Az elátkozott hegy

MotoszkaDaniel•  2021. május 9. 14:52  •  olvasva: 203

Suttogó női hang. Nem sokat járkál. A barlang bejáratánál zuhanás és robaj kintről. 3 holltest . 2 női és egy férfi. Egy negyedik: Daniel-re, csöpög a vér. Elvágták a Nő nyakát és felakasztották. 


Ezer év alatt nem tudott kiszabadulni, a családom se háborgatta, a többit... Én magam kell kitaláljam, Manó társaimmal együtt." Daniel kérdezhetné, 

"miért támadott rád?" 

Manó: - Fogalmam sincs. Azt mondta kell neki valami értékes, ami ebben a barlangban található. Persze, hogy itt van. De az csak minket illet. A lakókat. Nem kapta meg természetesen, ezé dühbe gurult.


Daniel: - És hogyan kerekedtél felül rajta? 


Manó: - Mondtam neki, melyik teámból igyon (nem hallgatott rám). A mérgezettből tette ezt meg. Legyengült, én meg most ott őrzöm lent az éléskamrájában a katlannyi tükröt. De sokáig nem fog menni, mert érzem, hogy erős ez a valaki. Időnként robbanásokat hallok Én aki a Manók közül a legerősebb vagyok... De a tükrök jó ideig bénítják a képességeit. A barlangról nem kell tudnia :) Hamarosan kijutsz a mocsárból. 

Daniel, amint kiérsz innen: balra ne fordulj, mert a Végtelen Mocsarak ösvényére tévedsz és elsüppedhetsz. Nem is gondolnád, hányan vesztek oda. Soha nem sül ott a Nap. Egy nő van a barlang kijáratától pár km-re. Ha belefutsz az erdőben, térj ki előle. 


Tarts jobbra, Nyugatnak. gyomrához érsz majd. Keresd a csinos Vak Kurvát, egyedül él. Időnként meglátogatják, de mindig örül az Új Látogatóknak. S úgy tudom, Ő tud segíteni neked. Ez a barlang is talán újra békés és virágzó lesz, ha sikerrel jársz, Daniel. Jaaaaaaaaaa, mielőtt el nem felejtem (s pillanatra köddé válik a vízben ahogy elő is jött onnan, de 10 másodpercen belül ugyanúgy megjelenik s egy különlegesen szép fehér rózsát tart a kezében fehér gyönyörű szalaggal átkötve), ezt add át neki. Nem tudok neki üzenni rajtad keresztül, hogy békés szándékkal érkeztél hozzá, csak így. Ezt add át Neki! Örülni fog! Járj szerencsével! S azzal mondjuk lefolyna ugyanúgy vissza a "családjához" a barlang vizébe, mint a Város a Tenger alatt című sorozatban :)


(Daniel. a sötétgyűrűs erdőben találkozik egy bombacsajjal.) Menjen vele megy, akkor hamarabb átjut az erdőn (Amúgyis keresnek valakit, aki férfi a háznál)./Az utolsó pillanatig eltakarja a közelben megbúvó átjárót. 

Daniel észre vesz egy idős nénikét, aki megkérdezi:- segít-e neki? [hiszen nehezen mozog már]. Daniel (elnézést kérve a bombacsajtól), odamegy (aki ezt látva dühbe gurul). hogy nem jött be az évszázadok óta jól működő csapda./
A nénike füttyent két nagyot, és váratlanul szekér veszi fel őket. Egy tisztáson érnek földet fennsíkra. Alkonyat van. Órákon belül lemegy a nap. Kiszállva a szekérből, Daniel körbenéz s látja a szekeret a hajtójával együtt lejjebb szállni. 

A Manótól kapott gyönyörű fehér rózsát felmutatva kérdezi nénikét, messze van-e a Vak Kurva? Őt keresi. A nénike azt mondja, ismeri őt s tartson Vele. 

Rálép valahol a fennsík füvén valamire, ami után onnan alig pár méterre egy csapóajtó nyílik meg. Néni megy előre lefelé (lassan, mutatva, hívva Daniel-t, odavezeti Vak Kurvához). 

