A gepárdok asszonya 2. - A kihalás kora?

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 21. 22:24  •  olvasva: 63

Vala időszak, amikor döngették a sztyeppéken egymást a hajszák gepárdokkal. A házak, esőponyvák osztoznak a dekoltázzsal a sátor bánatában. A mindig derűs asszonynál reggeliért ropog a szomorúságban a tűz, amikor kolomp kopog és ki robog hozzá? Gepárdbőrben s ilyen mintás, hátraszegett kalapban megy telket nyitni Ágnes idomár.


A fiatalúr sebességbajnokokkal a platóján kér bebocsájtást a birtokra, ugorjanak is ki a szabadba e másik ketrecbe kalitkájukból. Ági feltolja vissza a kalapját és örömárnyék rohan a dekoltázsra, halászlé a reggeli s az úr sült hallal cserébe meglepi. Jurtát vagy házat biztosítani neki, hiszen e szavannát újra ragadozó üvöltés belepheti.


Rotyog az a kávé? Messze az ebéd, e csodás vadak pedig ugrálnak e nagy s méretes meg szabad karámban. A kisasszony pakol ki mindent és készítik ketten a nap során e vadászok éji hajlékát, miközben előttük jól fogy a halászleves tányér. A hajlék a férfinak előáll, arrébb van még a vidámság zsebében az alkonyat.


https://ng.24.hu/termeszet/2022/09/20/gepardok-erkeztek-indiaba/?fbclid=IwAR1tZGx1GaxKecE1df1FWMjDlrm7RS37jIGOENLf8y5hqRhnvywrJsBRrRo

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!