Boszorkánybirodalom 2.

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 5. 23:14  •  olvasva: 70

A kilences szám a démoni erőkkel védi a hátsó kaput. A hetes érték az önző ördögivel. Ha a hatos leesik, az zutty. Az ötös tartja a lovast a hátán és nem ing meg a nyereg.

 

Nő fúj a kürtbe, figyeljen az őrség. Tiszta a levegő, osonásból felemelkednek az őrök. Táncoló fák a sötétbe nyúlva és semmi nincs az éjben. A téves riasztásért elnézést s elhalkulnak a kürtök.

 

A bőség idejét ünneplik s meg kell gyújtani a máglyát. Valaki álarcban elszívta pálcáját és rádobja. A fiúk kunyhóban szerencséért idéznek a táblán. A lányok ugyanazt körbe ülve a szerelmet illetve vágyat meg a szépet szólítják másik lakban.

 

Mozog a tábla és a megtalált szellem megszólal a fiúknál, habár azt ők nem hallják. Leül alakja közéjük s mondja, egyszerre csak egy kérdést. A lányoknál a válaszok gyorsabban érkeznek, igaz ők az ördögöt többet is faggatják. A megidézett nő képeket villant elméjükbe, nem minden esetben lehet szavakkal közvetíteni a megértést.

 

A nők szép vagy díszes kalapot és van, hogy a félvér férfiaknak gyors seprűt kérnek. Kettő csajnak domborúbb lesz a dekoltázsa, másik kettő a kalapjára arany szegélyezésű díszt kap. Az egyszál férfi közöttük a félvérű, Ő emelkedik kirándulásra ablakon át az égbe s maga alatt seprűvel. Az utolsó lány haja fényes barna lesz a vállára omolva, neki ez volt a kívánalma?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!