Ahol a sziklák sem énekelnek 3. - Hallgató kövek

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 28. 22:10  •  olvasva: 62

Még az autók sem osonnak, ez a rideg egyáltalán valahol a térképen rajta van? A fény mocorog, a félhomály az archoz beszél és a csend takarja be e teremben a kilátástalanságot. Az elme veszélyes, a lélek mozoghat s a test nézelődhet az illatban. A szív hangja hiába szabad, a legközelebbi szikla rése elnyeli picinyre a pislákot.


Ennek a fészeknek a fény nélküli porban nincs neve? Az aktám a futottak még személyek fiókjába kerül égetésre vagy miszlikbe szedésre, a szökés innen az asztali olvasólámpába van égetve. Ha nincsen orvos, akkor nincs tünet. Én ide lettem hozatva bűnhődésre?


A testet meghurcolhatják a szív megtöréséért, a lelket soha. Az elme követeli orvosok jelenlétét, amire a kő seregének csiholása felel. A szikla sötétje mögül az igazi nővérek az orvossal bilincsben ciripelnek. A kavics húga el nem oldozza a kezet.


Mégis a semmi helyett a valami az, ahol ébredek. Nem látni az eltűnt fákat, a földi dohban úszó utakat s a megszaggatott villanypóznákat sem. Ezen szabálytalan kórházba a viskó alól lett az áram csempészve? A többi lélekkel mi lett?


Ez ágy volt berendezve, semmi illetve senki egyéb más mellettem. Nekik nem sikerült a hazamenetel? Vissza kell oda értük szökkenjek. Előtte azonban erőt szükséges gyűjtenem.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2022. szeptember 29. 11:13

Gratulálunk mi akik olvastunk