A Rejtett Ösvényen - Veszélyes Vidéken 2

MotoszkaDaniel•  2018. január 29. 23:06

Kyrill Perell pihenőt tart, de igyekszik tájékozódni addig is, hallott-e valamit a megerősített Város Őrség a két ismeretlen eredetű támadóról. Betér egy virág üzletbe érdeklődni s egy max 50 év körüli nő fogadja a pult mögül. Fehér rózsát vesz Petrájávnának biztatásul, hogy egyszer még jó harcos lehet belőle. Kérdésére a Nő meglepődik "Obumán Kurth így nem nyugodott bele a bírósági végzésbe, hogy indulattól vezérelve még egy alkormányzót is megöletett? Sohasem tudná normálisan vezetni Végzet Erdejét. Most ledöbbentem. Mi a francra volt ez jó? Jajj Istenem, de hülye nővérem van. Így járt. Viszont ha gondolja, megereszthetek egy telefont, felhívom a húgomat, Tara-t. Ő most a Rejtett Ösvény egyik eldugott helyen lévő cégének könyvelője. Tudja azt a környéket még rendbe kell hozni közigazgatásilag. Hivatalosan még nem tartozik Obeghez, pedig valaha ez a város jobb napokat is megélt és az a szép tájvédelmi körzet hozzánk tartozott. Üdvözlöm, Mr. Perell, Jane Kurth." Elmegy az irodájába telefonálni. Pár perc múlva vissza is tér. Kyrill el kell menjen a Rejtett Ösvényhez majd, ott várja őt időpontra Tara. 


Petrájávná ezen nyugodt napokat gyakorlással tölti. Nem tudja, mikor lehet rá újra szükség. Kíváncsi, vajon nyom olvasó érzékére szükség lehet-e még s hogy a pár nappal ezelőtti pirkadatkor történt támadás mivégett történt, hiszen elvileg elmúlt a veszély. De akkor kik lehettek azok a valakik? Meglógott volna pár jómadár? Árdzsot kimondottan meglepte, hiszen még neki sincs akkora tapasztalata harcosként, mint Perell-nek.


Kyrill még elmegy pár üzletbe s értekezik is néhány járókelővel. Még Korok egyik ismerőséhez is elmegy. Okosabb nem lesz, így hát kivárja a másnapot. 10 órára kapott időpontot Tara-tól.


Másnap 10 óra van. Báták következő nap haza mehet. Rendbe jött. 

A rejtett ösvényhez érkezik Perell. Nehezen, de megtalálja a keresett helyet (na ezt se ma tartották karban :) ) Megy is Tara-hoz. Biztonsági szolgálat fogadja a cég előtt. Beengedik. Belép az ajtón, a recepciós el is irányítja Tara-hoz. Kyrill elmondja, Ő ki fia-borja és hogy könyvelési anyagot szeretne elkérni egy konkrét időszakról (olyat, amit tud Tara nélkülözni), amit a hölgy hamarosan ki is hoz neki. Pár napra kéri el tőle, max egy hétre.


Árdzs és Petrájávná otthun vannak. A kisasszony már lassan kész G.I. Jane. Árdzs csak lement a piacra egy kis betevőért. Korok semmi jó hírt nem kapott, hiába lesegette a telefonját. A gyerekek már játszanak, szüleik is napról napra jobban vannak. Jövő héten haza mehet a sérült házaspár s természetesen a gyerekek is.


Kyrill hazafelé, azaz a Korok-birtokra tart, de eleredt az eső. Egy meggyilkolt Város Őrt talál az ösvény torkolatánál. Keresztre feszítették, de valami van a lábánál. Egy papirusz, ami megázott, oda is megy. Még el tudja olvasni. "Obumán gyilkosa Halál fia !". Elteszi a cetlit és nem vár azzal, hogy hazaérjen. Értesítenie kell telefonon Korok-ot, majd hazamegy. Olvasgatja, amit Tara-tól kapott.


