A sörény, az agyar és az apród

MotoszkaDaniel•  2021. június 25. 22:09  •  olvasva: 165

Fáradt az oroszlán nyelve s lihegve nyújtogatja kicsit a habokhoz. Ez a meleg érintése és aki ez útra rálép, megégetheti a beton.


Olvadó huzalokra érkeznek léptek nagy fülekkel, amik legyezik a hőségben a testet. Ki énekel hamisan a méretes körmei mellett? Ősz a bajusza s folyton les rá a macska. Az elefánt tiszteli trombitáját fújva a robosztus lábakat, melyek nehéz időkben ellenállnak az árnak. Alatta viszont mit szaladgál a pimasz kaukkfióka?


Sajt illata nem sétál korlátokon e neveldében, akkor hol s mit szimatoljon illetve burkoljon? A farka áll, mint villám támadásakor a televízió antennája. Trappista nem érkezik és ementáli sem illatozik semmilyen korláton illetve csábító padkán a járdák nevetésében.


Csiszolt füleivel az ormánnyal a hátára kéredzkedik és cincogásra veszi elő gitárja húrjait, ami elpattan. Lerázza magáról a kiszívott tócsák s gazdag vizek barátja, kénytelen a modellnél is vékonyabb lábaival lökni magát. Kecses kiabálás tőle, ha már a zene nem jött be: Ugye, jól dübörgünk? Az agyarakat ez nem hatja meg s az apró rágcsálót átrúgja a túlpartra, legalább a számára addig csend van!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!