Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Forradalmár vagyok, éppen eléggé öreg
Mikijozsa 2015. március 15. 10:51
Forradalmár vagyok, forr a dal bennem
mint Jánosban a tör'fuszujka benn.
S akkor forraljunk egy kis ünnepet
kell hozzá sok víz és világnézet.
Mer' ugye a jenki indiánt ölt,
a mi kontinensünk pedig hőkölt
valóság beismerése elöl,
és forral dalokat, s azzal dőzsölt.
Éppen elég vén vagyok, bennem még
forr valami a múltból, tökhülyék
nótája, hogy lesz világszabadság,
s eltemettek sok halott indiánt,
Mikijozsa2015. március 16. 12:05
@Rozella: Igen de puliszkával kell enni a törfuszulykát, s utána már csúszik a bor is, habár a székelyek inkább a székelypálinkát veszik ilyenkor elé...:)
Mikijozsa2015. március 16. 12:04
@Ametisz: Szia ::) Parancsoljál...:)
Ametisz2015. március 15. 21:20
Megmosolyogtattál Miki! :) klasszul megírtad!...tetszett a stílusa! :)
Rozella2015. március 15. 19:36
Vén vagy mint ORSZÁG -ÚTJA ...(ha forralt dal sem jó, marad a forralt bor..) :)
bár a fuszulykához meg nem passzol .)
Mikijozsa2015. március 15. 18:08
@petruchio: rendben :DDD
Mikijozsa2015. március 15. 18:07
@Clien03: IIIIIIIIIIIIIIgen? akkor jó
Mikijozsa2015. március 15. 18:07
@rozsika53: Oké :)
Mikijozsa2015. március 15. 18:06
@skary: azok nem voltak te, nem ők azok, biztosan nem öltek indiánt, nem ám!
Mikijozsa2015. március 15. 18:05
@BakosErika: oké, köszi :)
BakosErika2015. március 15. 16:49
Még nem lesz világszabadság, Miki.
A bab egészséges, még ha néha veszélyes is. :)
skary2015. március 15. 13:40
né felecsd ee..hogy európaiak köztük magyrok voltak az amerikába kitántorgók :)
rozsika532015. március 15. 12:46
DETTÓ....rohadt világ-lázadok.
Törölt tag2015. március 15. 11:03
Törölt hozzászólás.
petruchio2015. március 15. 11:01
@Mikijozsa: gyühet...ha ez a forradalom akkor én is forradalmár vagyok..:DDD
Mikijozsa2015. március 15. 10:57
Egy ehhez hasonló receptet találtam a neten, idemásolom:
"Az előre beáztatott fuszulykát kevés sóval ,babérlapival és a fokhagymával odatesszük főni. Ha megfőtt leszűrjük, a fuszulykát a tejjel simára turmixszoljuk sózzuk, borsozzuk. Ha kész van akkor az apróra vágott vörös hagymákat megpirítjuk az olajon. Mielőtt kész van, beletesszük a pirospaprikát és két-három keverés után levesszük a tűzről .A tört fuszulykát kitesszük tányérba és a paprikás, hagymás, dologgal nyakon öntjük, majd rárakjuk a sült oldalast és tálaljuk"