Csak egy kis eszme csere

Mersinho•  2020. május 8. 08:04  •  olvasva: 233

@Pflugerfefi: és @Perzsi.:- vel, remélem engedélyeteket adjátok a hosszászólásaitok közléséhez, ha nem, ezer bocsánat, és leveszem..



Pflugerfefi: "Nem jó a magasabb szerelem,

mert mi van ha nem éred el, ugràlhatsz felfele!
Marajd a hétköznapi, elèrhető szerelemnèl!"


Mersinho@Pflugerfefi: Lehet, igazad van :)), : De lehet hogy sokszor probléma az, hogy az ember megelégszik olyannal is, aminél esetleg többet érdemelne....


      Pflugerfef@Mersinho: Ki dönti el azt, hogy többet, jobbat èredemelnél,

valószínű Te de az szubjektív döntés!


   Perzsi.@Mersinho: Ezt kifejtenéd bővebben is? Érdekelne. Ha tudod, hogy "többet" érdemelsz, akkor miért éred be kevesebbel? A szerelemben van több és kevesebb? Akit szeretsz, azt mérlegre teszed? Van a szerelmedre érdemes, és érdemtelen? Akit szeretsz, az nem eleve méltó rá? A többi majd 123 kérdésemet fel sem teszem, ebben a témában írhatnál blogot, ott jól ki lehetne tárgyalni.;-) Mindenki elképzelése érdekelne...Plugerfefi írására írt válaszod indított el bennem egy gondolatsort.


Mersinho@Pflugerfefi@Perzsi.: Nem, nem te döntöd el.....az emberben van egy féle nemességérzés, de tudod akkor miért gondolom ezt? Azért mert az ember mindig érzi akkor hogyha megelégszik a moslékkal is, hogy ő ennél többre, jobbra lett teremtve....ugyanígy, az ember érzi, hogyha olyan szakmát kap, aminél tudja, hogy sokkal jobbat érdemelne....és ezt nem maga az ember dönti el, ez egy fajta ösztön, ami úgymond megszületésünktől fogva "belénk van programozva)....Ezért van az, hogy mindenki tudja hogy a rabszolga sorsnál milliószor többet érdemelnek a rabszolgák...de csak azért hozok fel ilyen nagy dolgokat, hogy jobban lehessen látni, hogy az ember legbelül mindig is tudja, hogy mire képes, mire lett teremtve, és ezáltal mit is érdemel...


   

Mersinho:@Perzsi.: Miért érné be az ember kevesebbel? Ez egy jó kérdés, a legtöbb ember azért, mert kissebségi komplesszusa van, azaz nem hiszi el magáról, hogy többre is képes, vagy mert nem mer kockáztatni, és azt gondolja jó a rosszabb is, hátha mégsem érdemlem meg a jobbat....na itt a probléma.
De van még egy harmadik lehetőség is erre, az, hogy szimplán lustaságból...
Lusta változtatni, vagy tenni a jobbért, s úgy van vele h végül is így is lehet élni, a jobb nélkül......ez az én véleményem.

Talán a szerelemben nincs több és kevesebb, vagy semmi vagy minden, de inkább azzal tudnám meg magyarázni, hogy az ember megelégszik néha a nem szerelem, h egyszerűen csak egy kicsit bejön, végül is eltudnám viselni, és szintén a fent említett három ok miatt ezen nem változtat, és nem keresi meg az igaz szerelmet....

 

   Perzsi.: "@Pflugerfefi: De lehet hogy sokszor probléma az, hogy az ember megelégszik olyannal is, aminél esetleg többet érdemelne..." Nincs benne a kevesebb szó, de a többet érdemelne kifejezésből magától értetődik, hogy akkor van kevesebb is.

