Mert ami minőség

Mazsion•  2019. június 30. 15:59

"Távol álljon tőlem, hogy más malmára hajtsam a vizet." Azonban feltűnt ,hogy a poet oldaláról kezdenek kikopni az emberek, s egyre kevesebb az olyan vers, ami igazán jól meg van írva.Bár Rozella felhasználó többszöri vitánk után letiltott,  most arra "vetemedem" , hogy méltassam őt.

Nem akarok politizálni, de a társadalmat jelentősen befolyásolja illetve meghatározza, hogy milyen a kultúrális berendezkedése. Bizonyos versek, amikre érdemes lenne odafigyelni, érdemtelenül kevésre vannak becsülve. József Attila korát éljük újra. Az ide-oda húzás okán, s az ebből fakadó előítéletek miatt, nem az a fő szempont, mint egyes felfelé fejlődő társadalmakban, hogy azt veszik alapul ki miben tehetséges és ehhez mérten értékelik, hanem azt nézik, hogy ki hova húz. Természetesen ez nem spanyolviasz, s nem új keletű, sokkalinkább egyre erősödő és egyszerre stagnáló motívum, ami hosszú távon egy társadalom teljes szellemi leépüléséhez vezet. Fontosnak láttam megemlíteni, hogy Magyarország sosem járt élen a tehetségek megbecsülésében,s ez sajnos jócskán mutatja,egyre fogyó társadalmunkat. Rozella az utóbbi időkben alaposan mellőzve van hozzászólásokat illetően, pedig az egyik legkiemelkedőbb költő/író.
Nem bánom, hogyha ez a rövid, tömör odamondásom egyesekből majd ellenérzést vált ki. A célom az, hogy ne negatív irányba fejlődjünk vissza, hanem találjuk meg a hétköznapokban azokat a momentumokat, amikre építhetünk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

ezaz2019. július 1. 07:17

én is kedvelem rozit, és téged is, függetlenül attól, hogy mindkettőtökkel kapcsolatban előfordult, hogy nem rezegtünk egy hullámhosszon, meg hogy egy érdemtelen ember dícsérete mit sem ér...
mondjuk a túlzásoktól tartózkodnék.

Mazsion2019. június 30. 23:37

Eleon egyéb kategóriába raktam.
Mert ez általános, sokminden belefér, Nincs pontosan körül határolja. Plusz az irónia kedvéért. Hiszen itt van a kutya elásva. Másrészt a köztesek közé tettem személyes okokból. És ha a két tényezőt összedobjuk, már tovább gondolásra ad okot. A pszichológiához nem kevés érzékem van és köszönöm a dicsérő szavakat.
Másrészt alternatívákat felajánlani nem feltétlenül okos dolog. A tanítva tanulás elvében hiszek. Pont ezért nem látom ezt szükségesnek.

Mazsion2019. június 30. 23:26

Skary, akkor emígy..
Mit ne mondjak, nálam is vannak fától az erdőt effektusok, de nálam a motiváló tényező az alap adottságból is jön..

Mazsion2019. június 30. 23:23

Oki az önszervező kör, csak egy bizonyos rétegnek szól.
Nyílván mindenkinek más az igénye. Rozi pl. József Attilai magasságokba ír. Az is egy külön értelmezést kíván.. Annak ellenére, hogy nem vagyok vele jóban, elismerem az írásait, mert nagyon hozzáértően fogalmaz.

Eleonora2019. június 30. 20:30

Érdekes írás, többször olvasós. Profi, prókátor és pszichológus, egyben.
Furcsa, hogy egyéb kategóriába raktad,hisz művészetről szól, ha jól értem, bár lehet, hogy nem értem, hisz a Poet, úgy tudtam szabad oldal, a moderálás szempontjait sem ismerem igazán,a hozzászólások meg mindenkinek szíve joga. Van a főoldalon egy okos számláló, ha jól láttam, ami mutatja, hogy hányan nézték meg az írást, talán a blogba is be lehetne vezetni, s akkor már egész más lenne a kép, mert abban egészen biztos vagyok, hogy Rozella verseit sokan, nagyon sokan olvassák.Sőt, még azt is mondani merem, hogy követik a blogjait, ha már úgy döntött, hogy főoldalon nem ír. Ez az Ő döntése, biztosan van rá oka, de engedtessék meg neki, hogy ezt, Ő döntse el. Akinek szeme van, láthatja, hogy részt vesz a Poet munkájában, akkor is ha meleg van, akkor is ha mindenki nyaral, vagy éppen punnyad, vagy az ide írók lelkén, láthatóan erőt vesz esetleg az őszi ködös levertség. Ő mindig igyekszik felrázni, életben tartani azt a picike szikrát, ami ott van minden emberben, legyen az művelt, félművelt, vagy olvasott, sok ismerettel rendelkező, vagy csak egyszerűen ember.
Hogy József Attila korát éljük-e, hát mikor nem éltük azt? Írók, költők, festők, szobrászok, mind mind, mindig is többet láttak, élesebben mint az ember, ki saját körében mozog, vagy azért mert nem tud kilépni, vagy mert nincs elég ismerete, de nem is sorolnám, hisz, biztosan így is érted.
Kitűzött célod szép, jó, reméltem, hogy ajánlsz majd fel alternatívákat.

skary2019. június 30. 17:46

háátjahh...rozella itt aki nekem teccik...noh nem úgy..amúúgy...tetszenek az írásai többnyire...talán itt a blogokban messze sincs senki a közelében..a főoldaltmegnemtom...brr...a féműveltebbekkel meg úgy vagyok, hogy ők is isten teremtményei..és nem a zisteneknek kell írni...talán a félműveltebbek jobban rá vannak szorulva az olvasásra....nah persze ha tudnak egyáltalán..a sorok közt olvasni :) sorry :)

okeanus2019. június 30. 17:27

Egyet értek, s ha kiegészíthetem; nemcsak Rozellával és egy-két kiemelkedő alkotóval bánunk méltatlanul, hanem legalább ennyire súlyos, hogy alkotók sorát méltatlanul agyondicsérjük. Vannak ráérő hangadók, akik agyba-főbe magasztalnak közhelyes giccseket, gyenge alkotásokat stb, majd jönnek a félműveltek és mindet vitatnak, még azt is, hogy mit lehet és mit nem lehet vitatni. Mindez pedig következik abból is, hogy tisztázatlan mi a különbség amatőr műkedvelés és művészet között...stb.
Régóta szorgalmazom önszervező közösség létrehozását, ahol közel azonos ízlésű és kvalitású egymás kölcsönösen elfogadó és segítő verselők lennének csak jelen, önmaguk eldöntve azt is, hogy kik kerülhetnek közéjük...stb.