A Szőke Torpedó hat - FEKETE KÜLDETÉS

MotoszkaDaniel•  2019. május 18. 00:44

O L V A D Ó  A S Z F A L T


Budapestre utazik Ugraty Tímea Orsolya és Kováts Szilvia. Tímea egy barátnőjük kérte őket fel a fővárosba, mert kettő barátnőjének nyoma veszett valahol a távoli hegyekben. Timit ismeri már Vajdasági Vanda, a Vörös Sziklák versenyen elért második helyezését írta meg egy újság, Szilvit viszont be kell mutatni, azaz: az első helyezettet. Általános iskolában osztálytársak voltak, ezen a megmérettetésen találkoztak újra és a telefonban zaklatott volt Vanda hangja, illetve amit előadott.


Vanda a férje és kettő kislánya társaságában nyit ajtót és ecseteli, a kettő barátnője autógyárba, céghez ment dolgozni, de valami gond lehet. Mutatja nekik a levelet. Az áll benne, körülbelül hova és milyen munkakörre mentek dolgozni, csak valami nem stimmel a hellyel és ebben kérnek segítséget. Annyit lehet tudni, egy csellel a mellékhelyiségben egészségügyi papírt hiányolva tudtak csak üzenni Vandának, hogy valami bűnszervezet uralhatja a tartományt, amiről akkor még nem tudtak. Az eddigi tudomásuk alapján itt illegális személygépjármű kereskedelmet, valamint tesztelést folytat a vállalat és szemet vetettek autóikra. Ez nem volt benne a munkaszerződésben foglaltakban! Jelenleg nem tudnak onnan angolosan távozni, mert ahogyan tapasztalják, erős az őrség. 


Tímea megmutatja a levelet Szilviának is, aki azt mondja, - Tímea; valami ilyesmiről hallottam, amikor autószervizes voltam. Nálad rémlik valami?
-Jól mondod, Szilvia. Én is hasonlóként kezdtem, amikor András édesapámnak mentettem a piros Mercedes-ét (ami most már rám szállt). Akkor hallottam a férfi munkaerőktől, hogy valami sötét ügyletet folytató társaság működik a hegyekben valahol messze és lehet onnan szabadulni, csak nem könnyen. Szemfülesnek kell lenni!
Mikor induljunk, gyerekek? Ahogyan nézem ezt a levelet, Vanda. Olyan, egy hete érkezett.


Még ezen az estén útnak indul végül Szilvi és Timi, a két barátnő. Vanda nagyon megköszöni, hogy eljöttek és férjestül / kislányostul mielőbb a két fogságban lévő barátnőivel várja vissza őket.


Vanda férje közbeszól, a nagyinak telefonál. A kislányra vigyázzon, legalább tud unokázni. Úgyis kell oda az ő személye, valamikor dolgozott ő ott személyesen s előbb megtalálják a kettő fogva tartott lányt. Jó ötlet, valóban! Akkor gyorsabban megjárnák.


És milyen jó, hogy hallgatnak Zalánra (Vanda férjére, azaz a kislány apjára). Ismeri azt a Boeing - et, mellyel szállítják az illegalitásba szánt járműveket. Erre felé is száll, csak itt mások a jogok és törvények, mint arra, ahová tartanak. Ott akkora a szegénység nagyrészt, mint egy banán köztársaságban.


Hát így, hogy igénybe tudják venni a teherszállító repülőgépet, 1/2 nap legfeljebb és elérik a célhelyet. Nem is beszélve az üzemanyagspórolásról. 
Megérkeznek a tényleges vidékre, Timi és Szilvi meglepődik. Jöhet a hegyi autózás, ez a Himalája környéke!


