A mesterséges intelligencia támadása

MotoszkaDaniel•  2023. november 4. 14:00  •  olvasva: 45

Salto csak jót akart. Elképzelhető azonban, hogy valakinek erről más a véleménye? Boszorkányok veszik célba és zárják körbe. Robotot lehet szitává lőni? Igen, és: akkor mi van, ha Ő félig ember volt? Túléli, pedig több tárat is beleeresztenek valakik. Hogy kicsoda? A mesterséges intelligencia másik tábora. Egy csomó robot (legalább hat példány). Amikor legközelebb jönnek ezek a merényletre kirendelt robotok, az utolsó erejéből mindet porrá zúzza. Most kimerülten összeesik. Azért kellett Őt széttörni és megkísérelni megsemmisíteni, mert a teret nyerő mesterséges értelem katonaságban s katonai célokra való alkalmazása ellen volt (és hát, jogosan).


A phoenix neopunk boszorkány behatolás jeleit észleli a titkos síkra, ezért elemzést futtat le. Úgy érzi, ez meghaladja a hatáskörét. Ezért hívja a többi boszorkányt. A főnök is érkezik. Azt mondja, menjenek át mind! Ő nyitja a kaput és ideje körbenézni.

Azt mondja repülés közben, most már kezd emlékezni (jönnek a képernyőjére az adatok). El kell érni azt a falut, ahol Dr. Németh Barbara és csapata van. Mennyi időre van innen? Be tudják mérni? Valaki átjutott ide, mert a phoenix boszorkánynő mellől kilövik az emberei egy részét. A férfiak javasolják a főnök asszonynak, hogy ereszkedjenek lejjebb (úgyis mindjárt ott vannak, annál a körletnél). Úgy nehezebb bemérni őket. Egy férfi jön nagyon magasról besegíteni nekik, hogy fedezi őket. Most megtisztította a terepet, de bármikor jöhetnek még. Azt állítja, huszonnégy ellenséges neopunk boszorkány robotot lőtt ki. Bemutatkozik és nézik e robotok az ingereit, gesztusait. Nem lehetséges, hogy ez félig ember? (Robothoz képest érzelmesen beszél. Közelebb lépnek hozzá. Van kijelző az arcán, egy apró. A szemén, alig lehet észrevenni. Az arca körül is észlelnek azonban valamit). Kérdezi Bellagry, aaa... Salto név. Mond nekik valamit? Néhány boszorkány jelentkezik, hogy igen. De csak hallottak ilyen tervről. Hogy az embert kereszteznék a robottal. Igen, hallottak a SALTO tervről.. Azt mondja BELLAGRY, Salto ügynök a felesége és egy torz gyermekük született a többi normális mellett (ismerős a beszélő goblin? Na, Ő az! A goblin alapból nem tud beszélni). Mondja Bellagry , hogy Ő egy második nemzedékes robot emberi jellegzetességekkel. Ha nem egyezik bele, meghal. Ugyanis f.b.i. nyomozóként volt. Azonban a többi kísérletbe nem ment bele, ezért menekülnie kellett. A Salto terv jó célokat szolgált eredetileg. Mondja, hogy Salto teljesen robot lett volna már lényegesen kevesebb emberi jellegzetességgel második nemzedékesként. Ebbe azonban Ő nem egyezett bele és megszökött. A mellei felpumpálása ellen is volt, Ő nem akart bele műanyagot. Na, ezért kellett meghalnia. Nem, uram. Nem halt meg. Az érzékelőim szerint gyengék a jelei, de még él. Olyan, mintha vonszolná magát. Megtámadhatták, Mr. Bellagry.


Jön is a sereg és a phoenix vállalja azt, hogy fedezi Bellagry - t. Elugranak Salto - ért, aki (ramaty állapotban, de bevonszolja magát egy épületbe) talán itt meg tudja húzni magát. Kivégzőosztag újabb nem jön, de helyre kell hozni az áramköreit. A phoenix úgy dönt, hogy: BELLAGRY - val együtt egyenlőre, de itt időn kívülre helyezik őket. Bekerülnek a mesterséges értelem tanúvédelmi programjába. Dr. Németh Barbaráékat pedig visszahozzák.


(Halálos alagút: Hydrogenvonat - negyedik évad)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!