Megjelent A mesekastély

lilapetunia•  2020. január 11. 20:36

2020 januárjában megjelent A mesekastély címmel egy scifi novelláskötetem, szeretném itt felhívni rá a figyelmet. A könyv kapható A Holnap Magazin webáruházában:http://webaruhaz.holnapmagazin.hu/index.php?route=product/product&product_id=331
vagy a Líránál:https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/a-mesekastely#bovebb_ismerteto


Az ismertető szöveget a Holnap főszerkesztője, Bakos József írta hozzá:

Az emberiséget régóta foglalkoztatja az a gondolat, hogy egyedül vagyunk-e a végtelen világegyetemben? Számtalan könyv, film foglalkozott már az elképzelhető változatokkal. A mesekastély című sci-fi kötet azonban egy kicsit más szemszögből mutatja be a lehetőségeket. A novellák főszereplői nem csak emberek, hanem különböző fejlettségű, társadalmi berendezkedéssel élő „idegenek”, vagy éppen olyan figurák, akikkel gyerekkorunkban mesekönyvek lapjain találkozhattunk. Legalábbis a mi értékrendünk szerint ide helyezzük őket.
De mi van akkor, ha ezek a felnőtt fejjel csak kitaláltnak hitt lények valóságosak, csak a ránk erőltetett „gyerekes” gondolkodást levetkőzve megfeledkeztünk arról, hogy a világ sokkal összetettebb annál, amit el tudunk képzelni. Ezek a furcsa, néha talán megdöbbentő, vagy éppen ijesztő, elgondolkodtató külsővel létező alakok pedig részei a mindennapjainknak, ráadásul mégsem különböznek annyira tőlünk! Hasonlóan gondolkodnak. éreznek sok mindenről és mégis másképp, tisztábban és emberibben, mint mi?!
Az írónő olyan finom lélekábrázolással és részletességgel mutatja be ezeket a világokat és szembesít minket saját emberi normáink, tetteink hibáival, buktatóival, mintha ő is kívülről figyelne minket. De vajon lehet-e segíteni az emberi civilizáción? Tudunk-e tanulni saját hibáinkból? Sőt, egyáltalán el tudjuk-e fogadni azt a segítséget, amit kaphatunk?
A történeteket olvasva ennél sokkal több kérdés kirajzolódik bennünk és talán kicsit nyitottabb szemmel járjuk tovább életünk útvesztőit, keresve a valóságos kapcsolatot az idegenekkel, akik lehet, hogy nincsenek is olyan messze tőlünk, mint azt mi gondoljuk…


Örülnék minden visszajelzésnek, amit az Olvasóktól kapnék, akár itt ezen a blogon, akár például az itt a poeton megtalálható email címemem. 

Ezzel a bloggal az lenne a célom, hogy hogy ha többek kiemelnének egy-egy témát, akkor összegyüjtve legyenek a vélemények. :)


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!