Timi a gyakorlottabb és Szilvi a gyors pilóta. Menjen előre Szilvi kisasszony! Megtalálják a tényleges helyet és Timi - Szilvi új munkaerőként jelentkeznek be. Az ügyeletes azt mondja, most megkezdhetik a próbaköröket, mert éppen egy új tesztelést végeznek innen nem messze és senki - semmi nem fogja zavarni őket.
Timi cseles (nem igazán kívánja reggelig elhúzni ezt a mentőakciót) és rákérdez, lesz tömeg a gyakorlásuk alatt? Természetesen az ügyeletes asszony nem gyanít semmit, ki jönne ide fel a hegyek közé dolgozni? A két lány szóbahozása megtörténik, hogy elfáradtak és nem kívánnak most vezetni, egyébként a utolsó szobában találják őket jobb felől s leheljenek életet beléjük! 
A vendégek, Vanda és férje üdvözlésre kerülnek. Gondolja az ügyeletes nő: néző miért ne lehetne a próbák alatt jelen?


Valóban ott van a kettő lány megkötözve és őreiket kell lelejmolni valami módon. Előbb - utóbb majdcsak kimegy valamelyikük a mellékhelyiségbe vagy szólítja őket a hangosbemondó. Hát vécére külön mennek, de hangosbemondó lesz belőle és pár perc áll rendelkezésre, hogy a két lányt a cellából kivigyék. Igen, de az őrök előbb visszaérnek, mint azt gondolnák. Úgy jutnak csak ki a kelepcéből, hogy az egyik őr mondja, vigyék el a lányokat, mert csak vertyognak pár napja, de akkor egész nap.


Pont indulnának, amikor Timi és Szilvi előtt színt vall az ügyfélszolgálatos asszony, hogy a lányokat kiszabadítani jöttek? Akkor induljanak mielőbb, mert minden nagyobb gyakorlást követően létszámellenőrzés van és most is egy ilyen következik. Lelépne velük, mert ő sem ezt kívánja csinálni. Várja oda haza három nagyfia és a lánya.


Jó! Összerázza holmiját az asszonyka és mindent úgy állít be, mintha éppen elugrott volna csak pisilni. Hallja ahogyan Timi és Szilvi megkezdték a mímelt rallyzást a pályán. Minden készen van! Egy férfi lép oda hozzá, itt kezdték együtt a munkát.
- Elmész?
-Igen, csak megkóstolom ezt a finom teát. Olyan jó illata van. Két nagy kannányi van itt még a pult alatt
-Ne idd meg! Ittál már belőle? Én tettem oda, mert megbíztak a szabotálók kiszűrésével.
-Egy cseppnyit sem, miért? Most szerettem volna kortyolni belőle.
-Méreg van benne. Majd megiszom én, elviszem a balhét.
-Jól van. Mindjárt jönnek értem. Veled...?
-Nekem nincsen senkim. Nőtlen vagyok, most. Gyerek az nincs, csak az első házasságomból egy lányom meg egy azon kívül született és valahol egy barátnő, akit el szeretnék venni elvileg, hogy új életet kezdhessek. Neki meg csak a címét tudom. Majd, elboldogulok...!
-Akkor gyere velem, nem szeretnéd látni őket?
-Ööööööööö, de.
-Gyere akkor. Máris jönnek Timi és Szilvi. Elférünk! Elvégre négy autó távozik akkor összesen. Velünk tartasz egy szabadabb élet reményében?
-Talán. De akkor várj meg. Ezt a mérgezett főzetet meg leteszem az őröknek. Várjatok meg, máris vagyok. Sietek!


Ez így is történik. A férfinak sikerül észrevétlenül az ínycsiklandó illatú főzetet az őrizetes cella elé helyeznie úgy, hogy nem látják meg. Igaz, hogy mindössze harminc másodperce marad fölösbe. 


Visszaérkezik a csapathoz. A nő készen és nemrégen farolt be Timi, Szilvi, a két lány is. Jöhet a beszállás. Ha ebből a hangárból kijutnak, a dolgok könnyebbik része jön. Persze ott is még ki kell jutniuk az egész hegységrendszerből. Csapódnak az ajtók és már pöröghetnek is fel a kerekek. 
Nagyon jó, hogy erős sportolós módon vágnak neki a menekülés kísérletének, mert perceken belül jön meg a rosszfiúk csapata egy fekete ruhás mosolyogós, de gonosz nő személyében, kinek öccse meg ezen hölgyemény ellentéte.


