Arany fejsze

MotoszkaDaniel•  2022. február 1. 15:39  •  olvasva: 132

Nem kell a sivatag, nem mehetnénk inkább óriásokon át a kristály barlangba? Oda ők úgyse jönnek, nekem meg a törpétől van prémem. Szét kell suhintani csapásokkal a sziklákat, az is  melegen tartja az izmokat. Miért zárták e fagyos odvakba a feleségemet, a lányomat meg a fiamat? És medvetokban mióta úszik folyóként gyönyörű, vörös láva?

Szétfagytak a deltáim, de buzog a testem. Hegyes hegyek alján gurítja a meleget az éjszaka. Lépcsőkön rohangálni mértékkel, hol az élőholtak unatkozva nyújtogatják a fejeiket. Mi lészen ez a finom illat? Leomló hajtincsek bomlásában ringatózik a tenger habja és a dokkon démon által megszállt barátunkkal kerülünk harcba. Kioldjuk a vikinggel a hajpántját és begáncsoljuk csónakok gerincére.

Még vállvetve sokszor vállon ütjük. Végre megfekszik, de újra velünk van a barátunk vörös szemek nélkül! Fenyegetőn is áll nőnek a lila bikini tündöklése. Hordók fája fárad meg, semmilyen tétlen csontban ne legeljen ez öbölben a szemem.

Ki kíván a hátam mögé kerülni? Elég mély itt körülöttem a víz. Törpe vetődik szemem sarkába kétéltű baltájával. Az üvegcséket erszénybe, méretes csontos húst pedig kicsempészni a többieknek meg magamnak estére.

A három ördög kiszáll testéből s ezúttal hajókat kell elfoglalni. Az amazon a miénket körbevevő teknők kormányához lopózik, mi addig a világoszöld télapóval pofozzuk a hívatlan indiánokat. Mi jogon ugratnak e manók a hússal? Dobálják a kajáinkat egymásnak, így nem lehet ebédelni! Lekötözzük a ránk támadó nőket s vannak kiszabadítandó foglyok.

A kigyúrt mellemet levíve a mostani s megszerzett hajók kamrájába, az avalon alabárdossal újabb kioldandó rabok kerülnek elénk. Ezeknek a helyiségeknek sosincs vége a végzet kapuja felé vezető úton? A cirkálóval kikötni, az elfoglalt árbócokat elhagyni! Sok rajta, illetve benne a valahonnan lopott temérdek holmi.

Másszák a lábak a csúcsokat és közben a törpe énekeljen? Na, majd én meg rap-pelek s közben kössünk el követ köpő csigát, sárkányt illetve embereket egymásra hajító gyíkot. Behajtani az ajtót a fogadó s kocsma bejáratához érve. Helybeli beivottak mulatozva rendelnek, főleg vörösbort.

Nevetve a méretes kalapácsok alatt kopaszok állják el az ivó lengő szárnyát és kötnek bele az amazonba. Kint ácsorgó ágyakat hozat be hűvösből e bérc tálcáján kötényben a csapos szerepét betöltő macska s valami nagydarab urakat helyenként képen kell rúgnia. A parányi, a kard himbálója rohan sihedereket oszlatni: akik emelnék a korsó sört a megviselt bajuszuk alá. A copftalanított, barna hajba bújt nő: csizmájával becélozza az ágyékukat.

A vörösben pompázó hölgynek forró fürdő fizettetik. A tülkös zöld manó s a földet megremegtető talpú barbár foglal neki helyet. Harangjátékot szeretne hallani a lány éjfélkor napzártáig? Kötelet vág el kondulásért, ami így zuhanásba kezd s a hegyoldalt mászó kötekedők fejére. A mesés mosolyú szirtekről lenézve az út mellett szegélyezve a levegőt, csak a tátongó mély van.


(Az elkaszált Golden Axe:Reborn végett egy megemlékező kalandozás)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!