A hangyák menetelnek

MotoszkaDaniel•  2022. június 25. 12:32  •  olvasva: 103

Mindenki veled van, John. A jelvényed is kelt, járj s kelj! Puskázás nélkül is mondom a számát neked, ami hét, négy, hét, kilenc! Lányaid és a fiad van itt a nejeddel. Még ne vedd kézbe a fegyvered, csak ellenőrizd benne a tárhelyet. Elment a hajad és a homlokod világít, de te hadnagy vagy. Itt van Zsuzsanna is, aki ígért neked egy gyermeket.

Az öreguras bőrdzsekid meg a pólód helyett itt van a vékony kabátod s a trikód. A fivérek elmenekültek, de előled nem léphetnek meg. A kedvenc tevéd is itt van, vedd magadhoz a dobozt s fogadd el mellé az öngyújtót. A légikisasszony hív vezetékesen, hogy még mindig hozzád menne. Ne indulj még meg a szigetre, Oda vitték el a nővérünket. Neked azonban még erősödnöd kell. Mindjárt iramodhatsz, apa a rabolt arany után. 


Sört is pakolunk, pálinka kell? Azt mondod Zsuzsának, hogy még életben vagy. Akkor viszont szülne neked egy gyereket. Az európaiak mögötted s a cigarettát már nem szívják, mert Gábor elébük lépett. Mindjárt jön a fax, csak Sándornak kell egy ujjlenyomat. Ki leselkedik fentről a keletnémet hadseregből? Egy másik Zsuzsanna Péterre vet szemet, de megkapja? Egy csók erejére biztosan. Maga a színésznő egyébként énekel, csak texasi nyelvjárással. Kicsoda megy Szent Yves felé? Hát senki, még a férfi sem! A bomba hatástalanítva s most milyen, a figyelmet elterelő játék húzza az időt e hőségben? Hogy kicsoda a huszonegyedik amerikai elnök? Négy évig elnök s utána jelölt, mint alelnök és azt nem tölti be. György azonban Artúrral rá tud ugrani e hajóról a tengerre, pedig nem lesz bőségesen arannyal bevonva.


Apa, a terroristákat sérti az igazság? Mire gondolsz, lányom? Az jutott el a fülembe meg az öcsém is mondta, Téged lúdtalpas írnek neveztek és szerintem ez butaság. Az az igazság, Lucy, hogy szerintem a rablás mögött a szívnek nincsen lelke s ők nem igazi bűnelkövetők lennének. László is mondta a Nakatomi toronyban Istvánnak, ők biztosan nem terroristák a nép szemében.


(John McClane 2. Álom)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!