Forradalmár vagyok, éppen eléggé öreg

Mikijozsa•  2015. március 15. 10:51

Forradalmár vagyok, forr a dal bennem
mint Jánosban a tör'fuszujka benn.
S akkor forraljunk egy kis ünnepet
kell hozzá sok víz és világnézet.

Mer' ugye a jenki indiánt ölt,
a mi kontinensünk pedig hőkölt
valóság beismerése elöl,
és forral dalokat, s azzal dőzsölt.

Éppen elég vén vagyok, bennem még
forr valami a múltból, tökhülyék
nótája, hogy lesz világszabadság,
s eltemettek sok halott indiánt,

(tör'fuszujka jelentése- székely étel, a fehér babot főzés után megtörik majd rántással keverve főzelékként eszik)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2015. március 16. 12:05

@Rozella: Igen de puliszkával kell enni a törfuszulykát, s utána már csúszik a bor is, habár a székelyek inkább a székelypálinkát veszik ilyenkor elé...:)

Mikijozsa2015. március 16. 12:04

@Ametisz: Szia ::) Parancsoljál...:)

Ametisz2015. március 15. 21:20

Megmosolyogtattál Miki! :) klasszul megírtad!...tetszett a stílusa! :)

Rozella2015. március 15. 19:36

Vén vagy mint ORSZÁG -ÚTJA ...(ha forralt dal sem jó, marad a forralt bor..) :)
bár a fuszulykához meg nem passzol .)

Mikijozsa2015. március 15. 18:08

@petruchio: rendben :DDD

Mikijozsa2015. március 15. 18:07

@Clien03: IIIIIIIIIIIIIIgen? akkor jó

Mikijozsa2015. március 15. 18:07

@rozsika53: Oké :)

Mikijozsa2015. március 15. 18:06

@skary: azok nem voltak te, nem ők azok, biztosan nem öltek indiánt, nem ám!

Mikijozsa2015. március 15. 18:05

@BakosErika: oké, köszi :)

BakosErika2015. március 15. 16:49

Még nem lesz világszabadság, Miki.
A bab egészséges, még ha néha veszélyes is. :)

skary2015. március 15. 13:40

né felecsd ee..hogy európaiak köztük magyrok voltak az amerikába kitántorgók :)

rozsika532015. március 15. 12:46

DETTÓ....rohadt világ-lázadok.

Törölt tag2015. március 15. 11:03

Törölt hozzászólás.

petruchio2015. március 15. 11:01

@Mikijozsa: gyühet...ha ez a forradalom akkor én is forradalmár vagyok..:DDD

Mikijozsa2015. március 15. 10:57

Egy ehhez hasonló receptet találtam a neten, idemásolom:
"Az előre beáztatott fuszulykát kevés sóval ,babérlapival és a fokhagymával odatesszük főni. Ha megfőtt leszűrjük, a fuszulykát a tejjel simára turmixszoljuk sózzuk, borsozzuk. Ha kész van akkor az apróra vágott vörös hagymákat megpirítjuk az olajon. Mielőtt kész van, beletesszük a pirospaprikát és két-három keverés után levesszük a tűzről .A tört fuszulykát kitesszük tányérba és a paprikás, hagymás, dologgal nyakon öntjük, majd rárakjuk a sült oldalast és tálaljuk"