Maria_HS blogja

Maria_HS•  2020. október 25. 21:13

Novella

Megfordult a szél, napjainkban.

Történt, mind ez egy kedves városban, pár évvel ezelőtt, talán tavasszal.

No ezt nem tudom pontosan, talán nincs is jelentősége.

Történet nem a szél fordulatról szól, de valahogy így szokták mondani, habár a kis barátom, aki most 6-éves, azt mondja a befőtt teszi el a nagymamát.

Először meg sem értetem,mit is akar ezzel mondani, válasz nélkül hagyva tovább vittem a gondolat menetét, de Ő nem az a fajta aki ezt hagyta.

Megmagyarázta, hogy a dolgok mint olyanok kicsit másképpen zajlanak amit nem szabad engedni, tehát itt az idő, s tennem kell valamit.

Nos a kitérő után rátérek a lényegre, mert azt gondolom, hogy kelően felcsigáztam az érdeklődésedet.

Azóta a tavasz óta, hívatlan vendégeim vannak, s mint olyan, sajnos kellemetlenek, hangosak s nagyon kritikusak.

Persze, csak velem, mert önmaguknak annyi illemtelenséget engednek meg, hogy még a gesztenye is szaltózik mielőtt földet ér.

A felettem lévő lakásban, berendeztek egy kínzószobát, nem írtam el, jól olvasod, kedves olvasó.

Nos ez a szoba állt, egy kémhálózatnál használt, vallató szerkezetből, lánykori nevén, gondolatolvasóból, megjegyzem ezt a szerkezetet, a mai napig használják. Ugyan úgy használják a kamerákat, a lakásom minden szegletébe akad egy-egy ilyen, hát persze, a kíváncsiság a fürdőszobáig terjed, jó magam 68,-évemet is megünnepeltem, itt egy szóra meg kell állnom, mert a születésnapomon sem kíméltek, ugyan miért tették volna, hiszen ez a csoport, haszonszerző, szemérmetlen s aljas

(emberekből),áll, akinek az a szórakozása, hogy saját örömükre, játszanak más ember életével, vagyonával.(akkor Rendőrséget )

Tehetik, egy pénzes ügyvéd a banda feje, itt még nem említem meg a nevét, végére érsz az olvasásnak, akkor mint a filmekben, kiírom a szereplők nevét, talán még a foglalkozását is mellékelve a profilt..

Meglátod, érdemes végig olvasni ezt a pársort.

Nevetséges, mert néhányan itt (vannak) a gépemben s olvassák s el lopják a verseimet, novelláimat az írásomat.

Érezni, hogy ott van a félsz, nagyon szeretném látni az arcukat, amikor olvasni fogják, a kész novellát. Hallom, hogy remegnek, bizony ez nagy bukás lesz mint olyan, okot ad a fenyegetésre.

Azért érzékeled?

Kínzás, vérfürdő, stb. s megölünk fenyegetés...

Kívánhatók -e,jobbat?

S mind ezt azért, mert nekem már nem kell az örökség, oda kéne adni nekik, brutális nem?

Visszatérve a kínzókamrát, azért kellett,kialakítani, mert az ügyvéd gyerekei, akiket, ugyan kevesen ismernek, de léteznek, játszani akartak, Rendőrséget..

S játszottak is, pillanatok alatt, lettem, gyilkos, betörő, kém, hazaáruló, s minden, ami miatt, lehetett velem szórakozni, apámat s anyámat is megöltem, hát persze, amit ezeknek az egyedeknek az elméjük kitalált, szándékosan nem nevezem őket embernek, s bizonyára egyet értesz velem, ha ezeket, embernek nevezem, azzal megsértem a normális embereket.

Tehát nem teszem, a véleményemet kordába tartom, mert nem akarok támadási lehetőséget adni.(anélkül is van, percek kérdése s gyilkos lesz belőlem)

Így maradnak egyedek, szóval játszottak, naponta lettem egy olyan ember, akit el kell ítélni, a telefonomat kikapcsolták, valamilyen szerkezettel tudják ezt meg tenni, feltételezem ez is a kémhálózat tulajdona.

A laptopomban úgy tevékenykednek a mai napig s ez a telefonra is értendő, mint ha az övék lenne.

Talán itt az ideje, kitérni arra, hogy miért is teszik ezt.

Igen ezen én is sokat gondolkodtam, hogy miért?

