Sajnos, nincs új a Nap alatt!

Mamamaci40•  2015. augusztus 4. 07:09

Huszonhárom évvel ezelőtt, hónapokkal megelőzve az igeneket, menyasszonyságom idejében, egy kedves úriember feltörte a szürke Ladát, amit a párom közösen használt a bátyjával, túl a kellemetlenségeken, megmaradt egy apróság, jellemző a rend őreire, akinek nem inge, ne vegye magára. Tettünk feljelentést, és a rendőr szemrehányást, hogy alig talált a benyomott elefántfülből szilánkot a kocsiban, teszem hozzá február volt. A másik fontos probléma volt, hogy mit keresett a párom vasárnap este Taksonyban, amikor tassi lakos volt akkor még? Ez jutott eszembe, míg hallgattam tegnap a tassi önkormányzat rangkórságos és tudálékos ügyintézőjét. Égbekiáltó bűnt követtem el ugyanis, jogosulatlanul vettem fel kettő havi családi pótlékot, és a Kormányhivatal az önkormányzatra bízta a behajtást. Bár érthetetlen számomra, hogy én még tavaly elismertem a dolgot, és szakadatlanul hajtogattam a rabiátus illetékesnek, hogy mea culpa, mea maxima culpa, nem tudtam, hogy nekem kell jelentenem, hogy Ildi leérettségizett, és igen, fizetek, de csak részletben tudok, egybe jött ki az összeg a csekken, és sokáig semmi.

Majd pár hete innen a dörgedelem, a hölgy utánaérdeklődött részletfizetés nincs...de küld több csekket...de nem fél év alatt akarják viszontlátni a pénzt stb...illedelmesen hallgattam a tirádákat, közben szaporán küldtem a hölgyet sokfelé.

Adok csekket, be kellene jönni érte...mire én...ugyan hogyan...jó akkor ő küldi ki a Petőfi utcába, dehát mi már nem ott lakunk...hát akkor hogyan kaptam meg a levelet, elmagyaráztan...a család telefonál, ha kapunk valamit, és valaki átmegy érte...ja értem, mondta a hölgy, de akkor is rábeszéltem, hogy ezek után legyen kedves és tegye meg, ideérkezzenek  a csekkek...ekkor jutott eszembe a rendőr...tényleg nincs új a Nap alatt! 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402015. augusztus 4. 19:14

Erzsi, skary. Rozella köszönöm!

Rozella2015. augusztus 4. 17:04

Ó, dehogy nincs hely az ég alatt, tudod, elég nagy még a kert...(a zállatkert, úgy értem) ...

skary2015. augusztus 4. 16:47

ezazállam :) leesett :)

Doli-Erzsi2015. augusztus 4. 16:05

Macika, szép szóval élve ez a bürokrácia /ez ellen nem tehetünk semmit/!

Mamamaci402015. augusztus 4. 14:08

Köszönöm. Imre!

petruchio2015. augusztus 4. 10:01

De van....akkor ugyan előírtak mindent....de legalább nem egyszemélyes önkényuralom volt.....