 

   Pflugerfefi@Mersinho: Szerintem, ha valaki túl magasra teszi a mèrcét,

lehet, hogy örökké egyedül marad, különben a szerelem úgy jön
mint a villám csapás és ha mindkettő úgy èrez , hogy tudja a másik
szereti és mindent megtenne èrte nos az szerelem, és független
minden egyébtől ( pl .társadalmi helyzet, iskolázottság , csalàdi háttér, stb.)
46 ève èlek házasságban, 2 gyerek, 4 unoka
most is ugyanúgy szeretem, mint anno,
és tudom , hogy ő is szeret,
bár ez már nem szerelem, hanem átváltott az idők folyamàn szeretetté!
A lángoló, mindent elsöprő szerelem amúgy is kb 1,5 èvig tart.

 

Mersinho: @Pflugerfefi: Igazad van, de nem cáfolja meg állításod az enyémet....

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2020. május 11. 10:55

@Mikijozsa: Igen Mikibá. Nagyon sokat lehetne a férfi-nő kapcsolatáról írni. Ahol nincs szerelem, (nem kellenek jelzők, hogy nagy, igaz, mély, stb), ott nincs egyetértés. Sokan mégis ezt választják, csak ne legyenek egyedül. Meg kényelmi szempontok miatt is. Pedig úgy is lehet magányos az ember, ha együtt él valakivel. Direkt nem azt írtam, ha van társa. Mert a társ szó nálam egyenlő a szerelemmel. Ha azt írom, párom, az már nem biztos, hogy szerelem is.

Mikijozsa2020. május 11. 10:20

@Perzsi.: nem jól fogalmaztam, kezeli helyett azt akartam írni, hogy ahogyan bánik vele, szóval a bánásmód, ha nem békés természetű a nő, akkor az hosszútávon nem fog működni, tudjuk egy férfi lehet hogy pattogóbb természetű, mint a nő,de hozzá kell tenni, ha a nő is olyan mint ő, akkor a férfi állandóan provokálva érzi magát és ki tudja tán még tragédia is lehet belőle, ha meg a férfi az aki mindent lenyel, akkor a nő nem fogja becsülni, lenézi és gúnyolódik folyton, mintha azt mondani, de hülye vagy még pofon se tudsz vágni, stb, szóval a béke érdekében ajánlott az hofy a feleség, házastárs békeszerető legyen, női természeténél fogja elsimítsa és ne szítsa a a vitát, persze mindent nem szabad eltűrni, ha a férfi nagyon paraszt és ostoba jobb elhagyni és jónapot

Perzsi.2020. május 11. 09:40

Bocsi a sok hibáért, délután asztaliról már nem lesz hiba.

Perzsi.2020. május 11. 09:38

@Mersinho: Ezt nem értem, mit nem tapaszraltál?

Perzsi.2020. május 11. 09:38

@Mersinho: Az, hogy a nőnek meg lehet mondani, hol a határ? Lehet, jigy érdekes, de tudod, mint mindenki, magamból indultam ki. Bár az is igaz, hogy én nem játdzafozom, igy nekem nem kell határvonalat húzni.

Mersinho2020. május 11. 09:08

@Perzsi.: Hát, ez is érdekes, én nem tapasztaltam 2020. május 11. 09:00 ilyet....

Mersinho2020. május 11. 09:06

@Perzsi.: Érdekes amit itt most a legutolsóban Mikbának írtál... _)

Mersinho2020. május 11. 09:05

@Mikijozsa: Lehet, igen.....

Perzsi.2020. május 11. 09:03

@Mikijozsa: De fordítva is igaz Mikibá. Ha egy férfi megmondja a nőnek már az elején, hogy hol a határ, akkor azt a nő ösztönösen átlépi, de ha van esze, csak apróságokban. Ha nagyobb dolgokban is, akkor megérett rá,hogy a férfi reptesse.

Perzsi.2020. május 11. 09:00

@Mersinho: Bizony sok nő "játszik"Ám nem minden játék. Sokszor amit ti játéknak véltek, nem más, mint figyelemfelkeltés. Vészjel, hogy kicsit figyelj rám kérlrk. Mikor az állítólag "egyszerű" férfiagynak csak olyan szavakra van szüksége, hogy; igen, nem, fekete,fehér. Mondja ezt a nő,de ha már ezt sem halljátok meg,akkor jön a játék. Amitől engem kiráz a hideg. Lassan kihalnak az "egyszerű" férfiak, s jönnek a játszani vágyók. Akik azt teszik majd a nővel, amit a nő tett eddig velük. Sőt, már most itt vannak. Az meg még nagyobb baj, hogy nem csak a fiatal férfiak ilyenek ma, hanem a középkorúak is. Megtanultak "játszani".Csak ők kegyetlenebbek, mint bármely nő. Tisztelet a kivételnek, nem szabad általánosítani.