A KÉMSZOLGÁLAT jelentős indoknak tűnik, hiszen naponta jelentenek rólam olyan dolgokat, hogy ha a Bodri megenné, bizony megveszne tőle.

Teszi ezt, egy olyan egyed, aki tagja ennek az egyletnek.Olvastam egy regényt ahol pont ilyen (Bolondgomba egylet) működött, nos engedelmeddel, ezután így említem őket.

Ugye tetszik a nevük..

Mikor ezt írom 2020. 10. 22. a dátum, s most is itt suttognak a segélyvonalból kialakított házi telefon rendszeren, kicsit bővebben, ez azt jelenti, hogy minden tagnak rendelkezésére áll, ingyen s bérmentve, telefonálni, egymás között, ötletes, ugye.

Az, hogy a normális ember, aki ebben a városban él, nem tud SOS telefonon segítséget kérni, nos ezeket az egyedeket nemigen érdekli, a lényeg, hogy ők a város( urai), tudjanak csevegni s a vágyukat csillapítani, majd lentebb megemlített nő akinek jelenleg nem adatik pár, olyan aki az ágyban mellette szuszogna, esténként,furcsán adja tudtára a csapattagoknak, hogy szeretkezne, ha volna kivel.

Leírva érdekesnek tűnhet, élőben hallgatni, már nem annyira.

A rendőrségi játékban, szinte minden tag részt vett,ehhez adva volt a társasház, 7. em. az én lakásom a 6,- em van.

A társasház mellett, nagy parkoló van, s nem messze a háztól található az igazi Rendőrkapitányság.

Elgondoltad, hogy a Bolondgombaegylet tagjai itt a Rendőrkapitányság szomszédságában, tudtak ilyent játszani, tehették mert a apuka zsákjában sok pénz van, lévén ügyvéd, no meg az egylet tagjai, olykor-olykor tesznek is hozzá.

Bankok, meg miegymás, Pl: a városlakóinak elhalálozása, s a lakásuk kirámolása, egy-két lakó átsegítése a túlvilágra, érdekfeszítő játék.

Az én személyem is azért keltette fel az érdeklődést, mert örököltem, egy értékes ingatlant.

Az örökséghez azért jutottam,mert Nővéremet átsegítették a túlvilágra, tették ezt azért, mert nem írta alá a hamis végrendeletet.

Ügyvéd úr, unokája Judit, abban a társasházban vett ki, lakást ahol az elhunyt a ( megölt ) nővérem élt. Halála előtt a Bolondgomba egylet, tagja már ráakaszkodtak, kísérgették, a pénzét elvették, halálakor, csont s bőr volt a szerencsétlen.

Mivel a távolság adott volt, telefonon tartottam vele a kapcsolatot.

Addig amíg a Bolondegylet tagjai engedték, mert az Ő telefonját is ki kapcsolták, olykor levelet írt, így utólag jöttem rá, hogy mennyire korlátozták az életét. Velem is ezt tették-teszik, igaz, nálam közben játszik-játszott a vírus, Maradj otthon, szlogen.

Megadták a módját a játéknak annyi szent, naponta jött, Mentő, olykor halottaskocsi, ha igaz, hogy akinek a halálát keltik sokáig él, akkor én soha nem halok meg.

Persze attól is függ, hogy az egylet tagjai, hogyan is akarják.

Mivel minden éjjel,VÉRFÜRDŐT rendeztek-rendeznek, nekem.

Teszik úgy, hogy tisztában vannak vele, hogy magas vérnyomásra szedek gyógyszert.Tudniillik a leleteimet is ellopták. Azt gondolják,úgy kábszertől belőve, ha meghalok az övék az örökség, igaz a Fiamat is ki kell nyírni, de ennyi haláleset mellett ez nem oszt s nem szoroz. Az örökség könnyű átvétele miatt, az egylet tagjai közül, egy páran a fiam nevét, annak végzettségét bitorolják, hasonló képen az én nevem is.Mindegyiknél ott a telefonszámunk, sőt az ellopott telefonunk, a pénzünk, sok számunkra értékes, apróság.

Tehát ha megölnek: az örökséget felmarkolják, s ez nem lesz nehéz, mert ők a nevünket viselik..STB. (rokonok lesznek, lányom, fiam, szeretőm )

Ha ezeket az érveket hallom, elmélázok, tényleg ennyi.

Igen tényleg ha a barátod a rendőrség, meg minden aki s ami fontos.

