Az ördög szentélye

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 11. 00:45  •  olvasva: 83

Az új idők hívei mit gyűjtenek? Halat vagy rákot? A hang elrepül, a rovás bevésődhet. Pierre - nek tűnik csak fel és jogosan, az úr házában nem énekelnek a harangok.

Judit a kórházban lábadozik és azt leszámítva visszaigazolt a hegyekbe? A hasadékokkal nem kell párbeszédet folytatni s neki most erre van szüksége? Van aki ezt megértheti, hogy valaki magányra vágyik ez években. A hó tüsszög, a jég pedig mindig meghallgatja az embert.


Az új iroda elfoglalásra feláll, de máris osztag igénylésére kényszerül. A felügyelő honnan kerítsen vallásszakértőt? Megérkezik és valami más is, francia jelképet égetnek el az őrs előtt. Egy idő után minden nyom a múlt homályában maradni kívánó és valaha igét szállító s egykor templomként működő bunkerre vetül.


Az atya abban a hitben van, ura valamennyi eseménynek a kicsiny szentszékén. A farkasok ítéletet hirdetnek, az pedig azonnali trónfosztás! A poroszok már régebben gyengének tartják az Ő személyét. Ne németül hadováljon, hanem részesítse előnyben a franciát.


Illetve kevesebb hitet gyakoroljon. Az előbbi gyorsan működik, az utóbbi semeddig. A frank föld északkeleti csücskén a vasparipák zakatolása volt eddig az összes izgalom. A tehervagonok sínjeit sértik is a porosz szavak, ám az egyház szellemének eltiprását sem tűrik.


(Bíbor folyók 2. 2004)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!