SPAR-atlan pillanatok

Mamamaci40•  2015. május 27. 13:37

Bevásárlás Kalocsán, felfedezni szűkebb hazánkat. Séta a bevásárlóutcában, nézelődés, már nem kell sietni:( csak elfutni lélekben a nyomasztó gondok elől. Hálám annak a jótétléleknek, aki kisegített egy nagy érzelmi kátyúból, mielőtt beleestem volna, szavai azóta a lelkemben s elmémben égnek-élnek, miszerint a néni nem hagyott itt minket, csak másik dimenzióban halad tovább az útján. Nyugodt vagyok, megtettem ami tőlem tellett, el is búcsúztam tőle szépen.De, Ady után szabadon, most ember vagyok az embertelenségben, figyelmetlenség, közöny, szenvtelenség, a nyomor vámszedői kenetes mosollyal, gyűlik az írni és sajnos írtóznivaló. A bürokrácia diszkrét bája, papírok lelkem hóhérai, védőpáncél, csak gépiesen írok alá, és csak hallgatom a "megszívelnivalót". Papír, papír hátán, kérelem, hagyaték, közjegyző, most nem lehet rendkívüli téli álmot aludni? C'est la vie!


Vásárlás, nézelődés közben belülről fotózok, pillanatokat, hangulatokat, embereket, valami lesz a tarkabarka kavalkádból. A címadó pillanatokat mélyen megjegyzem, tényleg párja nincs helyzetek.

Bevásárlókocsiban ül egy szőke kislány, nagycsoportos vagy elsős, és tiszteletem az anyukának, folyamatosan beszélt a gyerekhez míg megtöltötték a kocsit. Számoltak, majd a kislány maga mondta, melyik pultnál mit vesznek. A pénztárnál megbeszélték, mi készül a hozzávalókból, majd...siessünk mert a hugi biztos bepisilt...és díjaztam, hogy bár a kislány nyúlt a másik vevő pénztárcájáért, az anyuka nem kezdett el jajveszékelni, és a néni is biztosította semmi sem történt. Nagyon kár, hogy csak kevés ilyen pillanatban van részem.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402015. május 28. 12:56

köszönöm Erika viszont Neked is!

BakosErika2015. május 28. 05:13

Sok szép pillanatot minden napra, Emi!
Szeretettel: Erika

Mamamaci402015. május 27. 21:12

köszönöm Elveszett63!

Törölt tag2015. május 27. 19:07

Törölt hozzászólás.

Mamamaci402015. május 27. 17:59

köszönöm Erzsi-Zsu!

Doli-Erzsi2015. május 27. 17:42

Szeretettel olvastam a szép élettörténetedet!
Ölellek.