A Lohánszky összejövetel - beszélő arcok

MotoszkaDaniel•  2024. április 16. 23:49  •  olvasva: 25

'FÜSTÖLDE'


BEVEZETÉS: A végső gombolás s megvan a lényeget mutató dekoltázs beszéde e zakó alatt. Enikő hívásban és most ér a lencse kicsinyítésben a nyaknál az archoz csakhamar. Jöjjenek a lányok e hét végére mulatni a házába az esős s hűvös idő tudatában. Elek kinyomja a hívást, mivel a cégvezető asszony kényelembe helyezte magát: lefoglalja a karjait (e pillanatokban a tekintetével jelezve már az ajkait úgyszintén). A ficsúr e flörtből felnézve oszlopban látja az öltözéknél alább fekvőket ponyvában nézelődve e főnöki székben ülvén.


Gyöngyi és Györgyi érkeznek némi fogyasztandóval e sziget beljebbi pontjára s éppenhogy nem kell fűteni. Gabi és Én később vagyunk ott az esőben, de mi is viszünk valamit. Hangulatos környékre szól az érkezés a délután közepébe haladva, Elek szállítja oda párosunkat. Szellőztethető fülkében van a dohányzó, ahová már a lányok is szabadabban öltözve gyalogolnak.


TÁRGYALÁS: Ferenc a londíner és edényeket hoz a dohányzóba illetve bontja az italokat meg a rágcsákat e másféle idill s ugyanakkor pislákoló hangulatban, az összegyűlt társaság kovácsolódása zavartalan. Ha mindenki sokáig vagy jó időre ráér (valamint gondolja), vacsora is van. Ideje bontani a szesztartalmúakat a ruházat után? A szél is ráhajt hangulatra, sötétedésnek még nincs alkonya. Az ajkak találkozásának is még van mondanivalója. Zene nincs a füstöldében, arra ott a mód (a földszinten) a nappaliban.


Nincsen már gombolkozás a délutánban. Ki ahogy (jól) érzi magát, azt addigra kialakította. Ha valami változik, az a flörtök mértékének alakulása. Legfeljebb az éternek van villámlása. Györgyi gondolja, hogy lendül rám simogató támogatásba és történik ez kettő szál között nem különösebben sietve az ajkak nem kifejezetten száraz sivatagában. Gyöngyi szól susmogva a tálalt meleg ételről, ereszkedjen ide mellém méretes elosztású s flörtös puszikra a behunyt szemek társaságában.


BEFEJEZÉS: A besötétedéshez közel; ideje foglalkozni Gabival, ha már neki mondtam akkor érintéses bizalmat ajkára ottan még az alkonyban a parton. Ízlésességben nőies pulóver árnyékozik a szél fuvolás ringásában s szólamváltásra lesz figyelmes a szem a kinti levelek mozgása folytonosságában, az üdvözlés cuppanása sem csap villámot (ölelést azonban e pillanatok alatt hoz). Mehetnek indulásban módosan a léptek, helyfoglalás vacsorához és kifelé tekintve az ablakra a fény alakot öltöztet a fatörzsekre e gallyakon. Pontyból, mesélés közben zajlódik a szálka maraton.


Az érzékek élvezete után ad a cselekedet az ízeknek meg az alkoholnak is ebben a szelet felváltó csapadékban, a szürkület beszél még az arcokra. A kortyok szaporodása újabb töltött poharakban bódítja a laza romantikát, pedig itt e padokban férfihiány van. Ferenc foglal helyet, hogy lepihenve vígadjon és néhol az ajkak finoman apró érintkezésben lévő találkozásához szolgálja fel a szomszéd asztalról a süteményt túróban. A hangulat adja magát s jó idő van, kaján a mosolyok öröme és a csapadék okozta potyogás megáll a tócsában.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!