Laár András gondolata az emberi kapcsolatokról

Marie_Marel•  2009. március 19. 20:52

Csak az gondolkodik el sorsának alakulásán, aki úgy érzi átélt már annyi fájdalmat, hogy inkább szembenéz a lelke mélyén rejtőzködő problémával és megoldja.

Fontos, hogy feldolgozzuk szorongásainkat, amelyek többnyire a gyerekkorunkból erednek, szembe kell néznünk azzal, hogy mi van bennünk mélyen, a tudatalattinkban elrejtve. Tudnunk kell, mi az, amit valóban szeretnénk. Ezeknek az érzéseknek, vágyaknak az elfojtására rengeteg energiát pazarolunk. Ez az életenergiánkat emészti fel. Aki így él, az nem lesz képes arra, hogy a sors nyújtotta esélyekkel éljen, egyszerűen azért, mert nem lesz hozzá ereje. A traumák nagyon egyszerű, természetes módja a mély emberi kapcsolatok kialakítása, amelyben a felek reagálnak egymásra.



( Laár András)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

def.67-892009. március 19. 22:46

Komoly gondolatok, megszívlelendó mondatok. Amit pedig a hozzászólásodban írtál, én ilyen szépen nem tudom megfogalmazni, de ez a lényeg! :)

kamikaze2009. március 19. 22:43

Köszi Marie!de én nem menekülök,előlem menekülnek!és boldog is vagyok,pl ilyenkor amikor igazi emberekkel beszélhetek!mégse lehet az ember állandón a nap 24 órájában boldog:)még rátámadnának az adóellenőrök

Marie_Marel2009. március 19. 22:33

Kedves kamikaze!
Ne menekülj! Higgy nekem, sok mindent megéltem. Arra jutottam, hogy nem igen van fontosabb dolog az életben, mint a szeretet. És nem kapni, adni kell! Ez nem áru-csere. Ha tudsz szeretni, tiszta és nyugodt lesz a szíved. És láss csudát: barátod is lesz egyszer csak. És boldog is leszel. :-)))

kamikaze2009. március 19. 22:29

meg az a baj Kedves Marie,hogy kevesen vagyunk akik elolvassák ezeket a sorokat.és kinevetnek mert te elolvasod és pont ezekkel az emberekkel kell neked nap mint nap találkoznod,együtt dolgoznod stb.aztán a nevetés elől elbújsz egy ''titkos''internetes világba és kész a depresszió és egy depresszós bénával ki a franc akar komoly emberi kapcsolatot?-ha újra nevetni akarsz vissza kell térned a nemszeretem emberek közé,mert hát úgy hogyan tudnád magadat megértetni velük,hogy nem is szólsz hozzájuk?a 22-es csapdja ez!de hát ezért vannak a poéták,nemugye?kézcsók-egy volt depresziós ide-oda menekülős,de mindig feltámadós felebarátod

kapocsi.ancsa2009. március 19. 22:09

Az a baj..nehéz a félelmet leküzdeni..
és valóban nehéz magunkba mélyen nézni..
Elgondolkodtató sorok.

kormanyossanyi2009. március 19. 21:06

Van benne valami...

szebarb2009. március 19. 20:57

Kedves Marie,
Jó volt olvasni. És igaza van.