A farkas vére

MotoszkaDaniel•  2023. október 11. 17:38  •  olvasva: 62

Jobb az élet a Roxfortban, amióta McGalagony professzor asszony vezeti. Az alakot felvesszük, amint felérünk a lépcsőn és így az igazgatónő fogad minket. Azt mondja Minerva, megadja Lupin tanár úr címét. De előre szól, az elátkozott gyermektől óvakodjunk. És valószínű, hogy nem fogjuk megtalálni. Hát az nekünk egyáltalán nem jó hír. Egyáltalán Cornelius még a mágiaügyi miniszter? Azt mondja a Roxfort vezetője, egy helyre még elmehetünk. Az azonban veszélyes és Ő maga nem is járt ott, Henry Polter s Hermione azonban igen. Na, nagyon meg nagyon sovány vigasz. De akkor induljunk. Azért tanakodásra még összedugjuk a fejünket odalent.


Az egyik csaj megszólal, Ő Ronra is emlékszik. Ronald Wisley - re, hogy Ő is járt a Malfoy házban. Ma este meglátogatjuk a Malfoy házat. Itt senki sincs egy langyos kandallón kívül, ügetve megérkezünk a többiekkel e házba. A csajok illatot éreznek és megfordulok, Luna? De miért egyedül van? Amint meghallja, kit keresünk. A pálcáját leeresztve csóválja a fejét. Azt mondja, ilyenekkel nem foglalkozik a mágiaügyi minisztérium. Akkor menjünk, ne tartsuk itt fel Luna - t s apját. Ekkor egyvalaki tűnik fel, de ki az? Dobby, és közénk jőve adja elő a foszlányokat.


(Felvesszük az emberi alakot, hátha akkor többet is hallunk Dobby - tól. Arra kér minket, kövessük. A pince felé veszi az irányt és csettint. Ahová megérkezünk, azt mondja, innen Ő nem megy tovább. Megbízom e manóban, a bodza pálcámat is rábíznám. Emlékszem, mit mondott a házimanó. E környék a mi erdőnk után van. Körbeölelik a mi környékünk hegyei ezt az erdőt s ez erős alkony, amikor neszbe ütköznek a füleink ez úton. Egy fiatalember lép ki a fák közül és beszélve ránk szegezi a pálcáját. Itt valami tévedés lesz. A manó azt mondta nekünk, hogy ez egy vadember és nem tud beszélni.


Megnéz minket, ránk néz. Aztán ránk lő és mindannyian elveszítjük az eszméletünket. Én nem értem, de a többiek sem pár dolgot. Amikor éledezünk, ez egy elegáns kunyhó s akkor találkozunk Thaddeus Malfoy - jal. Azt mondja, megszökött otthonról és a törvények elől csak így tudott elrejtőzni. Nem a szüleivel van gondja, hanem a törvényekkel. Itt, ennyire bent az erdőben meg távol a hegyektől még a háklis halálfalók sem találják meg. A másik felvetésünkre nincs jó híre. Fogalma sincs, ki taníthatná e nemzedéknek a sötét varázslatok kivédését.


Valószínű, hogy tovább nem maradhatunk. Mert gyorsan a téma bezárására tér át. Átad nekünk egy tárgyat meg papírfélét írással rajta s azzal távoznunk kell. A homlokunkat érinti a pálcája mellett és immáron nélküle az általunk előbb érintett tisztáson vagyunk erdőben kicsi illetve kezdetleges ködben körbe ölelve, aminek hurkából kikerülünk végül. Elérünk Dobby - hoz s örömmel látja, nem üres kézzel vagyunk visszatérve. Azt mondja, nem mondhatott mást. Ezek más idők. Annyival vagyunk előrébb, hogy tudjuk, hogy az elátkozott gyerek jól van. Semmi egyéb többel. De a többiekkel ezt meg kell beszéljük, hogy hogyan tovább.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!