Az íratlan rendek vívják a kárhozat harcát

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 28. 12:58  •  olvasva: 83

Ahol a holtak vertek tanyát és alszanak, nem kellene felkelteni őket. Valaki mégis megteszi és felébreszti alvásukból azokat, akik fél életet élnek. A pókok földjén túlra kell menni, ki nyitotta ki a kamrát? Vörös szemmel néz az ajtó a fáklyában, a kilincs nincs izzásban.

 

Ez nem nőknek való terep, a csók is fél simulni az arcok alatt s a könyörgésünk fohásza megy hadba a fekete szerelem ellen. Az ajak égeti a pálca villámát. Ha nem izzik támadáshoz, elvesztünk a homályban lélegző sötétben. A régi, letűnt korok varázslói mit mondanak? Van esélyünk csak a szenvedéllyel nekimenni az indulatra gerjedt boszorkányoknak?

 

Nem hallom beszélni e nagyszerű, bölcs elméket sehonnan a vágatokból. A fekete rózsa tövise jelzi a tiltott rengeteg bejáratát a terjedő köddel. Démon végez a sötétségben alvó fáknál ördögűzést? A fejembe jön és kérdez, jelentett a számomra valamit az az ártatlan ajak akkor? Csak kicsit, de a válaszom igen.

 

Átokban megtört életek takaróznak a bölcs korú fa törzsének gyökere alatt aludni és vitéz pillant a sisakjában. Megnyílik a Roxfort szelleme? Az jó lenne, hallgassuk meg szavait e lovagnak. Ezek új idők s nincsen velünk a nagy kiválasztott bölcsessége.

 

Pálcával illetve pálcánkkal baktatunk a gyökerek felett, csak az általunk ismert átkok hasztalanságától tartok. Ki e három teremtmény árnyéka elénk vetülve? Ők őrizhetik a barlangot. Az ártatlan, bűntelen lelkeket keressük meg.

 

Tárjuk fel az elméjüket, de csak a szellemüket. Hallgatom a nagy harcos intelmeit és kérdez, mielőtt elméje visszafeküdni aludni. Alá, a holtak alvásába. Találta el átok a pálcánkat? Nem, egyikünkét sem. Azt mondja, a nagy vékony bácsit keressük fel s hosszú illetve ősz szakálla van. A kriptáknál fog ülni.

 

Lehunyja a szemét a nagy varázsló s lepi el Őt takaró, tudok tőle én is kérdezni? Mert nekem is lenne még egy gondolatom éppen. Ketten kell nekünk abba a nagy járatba bemenni? Azt feleli, még nem ment el onnan minden segítség teste és ezzel repül vissza álmába a folyók partjára evezve.

 

Simogat a nagy kéz falakon és vérzik az ajtón a goblin. A sárkány meg lankadó lelkesedésű tüzet okád. A mérges villám nyitotta ajtón tovább! Meg vagyunk érkezve, csak nyájas nyári szellő helyett ezek az ördög kapui.

 

Az öregember lelke rabságban, az ártatlan kísértetek tudata viszont ép! Futás, nehogy elrabolják a lelkeiket. Az ajkak elérik a megművelt ajtó mögött a rothadt lépcsőket. Csontok, gerincek és koponyák fekszenek a fokokon szerteszét.

 

Nem támadnak, nem jutottak még ki a tiltott kamrából. Kézbe a pálcát, Cho gyorsabb volt! Ez az átokverte férfi küzdésben, valaki le tudja venni róla az átkot? A hó még csak terjed, de még nem vagyunk felszabadulva a tél alól.


(Holt lelkek 3. A Roxfort hagyatéka, játék)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

MotoszkaDaniel2022. augusztus 30. 18:47

@Törölt tag: Pedig nem volt egyszerű dolgom, mert ez nem Harry Potterre épít. Arról nem is beszélve, hogy Daniel Radcliffe nem akar Harry Potter lenni. Én meg eléggé várom az elátkozott gyermeket, szeretném megnézni. Hál'istennek nem azt mondta, hogy vége. Még nem szeretne újra Harry bőrébe bújni.

Törölt tag2022. augusztus 28. 13:18

Törölt hozzászólás.