Trabantot tolni élvezet...megígértem!!!

Mamamaci40•  2015. április 9. 09:37

Beszélgettünk, megint, sokadjára, lélektől lélekig szállt a sok szó, kaptam valamit, s remélem, adtam valamit, s persze, mint a cím is sugallja, ígértem. Sok-sok gondja közepette jó volt hallani csilingelő nevetését, drága Kicsikinga, fogadd szeretettel, s persze nemcsak Neked szól, nem voltam, nem vagyok, s nem is leszek irigy, mindenkinek, nekem nosztalgia, Ti pedig, többiek, nevessetek egyet.

Időkerék nyikorogva pörög visszafelé, az iskolai földrajzatlasz lapján utazunk, Duna- stimmel, de nem pataj, hanem haraszti, valamikor még a múlt évezred végén, vagy ennek nagyon az elején.

Átellenben velünk a későbbi tulajdonosok megosztották a telket, az egyik felén megmaradt a hosszú ház, lelki fülemben visszacseng a fiatalasszony hangja, amikor az anyóssal perlekedett, hogy "nem azé' gyüttem...", s a vége, "hát itt otthoni otthont kapsz Franciska"...évek teltek, az anyós az Égben magyaráz, a fiatalok elváltak, az utcában nem jártam évek óta, de a történet idején még jó állapotban volt az "otthon".


A másik felén épített egy szép barna ember, de telhetetlen volt, mert a mi oldalunkon vett is egy házat, aztán rájött, hogy aki sokat markol, keveset fog, s nem mind arany ami fénylik, szóval kiadta albérletbe egy fiatal házaspárnak, később megdőlt a matematika, mert kiderült, hogy 1+1 az lehet három is...

"pestiek" vették ki a házat, és érdekes módon ennek a fiatalasszonynak sem volt jó semmi, mert persze, itt csak "kínai" meg a piac, és nem a Westend City Center, és hol lehet itt tornázni, mert szülés után le kell fogyni, egy alkalommal éppen Erikát hallgattam bősz elszánással, amikor a szembe szomszéd indult biciklivel, s miközben mi összenéztünk cinkosan, hogy hát ja, ez jutott...csak annyit mondott, Erika, vegyél biciklit, azzal is lehet fogyni...ő elkerekezett, én meg hallgattam a következményt.


Aztán eljött egy hajnal, és este érkezett a párom hatalmas vigyorral az arcán, s mesélte az alábbiakat.

Indult volna, de meglátta, hogy a szomszéd nekiveselkedve tolja a Trabantot, mikor kiért a kapun, párom felajánlotta, segít, mert azt hitte, be is kell tolni, mire a szomszéd közölte, az Ég egy adta világon semmi baja a kocsinak, csak hajnalonta azért tolja ki, hogy nehogy a zaj felébressze a feleségét és a picit!

Párom megjegyezte, hát engem is rá lehet mindenre venni, de ez már...:)))

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402015. április 9. 19:32

köszönöm Ametisz!

Ametisz2015. április 9. 16:41

:)

Mamamaci402015. április 9. 14:31

Erzsi, Anna, Klára köszönöm!

MKKlara2015. április 9. 13:49

:)

Törölt tag2015. április 9. 11:07

Törölt hozzászólás.

Doli-Erzsi2015. április 9. 10:55

Nagyon jó lett, gratula!
Ölelésem.

Mamamaci402015. április 9. 10:21

köszönöm szépen Kinga!

Kicsikinga2015. április 9. 10:16

Drága Emőkém!
Mikor először mesélted, akkor is jót nevettem, de így leírva, még aranyosabb lett, és mivel nagyon jó a stílusod, ezért biztatlak, felelősségem tudatában, hogy mindig oszd meg velünk élményeidet, ugyanis nagyon szórakoztatók, emberiek, hitelesek, valósághűk!
Egy férj ilyen fokú galantériája,bizony csodálatra készteti az embert!
Remélem, hogy felesége őnagyságát is!