Korok szomorú, hogy telefonálnia kell. Értesíti azon nyomban Bedek-et, a szomorú tényről. Bedek nem akar hinni a fülének s úgy dönt, biztonságképpen másnaptól fiával és lányával együtt járőröznek a belvárosban. Korok pedig továbbra is menedéket biztosít a megmentett családnak birtokán a veszély elmúltáig.


Kyrill haza érkezik, de az eső ugyanúgy zuhog. Árdzs és Petrájávná rohannak Kyrill elé, hogy segíthetnek-e valamit. Korok leinti őket, hogy először vacsora. Bort tölt s friss sültet hoz savanyúsággal. Milojevná a gyógyítást már befejezte, pár nap múlva rendbe jön az Apa és az Anya is. Éjjel semmi se történik, azonkívül, hogy heves zivatar tombol s reggelre éppenhogy felszárad a mocsár miután Kis-Balaton keletkezett. 


Olvasgatja délután Mr. Perell a Tara-tól kapott aktát, de kivettek belőle jópár iratot s pont azt, ami kellett volna. Este felé jár, úgy 16 17 óra környéke lehet. Úgy dönt felhívja Tara-t, hiszen megadta neki a számát baj esetére. De a telefon kikapcsoltat jelez. Korok-hoz fordul hátha tud valamit. Meg is adja Kyrill-nek a lakcímét, hiszen Korok mindenkit ismer a városban, őskövületnek számít. El is indul Kyrill Jane-hez. Lemegy a nap, mire odaér, de ajtaja nyitva és az ablakok is ki vannak törve. Bemegy, fegyverét elő véve. Meg is találja, bunkósbottal támadna rá, de Jane látja, hogy ki az. Csak egyvhol tudott elrejtőzni, megtámadták. Nem tudja, kik voltak a támadói, arcukat elfedték. Ketten voltak, de amit kerestek, nem találták meg. Kyrill azonnal telefonál Koroknak, hogy Árdzsra és húgára szüksége lenne. Megnyugtatja addig a nőt.


A Rejtett Ösvényen cirkál a fejvadász család  és Őrnő holttestére bukkan. Nem messze tőle újabb hároméra. Nem volt módjuk használni a fegyverüket. Báták mondja is húgának "Ezek profik lehettek Buduli. Eszük ágában nem volt tanúkat hagyni. Nézd, húgom. Még a fegyverükig se volt idejük nyúlni. Mindegyiküké a tokban van. Ezek azonnal tüzeltek." 


Detejevná ismét a bakon s viszi Árdzsot és Petrájávnát a megadott címre. Milojevná is azonnal oda hajt, adva a harcos párosnak kis vitamin-ellátmányt s gyógyfüveket is szükség szerint.

Kyrill erősítésnek a ház mellett marad, Árdzs és húga házon belül járőröznek. Pillanatra bemegy Jane, hadd mosakodjon már meg, amikor újabb ablakot törnek be egy eddig ép oldalról. Petrájávná szalad oda. Tara-t leütik. Kyrill kint marad, Árdzs rohan befelé. A kádban akarják vízbe fojtani a húgát. Árdzsnak nincs ideje kitörni a nyakát, agyonlövi fegyverével a támadót. Húga azonban eszméletlenül hever a kád mellett. Lehet, hogy már késő. Szívmasszázs jön percekig. Semmi. Már sír, hogy megölték a húgát, amikor az utolsó pillanatban Petrájávná kiköhögi a vizet. Örömmel öleli magához kishúgát. Árdzs kérésére Kyrill bejön, látja s hallja is, mi történt. Dönteni kell. Azonban Jane eltűnt. Kyrill nem is érti, a vezetékes telefon ekkor megcsörren. Felveszi. A vonal túlvégén nem mutatkozik be az illető különösebben. Ha Perell-ék egyben szeretnék vissza kapni Jane hugicát, 2 óra múlva Obumán meggyilkolásának helyszínére egyedül érkezik a megkapott aktacsomaggal Kyrill, különben Jane meghal. Kyrill is felel. Amennyiben Tara egy hajszála is meggörbül, elevenen koncolja fel. Kyrill majdnem leteszi a telefont, de Tanya új helyszínt jelöl meg, a Rejtett Ösvény végét, a kis viskót. 


