A halál tetején? (álom)

MotoszkaDaniel•  2024. március 3. 01:22  •  olvasva: 31

Martin Perez tábornokkal vagyok és a gondolataimmal a szeméhez beszélek. Süllyedünk és lehet, hogy mind itt maradunk. Pedzegeti közlendőjét, hogy a sárkányok győztek s elhagyni nem tudjuk e hajót, ám a halál sem érheti el a felszínt. Néz rám, hogy fel fogja robbantani a nyomáskiegyenlítőket.


A robbanás után vannak már e gondolatok s a társammal látjuk, a tábornok sehol. Talán túlélte vagy meghalt? Nincs semerre az alakzatának az árnyéka, a víz meg már a derekunkig ér és mélyen vagyunk. Nincs oxigénpalack, mégis visz minket az életösztönünk. Negyed méter helyünk sincsen a komával, de tudunk lélegezni. Azt se tudjuk, milyen mélyen vagyunk. Csak sejtjük. Hallani a gerinc ropogását, bármikor kettészakadhat e robbanás okozta sebekben ázó tengeralattjáró.


A víz kiszorította hely elfogy és elvesztem az eszméletem, mégis lélegzem. A koma is itt van! A tábornok szerintem meghalt. Ha nem fulladt meg, akkor a tenger illata a vízben a tüdejét megajándékozta vagy a nyomás kikezdhette a testét. Esetleg még élhet valahol odalent? Egy épület tetejére nyitjuk ki a fedelet, ekkora volt ez a tengeralattjáró? Menjünk ki a partra, azért próbáljuk meg Mr. Perez urat megkeresni. Csak nem halt meg! A jó ügyért ajánlotta fel, hogy feláldozza az életét. Egy épület tetején vagyunk és mászunk le onnan a haverral.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!