Tehát összefoglalva:

- adva van egy egylet, annak vannak tagjai,

- van ital, cigi, s közös érdek a vagyon.

- ezeknek az egyedeknek, két nevük van, mert az igazi nevük már nincs a nyilvántartásban.

Amikor először hallottam, hogy értekezlet, vagy valami ilyesmi zajlott az emeleten, aminek a vége az volt, hogy eldöntötték, hogy megélem -e, a holnapot, azt hittem valamit félre értettem.

Aztán a sokadik alkalommal, ráébredtem, hogy ez véresen komoly, s közben éreztem a cigi furcsa füstjét,ami arról adott bizonyosságot, hogy ezek az egyedek be vannak lőve.

A kábítószeres dohánynak tudniillik, nagyon jellegzetes illata van.

Köztudat, hogy nem vagyok egy félős fajta, de egy pillanatra meg elborzongtam, Uram -Atyám, mi történt ebben a városban tovább megyek ebben az országban.

A napi kínzáshoz, társult a méreg, amit az ablakon, s falon keresztül szórtak ránk, segítve az elhalálozásunkat, a méreg hatóanyagát, mennyiségét, nem tudom megbecsülni, sajnos ők sem.

Fiam s az én életemet, ezzel a kisded játékkal, teljesen hazavágták.

A méregnek csőrendszert építettek ki, csappal ellátva a falon keresztül, talán hihetetlen nekem is az volt, de sajnos megtörtént, sőt a napjainkban is tart, igaz a mérgezés ma már megszűnt,de minden este 2020. őszén az a téma, hogy megölnek, vagy nem ölnek meg.

Ha egy ember hiányzik akkor nagy az esélyem, hogy másnap nem ébredek fel.

Sőt vendéget hívnak, olyan bérgyilkos névre hallgatott, a szomszédaim segítségének köszönve, elküldik a hívatlan vendéget, vagyis eddig sikerült elküldeni.

Ki a megbízó, állítólag az ügyvéd úr, de az is lehet, hogy csak a nevét adja hozzá.

Számomra ez az egész lényegtelen, lehet a parancs tőle hangzik el, de aki megteszi az a hunyó, a szándék az övé, öletni akar teszi ezt azért, mert a vagyonomat szeretné megszerezni.

Elképesztő: képesek órákon át áramot vezetni az ágyamba, hogy az rezegjen kelően, hogy a szervezetemben minél nagyobb káoszt legyen, tudniillik a vérfürdő lényege, hogy a vérnyomás megemelkedjen s agyvérzést okozzon. A másik célja, hogy a vérkeringés összeomlik, s ezáltal az elszenvedett élőlény életét veszti.

Élőlényt írok, mert ezeknek az egyedeknek ilyenkor az elméjük elvan szállva, többször hallottam már amikor másnap azt kérdezik, miért mi volt tegnap..Izgi nem, döntöttek egy ember életéről, s fogalmuk sem volt arról.

Tegnap amikor észre vettem, hogy megint én lettem a játékszer, gondoltam át telepszem a kanapéra, hiszen az ágyamban áramot vezetek.

No nem úgy van az, a selejt egyed, mert az ugye ezt te sem kétled, a fotelban a kanapéban is belevezette az áramot.

Tudjátok van egy- két, képviselő s mint olyan nagyon ráérnek, mert a nép pénzéből telik mindenre, dolgozni nem, vagy alig, ráérnek, közben egy- két, cigit is meggyújtanak

.

A kellő mámorban mehet az emberölés, hát hogyne, a hűtő egyre hangosabb a szerencsétlen kiszemelt, tegnapeste éppen én voltam, se ülni se aludni nem tud, valahogy így kell ezt csinálni.

Ha érdemesnek tartanám, hogy szóba álljak velük, talán megkérdezném, hogy miért is vagy hogy is van a hogyishívják, de nem teszem,mert nem ereszkednék le erre a szintre, ugye megértitek.

Megfordult a szél, napjainkban

II.

A második fejezetben, csak arról fogok írni ami, most jelenleg zajlik, azaz: 2020,10.19-25.

Talán annyi a változás, hogy a 7. em. már kipakolták, a mérget s az egyéb eszközöket leszedték, csak a szükséges maradt, ilyen a kamera, a telefon, emlékszel: SOS rendszer.