Az út feléhez érkeznek, amikor az estében útzár. Rendőrség, csak rutinellenőrzés. Papírokat kérnek. Utazás célja? Úticél? A férfi és a nő estében folyik erősebben a kérdezősködés, merthogy semmilyen távoli tevékenység keretében nem kellene utazniuk sehová. 
A két lányt felismerik, de arra meg azért nem kérdeznek rá, mert ha a belső ember férfi és nő is itt van, lehet hogy különleges a feladat velük kapcsolatban.


Tovább is engedik őket.
El kell kezdeni szelni a hegységrendszert akkor is, ha már kezd világosodni és elvileg nem eredhet a nyomukba senki, mert ha felfedezik, hogy kamu az egész duma, az egész menekítési szándéknak lőttek! És nyolcvanhét kilométer áll előttük. A férfi helyesbít, hogy annak a fele most már megvan, mert ebben az államban senki nem számít ilyesfajta mentőakcióra. Nem igazán bevett esemény, hogy valaki meggondolja magát, aztán szökjön. Próbáltak páran szökni, de eddig senkinek nem sikerült. 


Szelik nagy sebességgel a hegyek - bércek nyújtotta kősivatag gyönyörű vidékét. Nagyon szép ez, az biztos! Timi a gyakorlott sofőr és a hangár óta ő megy elöl (neki több módja van gyönyörködni a 'bűnös' hegyek nyújtotta szépségben. Timi megy közvetlenül mögötte és az utat nézi. A két lány meg leghátulról őket követi. Halad a konvoly kvartett.), mivel Timi az autó mutatványok mestere. Szilvi a padlógázé.
A nap felkúszik a reggelhez, teljes a természet látványossága, melyet a hegyekre világít. Senki meg nem mondaná így alig hat órakor, hogy itt a bérceken illegális autóversenyekhez személygépjármű fekete kereskedelem is működik.


Az út második fele is megvan. Második ellenőrző pont pipa, ha ott sem buknak le. Szintén okmány átolvasás a hatóságok részéről (naná, hogy az egészet a maffia uralja). Tovább engedik őket és pont indulna a konvoly újra, amikor rádión jelentenek egy kettős szökést, kettős árulást szintén és kettős mérgezést. Kénytelenek mind a négyen a gázba taposni. A rendőr lövéseket adna le, de a férfinál van egy pisztoly. Sajnos csak koltot talál, de sikerül az egyik rendőrt meglőnie. A másik közben az autót eltalálja, arra a férfi lebukik az ülésre, majd gyorsan újra célra tart és tüzelésre készen a második hivatalos személyt is meglövi. 


A meglőtt rendőrök erősítést hívnak rádión. Forr a vezér asszony a méregtől. Még senki nem szökött meg tőlük és kifejezetten idegesíti a sebesült embereitől kapott információ. Ki lehet az a két nő+ egy fiatalabbik egy idegen férfival? Honnan szereztek tudomást erről a helyről? Ő úgy tudta, ez a két lány tiszta? Hogyan adhattak le segélykérő üzenetet? Ő csak jót akart a népének, hogy kevesebb üzleti tevékenységért kelljen fizetni ezáltal az adókat nagyobb mértékben megkerülve.


Hőseink háta mögött elég nagy sebességgel egy kamion tűnik fel és szorítaná le az útról őket. Timi azonnal megfordul, hogy segítsen barátain és kicentizve az elvileg lehetetlent. A hely szűk és alagút következik. Felnyomja a ködlámpáját, ami olyan erős az autójában, hogy elvakítja a sofőrt, akinek kamionja ennek következtében felhajt az alagút dombján és nem sokkal ezután belezuhan a túloldalt lévő mélységbe. Mivel onnan már sehogyan sem lehet egy ilyen monstrummal még tapasztalt sofőrként sem normál módon visszasorolni az útra. Csak kis eséllyel tudná ezt a manővert sérülés nélkül végre hajtani, de ez egy járműszállító kamion!