A Kapavarosz testvérek átnézik a nő házát, eltűnhetett e még valami, Bedek és Báták kint állnak őrt. Buduli odabent tartózkodik. Semmit se találnak, azon kívül, hogy személyes iratok között két férfi meg van említve a Kurth rokonságban féltestvérekként. Báták még fiatal, nem ismerheti őket, de Bedeknek sajnos mond valamit. Volt már velük dolga, csak rég nem hallott róluk semmit. Kicsit mesél is a külsejükről, ekkor jelez a két Kapavarosz testvér, hogy ezek vszínű azok, akik nemrég megtámadták gyerekestül a védtelen szülőket. Haza is mennek Korokhoz. Kyrill úgyis majd jön.


Detejevná az ösvény elején megáll. Perell az Ösvény végéhez ér, kis viskót talál. Alig pislákol valami. 3 ember és egy nő lép elő az ösvény végéből, megmotozzák. A nő kíséri be a házba. De ott már egyedül marad, az őrszem visszatér a csapathoz. 


Maga előtt látja Kyrill a megkötözött Jane-t egy széken, aki azon két férfival van balján és jobbján akik majdnem megöltek egy házaspárt s gyerekeikkel együtt most a Korok - birtokon vannak. "Ohh, bocsánat, hogy megvárattam" - lép be Tanya és becsukja az ajtót. "Hadd kérdezzem meg, lassan akarja mint a kígyó vagy gyorsan a halált, mint az üstökös? Tudja én nem vagyok olyan türelmes, mint a nővérem volt. És szeretném megkérdezni, hogy Kutorkika-val mi történt?" 

"Tudja az a helyzet, hogy aludni szeretnék, mivel imádok aludni, szóval kérem gyorsan :) De ennyi lenne az egész? Egy levágott bosszú? Kutorkika úgy tűnt, hogy nem ismeri a betyárbecsület törvényeit." 

"Ez esetben magát is mellé temetjük, hm? Sajnos Tara nem volt elég lojális, ezért új munkatárs után kell néznie a cégnek. Kicsit kipróbáltattam vele a villa kezelést (Leszúrta egy vasvillával) Végzet Erdeje a családunké most és mindörökre! Tesóm haláláért most lelőhetem a Nagy Kyrill Perell-t hogy semmi se álljon az utamba hahahahahaha :) 

Adjátok oda Jane-nak Mr. Perell stukkerét. A lány magához veszi és úgy tesz mintha lőne. Váratlanul azonban leejti és a földről Kyrill-hez rúgja gyorsan. 5 töltény volt benne, 3 maradt. Kyrill felkapja a fegyvert, Tanya-t kirántja az ablakon át, balszerencséjére egy gereblyére esik rá. Gyorsan elvérzik. A féltestvéreket megagyabugyálja, majd megkötözi őket. Jane-t kiszabadítja. Értesíti Bedek-et Bátákot, valamint Kapavarosz-ékat, hogy 4 díszpinty őr van még. Barátságosan szedjék le. Ha jól viselkednek, börtönnel ússzák meg :)


Mindenki haza mehet. A féltestvérek jó időre hűvösre kerülnek. Árdzs elengedi Petrájávnát, mert szeretne Kyrill-el tartani, hogy teljes mértékű tapasztalt harcos lehessen. Milojevná marad öccsével, Árdzssal. Vigyáznak apjukra, amúgy is rendet kell tenni az immáron újra békés Obegben. Korok el se hiszi, hogy még mindig volt valaki, aki nem tud a seggén maradni. Petrájávná és Kyrill pár nap, max két hét múlva elutaznak. 

Ugek városa újra békés...


2017. 01. 13

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!