Jelenleg a szomszédház, földszintjén van a berendezés, valószínű, ugyan azért amiért itt volt (Rendőrséget kell játszani)

A vénasszonyt, vagyis engem, továbbra figyelni, kell: monitoron, s olvasni kell a gondolatát, annyi, a változás, hogy most nincs kihangosítva, mert eddig, minden ki volt.

Nos ezt a tettet, nem a jóindulat vezérelte, á azért tették, hogy ne tudjak segítséget kérni.

Hiszen ez volt az egyetlen módja a segélykérésnek, mivel a telefonom ki van kapcsolva, a Fiammal elhitették, hogy nem vagyok normális.( Orvosom, akit évtizedeken át, védtem, s( mondhatni, tán tiszteltem). Igen..

Tiszta jóindulat, ugye érzékeled? Mire is képes a névtelenség.

Az elmúlt éjjel, 10.23. talán az ünnep tiszteletére, vérfürdőt rendeztek nekem, az ágyamban, áram volt vezetve, s kellemetlen bizsergést kellett, elviselnem, ilyenkor az ereim kellően megvastagodnak, a vérnyomásom, rendeltetés szerűen emelkedni kezd, jól működik, ez a cél.

Hozzá, zaj, a mélyhűtő folyamatosan s hangosan zug, ha nem működik az egyik, majd a másik talán segít, az elgondolást, a belőtt elme, szüli, miszerint,így majd működik az öreglány kinyírása.

Sajnálatomra, nem csak ezt kell elviselnem, hanem azt a tényt is, hogy ezt többen figyelik, mert szinte mindenki egyetért, azzal, hogy engem ki kell nyírni.

Az indok a pénz, na meg az eltelt idő, amit azóta számolok, mióta a Nővérem meghalt, s elkezdtem nyomozni, a történtek után.

Van itt más is,amit, már kellően körbejártam, de tárgyalás előtt nem lehet róla beszélni. Legyen elég, hogy komoly bűntények sokasága van jelen. S talán nem is kell említenem az is összefügg a személyemmel, légy türelemmel, mindenről értesülni fogsz, gondol bele én már hónapok óta nem vagyok szabad ember a saját lakásomban.

Nagyon sok tényre rájöttem,így beköltözött a félsz hozzájuk.

Ha ez napvilágra kerül, mivel szándékomban van pereskedés útján,az ügyet végre lezárni s a szabadságom vissza nyerni,sajnos, más megoldás nem lévén.

Volt sok ámítás, de szakmázik az ügyvéd úr.

Rosszul teszi, hiszen nekem olyan bizonyított tények vannak a birtokomban amit, élete végéig sem fog megoldani, elkendőzni, tisztázni.

Csoportjáról is szép litániát tudok felhozni, igen nagyon sok egyede van a Bolondgomba egyletnek.( komoly beosztással, talán jelenleg megbecsüléssel járó közelismeréssel) kérdés, hogy meddig?

Mert az talán nem titok, hogy a tárgyaláson minden kiderül.

Itt, most abba kell hagynom az írást, mert amit írnom kéne egyelőre nem kerülhet a napvilágra, tárgyalás előtt. Köntörfalazni meg nem szernék, nem célom az ámítás. Nekem részem van benne naponta.

Nem tudom, hogy mi lesz a vége, annyi bizonyos, hogy nem leszek ÖNGYILKOS, mer tudnod kell kedves olvasó a bérgyilkos kérése, naponta folyamatban van.

Ha jól dolgozott akkor másnap azt mondják majd, hogy öngyilkos lett.

Nem leszek azt megígérem, hiszen tartozom neked a folytatással.

UI:

Tegnap hajnali 2-7,- óráig, vérfürdőt rendezett nekem a Kapitány Zsolt , tette ezt azért, mert az örökségem kéne neki, logikus nem..

Mellékelek egy szép verset. a témához illik, fogadjátok szeretettel.

A III. részt tárgyalás után közlöm veletek.

( a történet valós, név s fénykép közlése a III. résben )

Maria_HS•  2020. október 24. 11:36

Éva verse

Tréfás kedvében van a bolondlány,
a szomszédomban lakik egy ideje.
S mint ilyen, zavaró, néha silány,
Biz' nem vonzó s hidegen hagy külseje.
 
Így van ezzel más is réges-régen,
talán akkor veszünk róla tudomást.
Amikor a parkolóban,épen,
kérdezik, zsákolni hol lehet nagyság.
 