Most következnek a többiek. Hét gyors személyautó, de egyik sem tuning és nem autóversenyzők vezetik. Azok a telephelyen vannak. A bázison. Jelen esetben a sofőrök egyszerű autószerelők és csak ahhoz érttenek, hogy nyomják a gázt. De... nem manőverező mesterek. Ezekkel a kilométerek során elbánnak. Némelyik egy szerpentinútra szorul le és azonkívül, hogy törést szenved az autó, a sofőrje nem sérül, de utol már nem éri a menekülőket.


És akkor... feltűnik a maffiavezér asszony. Ha itt, ezen az alig pár kilométeren nem tudja megállítani őket, a hegyeken túl az már egy másik állam és ott nem diktátor, maffia az uralkodó törvény s jogrendszer. Keresheti őket, csak értelme nincsen, mert ott ennek más a procedúrája. Rengeteg papírmunka, bírósági / bizonyítási eljárás. Kiadatási kérelmek kikérése. Azonosítások, indoklások sora. Egyéni Köztársaság van ott érvényben és nem banánköztársaság diktatúra, ahol nem vérrel írják a túlélési társadalmi életviteleket és az egyes űzött foglalkozások részleteit s a rendőrség sem nagyobb bűnszervezetek markában van. Jóval kisebb a megvesztegethetőség esélye, már csaj a polgári és büntető törvénykönyv esetében is.


Szilvi megy a konvoly élén, mert ennyi idő alatt Timi nem tud visszasorolni az élre és... mellette, ott van a vezérasszony. Rallyzás jön a túlélésért. Látóhatárban van a Himalája vége és a határátkelő is. Ha azt elérik a hőseink, ott már beszélhet akármit a főnöknő. Az már egy másik országhoz tartozik. Ott semmilyen hatalma nincsen és ha tüzet nyit a vámosokra, erősen büntetik a hivatalos személy elleni bűncselekményeket. Polgárháborúhoz vezetne a két állammal szemben. Ezért is nyomja a nő a pedált. A két lány elviheti az ő diktátori hírét más nemzetekhez s az egész élet tervének annyi lehet! Senki nem tudta eddig hírét vinni, mit működtet ő a Himalája bércein belül.


Na most, az a helyzet: A maffiavezér lány autója erős motorú, de Timié meg többel megy! Ezt észre is veszi a Szőke Torpedónk, mert az istennek sem tudja normál módon maga mögött hagyni, pedig már vagy öt - tíz kilométeren át keresi a gyógyírt erre a helyzetre s mindenki más rájuk törőt sikerült kiiktatniuk. Naná, hogy ebben Szilvia szintén tudott segédkezni. Az egy másik téma, hogy az oroszlánrészét a tapasztalata révén a Torpedó Tímea vitte véghez.
Utolsó kísérlet! Le hatosból hármasba amikoris százhatvanat mutat a sebességmérő, de muszáj zúgatnia a motort és elsorolnia vele a menetirány szerint ellenkező oldalára az autónak. Más esély nincsen maga mögött hagyni az üldöző járművet.
Meg is indul és már nehezen ugyan, de ötven méter Timi előnye. Cirka egy percig nyomja még a gázt, hogy magabiztos legyen a manőver és mielőtt a hűtővíz végett elfüstölne az autója, egy rántással vissza hatosba és a maffiavezér asszony dühe szavakkal össze nem foglalható. Nézi, hogy ő mindjárt eléri a maximális 200-as sebességet és hiába gyorsul jobban, hogyha Timi autójának a végsebessége 260 km. 
Attól még az asszony üldözi őket, nem adja fel, csak lemarad. Teszem azt, egy idő után kétszáz méterrel.