Mikijozsa2020. május 11. 07:23

@Perzsi.: szerintem a nő rontja el a férfit, ahogyan kezeli

Mersinho2020. május 10. 21:39

@Perzsi.: Lehetséges, bár nekem sokszor úgy tűnik, h a nők értenek minket, ezért tudnak játszadozni velünk...
Mi viszont ha játszunk, sem értjük őket...

Perzsi.2020. május 9. 10:45

@Mersinho: Megszámolni úgysem tudjuk, de nem is akarjuk. Azért érdekelne, melyik nem kegyetlenebb. A dicsőségen túl mi vezérli a férfit ilyen tettre. Az stb,- túl. A férfi gondolatai érdekelnének. Ahogyan a férfi nem érti a női gondolkodást, úgy a nő sem érti a férfit.

Mersinho2020. május 9. 09:40

@Perzsi.: @Mikijozsa: Aha, érdekes amit mondtok, szerintem a férfiak ugyanúgy tudnak gonoszak lenni, mivel dicsőségnek tartják, hogy még egy meghódolt, még egy stb...
De azt kell h mondjam, a nők sem jobbak.....szerintem maradjunk egyenlőnél :)

Perzsi.2020. május 8. 18:39

@Mikijozsa: Minden, mindenki változik. Ha lshetne, visszareppennék úgy 42 évet.

Mikijozsa2020. május 8. 16:00

@Perzsi.: fiatal koromban szinte minden lányt úgy néztem mint akik semmit nem vesznek komolyan, bármit ígértek nem tartották be s akkor én is úgy bántam velük aztán később meg az ellenkezője történt a lányokat én nem vettem komolyan, ma már másként csinálnám

Perzsi.2020. május 8. 14:48

@Mikijozsa: A kettőn áll a vásár mindenre igaz. A szerelemre is. Ha valaki szerelmes, de a másik fél észre sem veszi, vagy csak játszadozik, akkor megette a fene.És itt ismét felmerül bennem több kérdés. Kik játszadoznak inkább a másikkal? A nők vagy a férfiak? Bár előre sejtem, mindenki a saját nemével ellenkező nemet jelöli meg. Kivétel vagyok. Szerintem a nők azok, akik többnyire játszanak a férfiakkal, és sebeket ejtenek rajtuk. Amit aztán ember legyen a talpán, aki begyógyítja. Ha lehet Tele van a világ sérült emberekkel. Ám az sem leányálom, mikor egy férfi, aki tudja magáról ,hogy a nők bálványa... na ha Ő játszani kezd. Láttam már ilyent is.

Mersinho2020. május 8. 11:57

@Mikijozsa: Igen, anélkül el sem lehet kezdeni semmit, vagyis ellehet, de teljesen felesleges...

Mersinho2020. május 8. 11:56

@Perzsi.: Köszönöm :)

Mikijozsa2020. május 8. 10:58

a szerelem nagyon jó mindenkinek, de nem kell beképzelni, volt már olyan történet hogy valaki nagyon harcolt hogy megszerezzen valakit s mit adott neki az ég végül is révbe jutott, ám akkor vagy már másnap ki is józanodott, mert szembesülni kellett azzal, amire addig nem is gondolt...szóval ebben benne van az is hogy kettőn áll a vásár, gondolom vagy sejtem - Pflugerfef erre gondolhatott, szerintem is nehéz elérni azt aki nem viszonoz, lehet kedvelem, de kell a viszonzás is

Perzsi.2020. május 8. 10:35

Részemről nincs akadálya. Vállalom amit írtam, és a gondolataimat is.