Lemennek. Leveszi, lehányja magáról az ál öltözéket s egy kimondottan csinos Nő áll már előtte, aki talán 30 éves ha megvan. Kimondottan szép hajléka van. 


VK: -Köszönöm a virágot. Manó tudja, hogy imádom a fehér rózsát. Nem vagyok Vak és Kurva sem, mint Látod. Az egész az ellenség megtévesztése, színjáték :) Piszok dühös vagyok a Végtelen Mocsarakra és arra a kurva Varázslók iskolájára is. Elvették a családomat! Bravo, hogy a legújabb trükknek nem dőltél be, mindenről sajnos Manó sem tudhat és épp haza felé tartottam. Minden nap járok valamennyit a levegőn. A kék szalag a béke jelképe nálam. Megkínálhatlak valamivel?. 

(Elfordul a konyhába, leveszi a ruháját. Aztán valami nyári félében visszatér) Foglalj helyet, Daniel. Ülj le ide, mellém. A férjemet s az apámat elnyelte sajnos a Végtelen Mocsár. Elmondom mit kell tenned, de senkinek nem beszélhetsz erről a helyről. 


Daniel mindent úgy tesz, ahogyan hallja azt a mondandójában, a Vak Kurvától. Az éjszakát Daniel VK-val tölti, mivel a hölgy nem szeretné, hogy az éjszakában Daniel ne egyedül bolyongjon és egyedül semmit se horgoljon. (Egykor veszélytelen volt ez a környék. Igen, valaha.) 


Megreggeledik. VK ad neki szerencse tárgyakat, valamint egy különösen szép gyűrűt. Azt mondja, a férjétől kapta. És ilyet csak a férje tudott akkoriban csinálni. (Erről VK tudni fogja, semmilyen hasonló hasonmás nem csapja be. Amikor Daniel jön vissza hozzá ezért kéri: viselje az ujján, amikor éppen jön... 


{Búcsú} Indul Daniel útja az Elátkozott Kastélyhoz és VK kivezeti őt egy másik rejtett csapóajtóhoz.

VK: - Az Istenek és az Elátkozott Hegy Gyomra felé vezető úton fellelhetőek barátaim, barátnőim. Óvjanak téged a Reménytelen úton. Rájuk fogsz ismerni. Ugyanolyan érdekesek, mint Én. 


Daniel a VK-val való rejtélyes találkozása után folytatja útját a ritkuló erdőben az Elátkozott Kastélyhoz és nem jár már messze (látja távolról a vonalait (ismerős és pár útszéli fa szegélyezi a padkát. Félföldút van.) 9-10 óra magassága van. 
Egy maximum 40-es nő gyalogol a szokás tempójában (a kezében kis papírral). Daniel nem tudja még kivenni teljesen. Ötven vagy hat méterre lehet tőle. Nem is vet rá ügyet, miközben ténylegesen ötvenhat méterre rúg a távolság. Megy tovább... Az inget eldobja, a pántok szabadon mutatják a vállat. 

:- Jó napot, fiatalember! Tudna segíteni? Eltévedtem, pedig térképem is van. (De Daniel összecsuklik. Bénító lövedék landol a hátában. Ártalmatlanná tették. 


A nő:  - Warlock nagyúr nem szereti a hívatlan látogatókat,.Lássuk, mid van :) " Int a társának, hogy jöjjön oda. Ő addig visszahúzódik nesztelenül egy fára. Átvizsgálná a nő Daniel-t, (aki ébredezik már, de mozdulni nem képes még, ekkor...) Nyílvessző hasít át a levegőn és a nyakát szúrja. (valakit nem vettek észre az útonállók). Belezuhan az úttól pár méterre lévő patakba (előző nap fürdött a nap az esőben). 

Egy testes, felfegyverzett úriember ugrik Daniel mellé (aki lassan felkel). :- Daniel vaaaagyooook... helloooo...


