A medve árnyéka 2.

MotoszkaDaniel•  2022. március 17. 01:42  •  olvasva: 131

Kemény napok tizedelik a perceket, lőporeső hull a bárányokra. Festék nincs az arcokon, csak dolgozó hevület s ujjak kéredzkednek a ravaszra hegyek mögött gyülekezve. Meg kell mászni az ormokat és célba véve elfoglalni a lőállásokat. Ők a testvéreink, ádázul most mégis minket támadnak. A félelem árnyékából settenkednek ki nők, a hátizsákok csörgése minden muzsika az órák súgó dalolásában.


Miként kellene vonulni cseles alakzattá óvatos oszlopokban? A bunkerből az ötlet, kerítsék be a lányok és szorítsák vissza a medvét saját földjére. A civilek temetett kórház s klinika romjain futnak, bombák csattogásával a nyomukban. Robbanó tócsák ébresztik az ijedtségtől sebeikben felszakadt utakat, a nőket ugrálni segítik a következő menedékig a velük együtt iszkoló férfiak.


Zsongó teátrum falai, erre is éhes a dühös mancs kapálózása? Sírnak a lakóházak, mögötte valahol erdőkben s messze a tereptől és hidegtől elakadt tankok. A szovjet tábornok elesett, a csecsenek hadosztálya elakadt? A harcos srácok meg a csajok bátrak, a megtépett utcákon óvatosan haladók. A füstölgő utakon a halált mindig kerülve, nem vakok!


Kadétok hoznak a vállaikon sérült hölgyeket és urakat, csúszó vakolat kihűlt kemencéje nyirkos takarót mutat széttört téglákon. A meleg étel ritkább, mint a fehér medve s amit csak lehet, az ellenség készleteiből lopni kell. Alig gőzölnek az épen maradt radiátorok, de legalább nem ordít állandóan a jeges szél.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mersinho2022. március 17. 20:51

@MotoszkaDaniel: Egyenlore jol erzem magam igy egy kicsit inkognitoban, deh szivesen megadhatom az emailem ha szeretnel irni :)

koszikla.km@gmail.com ezen keress, nem tul gyors a valasz idom, deh szoktam neha :)

MotoszkaDaniel2022. március 17. 20:19

@Mersinho: Nincs kedved megadni az emiled? Még a nevedet se tudom :) Nem árulod el az adatlapodon. Mohácsi vagy, annyit tudok.

Mikijozsa2022. március 17. 19:42

@MotoszkaDaniel: minden háború néhány érzékelne hatalomtól eltorzult személyiségű embernek látszó parazita akarata szerit robban ki érte öldökölik egymást az ellenfelek, de ha tudnák az igazat akkor talán letennék a vértől mocskos fegyvereket

MotoszkaDaniel2022. március 17. 19:34

@Mersinho: @Mikijozsa: A csecseneket egy hét alatt lenullázta Ukrajna, vajon a negyvenezer szíriai harcosnak is ez lesz a sorsa?

Nem örülök annak, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, mert eleve most már egy esztendős hátrányban vagyok. Cserébe viszont keletkeznek ezek a művek.

Én az orosz vérontással se értek egyet, másképpen nem lehet új Szovjetuniót alkotni? Ha már annyira mondják, hogy Putyin új Szovjetuniót épít.

A véleményeket köszönöm szépen, érdemben ez az első; osztályzatot kapott mű.

Mikijozsa2022. március 17. 16:18

jó lett

Mersinho2022. március 17. 15:26

csak így tovabb elore :)