Beszélgetés a válaszokkal 2.

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 27. 23:58  •  olvasva: 71

Égeti az ajkad még a mosoly simogatása? Szőke vala lebomló, egyenes hajjal. Persze, hogy megragadja az emlékezetet egy ilyen érintés cuppanása. Semmit nem jegyzel belőle, de a duplázást jegyzi az agy!


Most is előtted van, az egész arca. Nem külön a haja, a szeme vagy az ajka. Úgy összhatásban minden, igaz? Simul rá a pulóver a szőke tincsek alatt. Nem is az volt a célja, hogy az alá kacsintgass.

Azt akarja, hogy rá figyeljen a szemed utazása. A dekoltázs csupán trükk, hogy rá néz - e az értelmed dobbanó morajlása. Ha rád nevet és nem csak feléd, majdhogynem szabad a pálya a pillantásodnak. Az Ő nevetése hiányzik a hangjában, hogy hallhassad?


A bőség végének elején erre nem a kalászok zenélnek hajlongásban. A vesszők hajtják maguk előtt a kacsokat. A puttonyok gyérülése szeli a dombokat. Megérti erre valamennyi szellő, hogy neked Ő a gondolat édes szőlő levében fürdő alapja.


Lehet, legközelebb az a vágás a blúzon is nagyobbá lesz s megint a nyár lesz porondon a kalapjában? Őt az érdekli, mi van a szavaidban. Játssz velük, de értelmet és szépet is meg ravaszságot csavarj a mondatokba. A te lételemed nem a szóképek, azért legyen benne metafora.


Mi van akkor, ha újra be illetve hozzád hajol? Az csak egynek a jelzése, az pedig a bizalom. Illatra is számíts, mert a nőknél az alap és az utcán hasonlók tőlük e szimatok. Azt mondják, hogy tedd be a segged s indulásra kész az autó.


Itt is latolgathatsz. A folyam mellett, de ott a kicsi hegyek között a szenvedélyeddel többet lovagolhatsz. Ja, és közben mozogjon a tollad! A nők szeretik hallani a férfiaktól az őszinte, igaz és tiszta gondolatokat.


Nem a szelek ágyához mész a repülő pihék dunnájában fürödni. El akarod Őt kápráztatni és közben költeni. E kettőt szereted művelni. Mást is, de ott s arra abban nem tudsz kibontakozni.


Szerinted léteznek véletlenek? Ne engem kérdezz. Én csak feltettem egy kérdést kérdőjellel. A nőt akarod vagy pennád hegyével róni a betűket? Megkaphatod e dombok szellőjében, mind a kettő a Tiéd lehet.


(álom)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!