Készül az erdő

Marcsy•  2021. június 25. 09:33  •  olvasva: 68

Elérkezett a december, minden ember készülődött az eljövendő ünnepekre. Az asztalokon lévő adventi koszorúkon meggyújtották az első gyertyát. A házakat sok helyen feldíszítették és ünneplőbe öltöztették az udvarokon a fenyőfákat. Bogi édesanyja is nagytakarításba kezdett, a kicsi leány segítségével. Kicsi, mert még csak négy éves volt. Mikor elkészültek a takarítással, mézeskalácsot sütöttek, mire elérkezik a Karácsony, pont elég puha legyen. Betették a süteményes dobozba a cukormázzal és csokoládéval díszített sütiket és eltették a kamrába. Bevásárló útjukon a kislány látta az udvarokon szépen felöltöztetett fenyőfákat és így szól az édesanyjához:

-          Mondd anyuci! Mi is feldíszítjük a fenyőfát az udvaron?

-          Igen kicsim, kipakolunk a bevásárlókosárból és kijövünk a fenyőfához.

Időközben haza is értek. Elraktak mindent a helyére és előkereste Bogi édesanyja a karácsonyi égősort. Nagyon szép lett a nagy fenyő az udvarukon, aki arra járt, megcsodálta és megdicsérte. A kislányt viszont valami nagyon foglalkoztatta.

-          Anyuci! Az erdőben a sok fenyőfa hogyan lesz feldíszítve?

-          Tudod kicsim, azokat nem az emberek díszítik fel, hanem a tél tündére.

-          A tél tündére? Az meg hogyan lehet?

-          Azt nem igazán lehet szavakkal elmondani, inkább látni kell a szépen díszített fenyőfákat. Holnap délelőtt elmehetünk megnézni őket az erdőbe.

Aznap izgatottabb volt a kislány, mint amikor először ment óvodába. Már nem nagyon mentek az udvarra, mert nagy köd ereszkedett az egész falura. Másnap reggelre dermesztően hideg lett. Szépen kitisztult a levegő, és ahogy kisütött a téli nap, szikrázott az éjszaka esett hó. Ebéd után sétára hívta a családot az apuka. Jól felöltöztek, kesztyűt és meleg sapkát is húztak és elindultak az erdő felé. A hó besüppedt a lábuk alatt, de vidáman szaladgáltak és hógolyózni kezdtek. Csupa hó lett a ruhájuk, de nem bánta senki. Egy-egy szajkó ugrált fáról fára csörögve, és leverték az ágakról a havat. A kislány megkérdezte apukáját:

-          Apuci! Te is tudtad, hogy a téltündér díszíti fel az erdőben a fenyőfákat?

-          Tényleg? Te ezt honnan tudod?

-          Anyuci mesélte nekem, azért jöttünk ide, hogy megnézzük.

Kicsit meneteltek a hóban a fenyőerdő széléig és meglátták a csodát! Az előző napi köd vízcseppjei ráfagytak a fenyőkre, csodás, csillogó díszítésként. Ahogy rájuk sütött a délutáni nap, ragyogtak mind. A kislány mosolyogva fogta meg édesapja kezét és mutatott a fák felé.

-          Látod apa! Igaza volt anyucinak! Tényleg itt járt a téltündér! Az erdő is készül a Karácsonyra!

 

2016. január 3.

szerző: Hajdu Mária

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

dufmar2021. június 26. 20:59

Szép.

Marcsy2021. június 26. 16:29

Köszönöm szépen.

Törölt tag2021. június 25. 13:18

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2021. június 25. 13:18

Törölt hozzászólás.