Bűvös Habok 10.

MotoszkaDaniel•  2021. október 17. 00:48  •  olvasva: 122

Rügy virágzik az indulás pillanatában. Földes ár vonul le, ideje meghúzni a kürtöt. A fjordok partjain a hideg nem álmos, oda szól a naplóban lévő hűvösre kopott üzenet.


A pár hét alatt a kormány közelsége ad minden meleget. Pakolják ki a rakományt, fázik a kézfej. Mennyi az óra? Csurgás a záró tajtékok percein a völgybe. A szállítólevél nem pörög tovább, a szél kint marad. Zötyögés a habokon s bújás a kabátba. Újra itthon, jó a hőfok s itt nem kecmeregnek napért a zöldek.


A csatornánál engedélyt és papírokat mutatja vámnál a magyar földre érkező kezem. Jobbra át a sávba s ez szűkebb mező, azért mégsem a sál adja az örömöt. A sarkot elhagyva mászik a reggel, igazodás a katlanhoz. Kulcs a kézben, az iroda asztalára minden számlatömböt.


Ez már saját járat, becélozni a haladással még alvásuk előtt ezeket a vizeket. Mielőtt fagyna, a hegyek forrása mentén halad a partok szelése. Nem is látni a tetőt, mert ez egy elterülő fennsík teste. A délután késik a köszöntéssel, a személyzet néz ki az ablakon a bércek ölére.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!