Az árnyék alakba áll 2. - Dörög a mihaszna menny

MotoszkaDaniel•  2023. január 6. 23:56  •  olvasva: 50

Ha belecsap a villám a távíróba, abból lesz irat? A felpaprikázott asszonyka követeli a vőlegénye előkerítését, mielőtt a szabadalmaztatott villámok kiütik a ringből a ketyerét. Pityókásan paskolja meg a vállát egy férfi, hogy itt van. Ne rendezzen jelenetet és elnézést kér a távírásztól.

A morcos ég beborul a lágysága bárányai után a szürkületből lett tisztulásba, a napfényben érkező délután mosolyt igyekszik húzni a lánykára. Gyalogol a szép ingén, hogy a nyugalom minden értelmében csurogjon le a szépséges bőrzetű nyakán az esőcsepp. Adhatja a csapos a piát, az esküvő nincs lefújva. Indulatból a nőcske a bárpultnál ülve s hirtelen mozdulva kilövi a szalonajtóból kiálló hibás szegeket.

Nem azt mondták, hogy balesetveszélyes? Dehogynem és forog a koltja vissza a tokba. A hölgy férjhez menni jött, nem bohóckodni s megy fel magára ölteni a göncöt a földi mennybe menetelhez. Megsimogatja az ablakot a kóbor eső, a cirkuszért meg a dörgés megkocogtatja az asszony vállát a teremben suhanásban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!