A Fekete Torpedó 7.

MotoszkaDaniel•  2021. május 22. 16:55  •  olvasva: 174

Telik a nézőtér. A kapuk nyitva állnak. Autók is érkeznek? No meg tizenévesek és fiatalok. Az őrség minden bejáratnál a beléptetéshez ellenőriz, csak elenyésző szükség van rá.


Nyalókát egy szülő sem vásárol, jobban szeretik a gyerekek a kukoricát pattogtatva, a ropikat. Az ízletes fagylalt és a jégkrém árusa nagy forgalmat söpör be, még a nagyobb gyerekek illetve ikrek is gyűlnek ide. De ki végett sereglett ide ez a nagyszámú, sokrétű, érdeklődő s vidám tömeg? Gyermek nélküli fiatal pár és teherbe esett házasok is topognak a kialakított kényelmes ülőhelyekre. Azt már meg sem említem: Vannak, akik csókból érkezve foglalják el helyeiket, ezt még az egyenlőre bujkáló nap is megérti. Mondjuk a lábaival kecmereg már, hogy a gyerekeket ne kelljen bebugyolálni.


Mire a nézők leteszik a csinos fenekeiket, a nap megunja a fogócskát s előmerészkedve megkezdi mászni a falakat. Ennek a kislányok örülnek.

Kovách Szilviát vezeti fel a tudósító, de ki lehet a másik? Együtt érkezik a kettő résztvevő. Kis türelmet kér a bemondó, kézzel írták ugyanis a nevet. Valami nőnek tűnik. Igen, megvan! Már veszi is le a szemüvegét. Az autó, körbe járva hamarosan megáll s mivel mutatják be: ki kell szállnia.

Ugraty Tímea Orsolya járja az országot, háromszoros anya (dübörög a bemondó). Kezét nyújtja a közönség felé és meg is kell hajolnia. A Szőke Torpedó! A nép annyira örül, hogy néhányan fel is állnak őt éltetni. Bő egy percre megáll ezért a bemutató.

Összeállnak végül Szilviával. Pár perc és mehet a hajsza. 


A pilácsokat bevágják a járatokba. Bőgnek fel a motorok. Nem mérgesek, csak készülődnek. Az indulás jelére Tímea bekaparva és kacsázva indul egy járatot választva, Szilviának szerényebb rajt keretében jut egy másik. Nemcsak a kőszurdokokban lehet őket követni, kitévednek a főaréna udvarára is.


Miközben egymás füstjét kergetik, a hiányos szakállú úr elmondja, egy autótechnikai látványelem van elhelyezve a pályán. A verseny időre megy. A kijelzőn követhetik szemmel a nézők a visszaszámlálót.


A menetet Tímea nyeri, a rejtett ugratót meg Szilvia megleli.


A közönség túl nagy örömmel éljenez. A tájékoztatás értelmében keressenek a maguk közelében egy környezetükbe nem olvadó szavazógépet: a vágatokban egy utolsót kergetőzzenek? Kilencven százalék feletti eredménnyel a nézőket érdekli az ötlet.

Az utakat nagyobb mértékre a két versenyző részére kivilágítják. Ezt idézőjelben Szilvia nyeri, mert ügyesedett az elmúlt esztendőkben.


Ez a délelőtt vége. Legfeljebb harminc percre oda lehet menni a versenyzőkhöz, mind Szilviához mind Tímeához.

Akiknek húsz évhez közeli gyereke van, megtudja a szülők közül, Szilvia pár éve ment férjhez és a hasán még nem látszik, de terhes. Fiút meg lányt is szeretne.

Tímeánál annyival színesebb a paletta (sok gyerek gyűlik köré. Vannak, akik kíséret nélkül illetve ifjú barátok. /Hozzá valamennyivel többen érkeznek/), hogy a lányai szám szerint hárman vele vannak. A férje az autót ellenőrzi majd odajön, mert Őt is érik kérdések. A két legidősebb már férjnél van, a harmadiknál fiúféle villan.


Mind a kettő hölgynek alá kell írnia rajongóknak. Erre Szilvia s Tímea sem számított, azért késő délutánra mehetnek a családhoz a fészekbe haza.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!