(Kardot szegez rá az ismeretlen): - Én lőttem ki a nyilat, me' láttam rajtad valamit...! Mit keres rajtad anyám jegy gyűrűje? Mit műveltél vele? Kiraboltad? Megölted? Épp elég gyanús útonálló és furcsa szerzet járkál erre felé. Ha bármit csináltál vele, a Te nyakad em lesz sokáig szabad! 


(Ekkor mögé toppan egy elég jó csaj, harcos öltözékben) : -Hagyd! Nem érzed ezt az egyedi kávéillatot? Ilyen csak anyánknál van és másnak nem adja. Anya tud vigyázni magára, ezt tudhatnád, Máriusz! 

A férfi néz, szagol egykettőt és bajonettet ránt elő, amit a fák felé hajít. A másik útonálló zuhan le róla ámító halálhörgéssel. 

(Egyvki messze van, ő egy csapó ajtón a várba tart, figyelmeztetni Warlockot, hogy hívatlan látogatók tartanak oda s Daniel is köztük van. De Daniel-ék előbb érnek oda a várhoz.)

- Ne haragudj, csak nagyon féltem anyámat (nyújtja Danielnek a kezét), Máriusz Kaporik vagyok. A húgomat védem, (Petráh Kaporik. A bátyámat megölték. Pont az, akit most dobtam torkon. Nehezen szabadultunk ki a Végtelen Mocsarakból. Remélem életben van még. Igen, négyen voltunk. Állítólag az Elátkozott Kastélyban tartják fogva. Minden bűne az volt, hogy Warlock - nak ellent mondott. Ő kiváló bájkeverő volt és nem kívánta kiszolgálni a sötét erőket. 

 
- Daniel vagyok, Daniel Sztomár. Majd később elmondom, konkrétan mi dolgom az Elátkozott Kastély felé. 
- Gyere velünk. Még nappal is veszélyes erre, amint látod." 
Petráh: - Gyere, Daniel. Engem kérdezz. Majd én elmondom, mikre készülj fel. Láttam Én már erre felé érdekes dolgokat. 

Órákon belül elérik az Elátkozott Kastélyt és az ÁLLJ jelet mutatja Petráh (kéri a bátyját, hogy fedezze őket hátulról, amíg ők Daniell-el behatolnak. "Daniel! Amíg én elvonom az őrség figyelmét, ritkítsd őket. Jópár óráig ne keljenek fel ;) Mindig maradj mögöttem. Csak sejtjük, mi folyik ebben a kastélyban, de nem tudjuk. Azt sem, hogy hány szintes az épület.  
(Petráh meghallja, hogy Máriusz bátyja mégsem halt meg.): - Érted ezt bátyám? Mi folyik itt? Máriusz "Daniel-ről mi a véleményed? Petráh: - Szimpatikus... De, harcos vagyok. Anyánk kávéja van nála! Most Daniel-lel leszedjük az őrséget.  

(Daniel-hez megkísérlik bevenni a kastély előcsarnokát.)


3. Daniel, Petráh és Máriusz bent vannak. Lovaikat oda kint egy csuklyás ismeretlen megeteti és megitatja. Ezután rejtett járaton visszatér trónusához, viszont a leütött és lefegyvrezett őröket megtalálja. (Sunyin elmosolyodik.): - Hát, eljött az idő?

Máriusz megtalálja nővérét az egyik helyiségben (kibilincselve): - Jajj de jó hogy életben vagy, Helevnár nővérem.
- Máriusz, ki ez a valaki? Ez az idegen férfi veletek?"

Máriusz: - Majd később. Jussunk ki ebből a kastélyból,  az átkot nem lehet csak úgy semlegesíteni. 

(Petráh rákacsint derűlátón) Megindul a csapat a legfelső szintre. Nincsen több. Vészjóslóan égő fák kintről viszont igen. A fáklyák zökkentik vissza a hangulatot az egykori vár gyors elhagyásához.

Jól is teszik, mert azt elhagyva (valaki felrobbantja). A fáklyák kialszanak, de az átok?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!