A sarki jégen:Bűvölő habok 10.

MotoszkaDaniel•  2022. április 30. 16:38  •  olvasva: 93

Hátul hagyva a skótok dudáinak hangos jegyei, a farnál teszik zsebre őket a hullámok. Hajózás tovább és harmonikán énekelnek a matrózok, amíg a torkuk bírja. Zsákokat dobál ránk a sok jéghegy, de ezek kicsiny pisszenések. Ez lesz az, a még el nem nevezett s sapkájába bújt hógolyó.


Egy fél templomtorony magas itt a sziget és ezek némelyike, fókák nyomai a pár kilométer átmérőjű földrészen. A leírás alapján fagylalt tölcsér alakjában fagy az óceán alá s az sok száz yard lehet, de távozás előtt nézzünk körbe e minidomb tetejéről! A srácok adnak rám meleg pulóvert meg dzsekit, valamint hamarosan hőt szigetelő kabátot. Az útra tartunk visszafelé, ez a távolból sok apró másik kontinens.


Feljönnek a csillagok és fagyottan csörgő láncok végén közeledik a vasmacska. Jó hideg, mint egy medvének a mancsa! Egy gleccser segge mögött időzünk, fagyos lehelet jön felénk a tetejéről. Megdobja picit a hajómat a csúcsáról lezuhanó darab keltette tajték, nőként most húzódom be a kabinba s az embereimtől kapok kézmelengető teát. Fényekhez érünk, ezek a skót éles sziklák testei meg csúcsai. Kirajzolja az éjjel eleje a világító tornyok tátogó ajkát.


(Elvesztett jég, megtalált sziget? https://ng.24.hu/fold/2022/04/29/elvesztett-jeg-megtalalt-sziget/?fbclid=IwAR1ahi92PH71VNOltLYzM47VmF9LOTsBatTKeU-ty_v5Vn9Z0MO64P1utNo)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!