. Izsák tűvé tesz mindent a tűért, mialatt a botkormány a kezemmel emeli fel a hajót ismeretlen röppályára.

Most se tudom elhinni, hogy a legjobb barátnőnk bizalma nem ért semmit. Kihasználta a bizodalmunkat és elárult, a halálba vitt volna minket. Állítom be a koordinátákat és végre emelkedünk, a jegyesem talált valamit? Veszi át a kormányt, hogy a pihenőn pihenhessek.

Nem tudok aludni, csak behunyom a szemem. Túl zaklatott vagyok, fekvéshez jövök most mindössze hátra. Ez az aljas csirkefogó Kendra megölt volna, ha Clarke nem érkezik időben? Ekörül fortyognak a gondolataim az ágyban.

Olyan gyenge vagyok, mint egy újszülött nyúl. Izsák mellől a számítógépet hallom, ahogy dumál. Pár sort sikerül aludnom, gyenge nő is lehet erős akár egy titán? Felnézek ülve az ágyból, hová sodort minket az általunk eddig megtett táv? Valami húz minket, kászálódom a parancsnoki székbe.

Befog minket egy űrhajó, mi mostanában nem jutunk haza. Férfiak vizsgálnak meg. Nem is láttak az utóbbi időben nőt, ezt hallom a kábulatban. Elkülönítőbe kerülök és várható volt, nálam ismeretlen fertőzésre lelnek.

Fogalmam sincs, hol vagyunk. A lényeg, hogy életben. Sietve tápláltam be az értékeket, hogy távozzunk. Egy hónap is eltelik, mire egyáltalán a lábamra léphetek.

 

(Dead Space 2008)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2022. május 29. 15:49

kiváló, sok sikert