A Boeing eközben készenlétben áll és hírt adnak neki, egy sikeres szökéshez kellene segítenie. Ő éppen autókat vár szokásosan, amelyeket a Himalájához kell szállítania. Ő az öcs és segít a menekülőknek. Már egy ideje ellenzi ezt az illegális tevékenységet.
Az autók felugratnak valahogyan hozzá, de Timi érkezik s nyomában a nő! Be kell balettozza a járgányát a rámpa szélére, legalább! Különben vagy a nő munkása marad jó ideig vagy a több ezer kilométer mély mélységbe zuhan. Hát csak farral éri el a szélét, de a napokban esőzés következtében jelentős mennyiségben ott maradt növény/fű szálak a kerekeknek segítenek és a Boeing pilótának zárnia kell a rámpa ajtaját, ha nem szeretné, hogy vendégei lebukjanak. A rendszámtábla előtt záródik a nagy ajtó. Mindenki megvan!


A maffiavezér érdeklődik, láttak - e erre négy autót? A válasz nemleges illetve úgy mentik ki őket, hogy meghaltak / lezuhantak. Ilyesmi. A Boeing pilótája nem látott erre, száguldó autókat. A rámpát nem nyithatja le, mert siet és dugig van autókkal. Az asszony dühösen megfordul és kiadja embereinek, látni akarja a holttesteket. Találják meg őket!


A vendégeink közben a pár órára amíg a Himalája hegység bérciről elérik Európát s azon belül Magyarországot a Timi által rendelkezésre álló csomagból fogyasztanak, ami még mindig jó! Hamburger van csak, dehát az is jó! Kávé és Kóla áll rendelkezésre úgyszintén. Kávéból isznak, mert a kóla azért nem olyan mértékben tartalmazza a koffeint, hogy kicsinálná a szívet.


A délután elejére elérik Európát, a közepére pedig előttük terem Magyarország! Megérkeztek, hazaértek! Páran megsebesültek a rövid tűzharcok alatt, de van itt elsősegély. 


Gyorsan leteszi őket a Boeing és természetesen erről sehol nem hallani a Híradóban. Diktatúránál hol jelentetnének be egy ilyet a Himalája hegyeiből?


Zalán telefonál a mamának, hogy mindjárt érkeznek. A két lány nem győzi dícsérni Vandát s a kérdés jön részükről: Honnan szedte össze ezt a két, autóversenyző lányt? Majd megbeszélik a részleteket, csak aludjanak egyet.
Vanda óriási köszönetet mond Szilvinek és Timinek, mire az utóbbi ad neki egy névjegykártyát. Ha esetleg bármikor hasonló probléma előfordulna. 
Vanda nem akar hinni a szemének, mi szerepel rajta. A Szőke Torpedó (hozzá természetesen Timi polgári neve is), hozzá egy telefonszám, lakcím, elektronikus elérhetőség és telefonszám is.
Szilvi szintén ad neki egy ilyet, csak neki nincs ilyen bece neve. Hát kreál neki egyet gyorsan Vanda :) Ráírja, hogy a Fekete Torpedó. Egészen jól hangzik ez is, igaz?


Egy férfi a hegyek bércein és nyomoz. Piszok dühös, hogy most szedhette volna fel a főnökasszonyt és pont az aktus lett megzavarva (ilyen korban már persze, hogy nem nyomatékerejű a csók) a szökéssel, ami ráadásul még sikeres is volt! A keréknyomokat nézni az alkonyodásban, csakhogy semmit nem talál. Egyvalamire lesz csak figyelmes, de csak közvetett nyom. Azzal rögtön nem megy semmire, csak hogyha elhagyja a Himaláját és útra kel Európába. Az pedig nagy út! Keréknyomokat talál, amilyen abroncs típust még életében nem látott. Vajon honnan jöhettek a szöktetők? 


Csak egyvalaki használ ilyen járművet s hagy ilyen keréknyomokat már jó ideje a manővereinél. A SZŐKE TORPEDÓ Ugraty Tímea Orsolya, de ő még ezt nem tudja. Csak tapogatózhat még jó ideig a sötétben, mert azt ott neki a Himalája majdhogynem sötét és primitív bércein nagyon, de nagyon idő, mire felderítik neki. Utánatelefonálás, lekérdezés. Nem beszélve arról, külföldre drága a telefon és arra azért nincs akkora mértékben kiépítve az internet. Hazatér hát az asszonyhoz, hogy: Van egy kis gond!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!