Nos, ekkor hangos az utca, hiszen
mindenki nagyon jól tudja, hogy merre
fekszik a nő, ki becstelen s gonosz
kinek nincsen jóga a boldogsághoz.
 
Talán nem érted, persze nem itt laksz,
nem tudod, mily' ha kedves könyved elvész.
Vagy a pénzed bánya, hogy ott járt ma,
neve lehet, becstelenek asszonya.
 
Lakótelep réme, és életek
megrontója, vérfürdő rendezője
ha mokkás a kedve, taszít, fellök
s átszabja a tested, de nem lesz elnök.
 
Van mikor rájön s hangosan kántál,
mindegy, hogy mit, csak hallja saját hangját.
Elképesztő, sajnálni nem lehet,
hiszen naponta szomorítja léted.
 
Fiad nyakát szorongatja torka
szűkül a levegő fogytán, vakmerő
bandában a tagság ígéretes,
talán a tettért a tekintett nyerő.
 
Örömmel írom az utolsó sort
éjszaka, lopás közben elvétette
a lépést, és valahogy itt ragadt.
S ez bizony, könyörgésre késztette.
 
Talán, örülnék is a látványnak
ha a vendégségbe én hívtam volna.
Sajnos erről szó nincs hisz hívatlan
érkezett, lopni jött a szomszédlánya.
Mindent visz, nem válogat bosszúja
s tudatlansága, hatalmas,nem karma.
Lehet, hogy az apja hagyatéka.
 

Maria_HS•  2020. október 16. 18:27

Gondolat

Hársfa
alatt, az élet oly szép lenne
ha a szúnyog, ott nem keveregne.
mert a zúgása, na meg a csípése,
feledteti mily' volt szőkesége.
Kedvem nem a régi muszáj feledni,
de szép őszt, mégis lehet remélni.
Igaz a csalfa, színeivel ámít,
illata, krizantém s mint ilyen, fájdít.
 
Fájdít, mert az elmúlást hozza,
a természet, örök nászra öltözik,
ősz, arája a télnek, kopár s hideg,
s ha libben, a hótakaró a hársfa
tea, idéz szép nyarat a fa alatt.
 

Maria_HS•  2020. október 16. 11:36

Gondolatok

Billy Collins

KEDVENC TIZENHÉT ÉVES GIMNAZISTÁMNAK

Tudsz róla, hogy ha elkezdted volna építeni a Parthenont
a születésed napján,
még egy év, és kész is lennél az egésszel?
Na jó, egyedül nem ment volna.
De semmi baj:
Hogy önmagad vagy, az éppen elég.
Pont azért szeretünk, mert az vagy, aki.

De tudtad, hogy a te korodban
Judy Garland százötvenezer dollárt szakított egyetlen filmért,
Jeanne d’Arc győzelemre vezette a francia hadsereget,
és Blaise Pascal kitakarította a szobáját?
Akarom mondani, feltalálta a számológépet.

Persze minderre később is ráérsz
az életedben, miután kijössz a szobádból,
és virágba borulsz,
vagy legalább szépen összeszeded a zoknijaidat.

Valamiért nem megy ki a fejemből,
hogy Lady Jane Grey már tizenöt éves korában
Anglia királynője volt.
Bár később lefejezték, úgyhogy ő véletlenül se legyen a példaképed.

Néhány évszázaddal később
Franz Schubert, amikor annyi idős volt, mint te,
főzött a családjára,
ami mégsem tartotta vissza attól, hogy négy szimfóniát, két operát,
és két teljes misét komponáljon, még kamasz korában.

De persze ez Ausztriában történt,
a romantikus érzelmesség csúcspontján,
nem itt, Cleveland-külsőn.

De tényleg, kit izgat, hogy Anna Oakley tizenöt évesen mesterlövész volt,
vagy hogy Maria Callas tizenhét évesen debütált Tosca szerepében?
Szerintünk te úgy vagy különleges, ahogy vagy,
akár az étellel játszol, akár a semmibe bámulsz.

Egyébként amikor azt mondtam, hogy Schubert főzött, hazudtam.
Bár ez nem jelenti azt, hogy minden házimunkából kihúzta volna magát.

Maria_HS•  2020. október 14. 14:23

Négysoros

Távol vagy
én kereslek, s palástolom a kínt
ami velem van, mert hiányod fájó.
Tudom, régen elkövettem a csínt
szeretlek s ez  üzenet neked ártó.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom