A bolondok királya, második évad: Rizsavizsga

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 13. 14:12  •  olvasva: 69

A szigeten a várhoz mész győzni és nyersz? A birodalomból lészen harmadik vagy elbukja azt? A farkasok üvöltik az eget a kérdésért, ha jönne válasz. Azt azonban, elnyeli az ég? Semmi sem kék, a horog vonyítása melegíti talán az ebédet.

A kereszt is húzza a hátadat? Az itt élőkkel szemben szintén tudja a lelked, elütsz a nővéreidtől. Ők viszont ezért nem vetnek meg! Az elmém sír, a szemem könnyezik és a tudatom a kimerülés szirtjének szélén s bágyadtan tátong e fáradtságban. Egy testvéred eljön érted. Az ordasok a pajtában gyűlnek, a falka hiányában illetve bánkódó félelemből.


A kastély szeme mesél és látom száját, fogni szeretném remény vételéért a rádiójának adását. Hullámzó keblek formás bájban feszületbe öltöznek. A foglalt égbolt asztalán az ármány mosolya kacajra villámozza kalasnyikovját? Megberetválják a téglákat s a popsik hajpántba vedlenek. Rohamot nem kapnak e sisakok, de az ebben megbúvó testeket azért felpróbálnák?


Jobb a kedvük a szőrös vadászoknak és irányba néznek, milyen nők kiabálnak az égbe vöröset? Nyittassék meg a hidegben sok borospince s azokat bordó szoknyában szolgálják majd fel a lányok? Visszahúz a szív az erődítményhez. Az idősebb másik testvérem a fekete kabátjában topog, a templom úszhat újra a csinos mocsokban?


E magaslat csábító emeletein a mesés zizegésű liget erdőségeiben nem az oltár szószékén megbújó masnis mellek nadrágjától kell tartani, hanem a matt arany bűvöletében türelmetlenül hadonászó női nyakkendőtől. Aki szeret a holtakon feketén játszani, meg se kottyan neki a sötétben a semmibe károgó varjak csalódott sóhaja és e hölgyeket talán lehet itatni vörössel. A zsigereimig hatol ebben a hidegben a dombok meg az erdő mellett a fűcsomókból érkező suttogások simogató érintése. A koronáknak is szeme van s nem engem néznek, de a szemembe pisszennek a ködfelhők?


Ez nem tetszik, elhallgat a farkas tekintete és a csajok vérért vonyítanak a barikádoknál? Talán nász lesz? Nekem mindegy, csak a hímek a nőstényekkel egyezzenek meg. Az éj napjának a torka pirosra sminkelt s gyötri a vadászidényre való szomjúság.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2022. szeptember 13. 14:19

nagyon jó tehát ha igy írsz mindig, egyre jobban fogjuk érteni ars poétikád